Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Mesterképzések indulnak a kamarában

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál tavaly nyolc szakmában 47-en vették át mesterlevelüket, az újabb képzésekre február közepéig lehet jelentkezni.
Az önrész vállalása mellett idén is támogatás kérhető az oktatáshoz, amely a mesterképzés költségének akár 20 százaléka, azaz 60 ezer forint is lehet. Ezt azonban csak a tanulószerződéssel vagy együttműködési megállapodással rendelkező, szakképzésben részt vevő cégek munkavállalói kaphatják meg.

Mellettük azonban azon jövőbeni gyakorlati oktatók is bevonhatók a programba, akik saját jogon vagy munkáltatójukon keresztül nyilatkoznak arról, hogy egy éven belül ők is elkezdik a képzést.

A kamara ebben az évben autószerelő, fogtechnikus, gázfogyasztó-, berendezés- és csőhálózat-szerelő, hegesztő, hűtő-, klíma- és hőszivattyú-szerelő, karosszérialakatos, kőműves, pincér és villanyszerelő szakmában vár jelentkezéseket. A már legalább 5 éves gyakorlattal rendelkezőknek a mestervizsgára felkészítő képzés időtartama 180 óra. Ebben 140 óra pedagógiai, vállalkozásismereti és

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenhatnak nincsenek hősei

A péntek este bemutatott kortárs dráma, a Kazamaták egy szokatlan olvasatot állít elénk 1956-ról: a Máté Gábor rendezte kisszínházi darabban a Köztársaság téri pártház ostromát játsszák újra kellő iróniával és összetettséggel. Tovább olvasom