Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Mire költenék a képviselők a lottónyereményt?

Arra voltunk kíváncsiak, ha megnyernék az ötöslottó főnyereményét, mire tudnák elkölteni a közel másfél milliárd forintot szegedi önkormányzati képviselők saját választókörzetükben. Közösségi ház létrehozása és utak javítása szinte mind a négy politikus tervében szerepel. Bartáné Tóth Mária focicsapatot, Katona Gyula körforgalmat venne.
A már meglévő tervek kivitelezésére fordítaná a hatalmas lottónyereményt a móravárosi városrész képviselője, Katona Gyula. Habár régóta lottózik, még soha nem volt két találatnál nagyobb nyereménye.
– Először a kátyúk kijavítását, és ahol még nincs, aszfaltutak létrehozását kezdeményezném – kezdi képzeletbeli nyereményének elköltését a független képviselő. Az infrastruktúra tökéletesítése után a Kolozsvári téri iskolára és játszótérre is tetemes összeget fordítana. A Sancer-tó régi területén szabadidőparkot alakítana ki, ahol a lakosok sétálhatnának, kikapcsolódhatnának a természetben. A Vadaspark lakóparknál pedig körforgalommal könnyítené meg a közlekedést. Ezenkívül a parkolási problémákat is megoldaná új parkolók kialakításával, majd a Városőrségnek és a közterület-felügyeletnek is juttatna támogatást.
– Egy kulturális központot is létrehoznék ebből a pénzből, ahol a fiatalok és az idősek is kikapcsolódhatnának. Vacsorákat vagy táncos mulatságot is lehetne ott szervezni – mondja Katona Gyula.

Szintén a fiatalok szabadidős tevékenységét célozná meg az a dán típusú kulcsos ház, amit Farkasné Pocsai Blanka álmodott meg az Újszeged-Marostő városrészen. – Ez a ház a fiatalok számára épülne. Felügyelők is dolgoznának benne, de alapvetően a gyerekek felelnének érte. Számítógép állna a rendelkezésükre és különböző játékok. Dániában csipes beléptető rendszerrel működnek ezek az épületek – mondja a fideszes képviselőnő, aki szintén lottózik, férjével állandó számokat játszanak meg, de nagy nyereményt még ők sem kaszáltak.

Összesen: 3,3 milliárd forint

Ha lesz telitalálatos szelvény is, a hét végén 3 milliárd 300 millió forint lehet az az összeg, amit az ötös- és hatoslottón nyereményként kifizethetnek. Az ötös főnyereménye elérte az 1 milliárd 466 millió forintot, a hatoslottóé az 1 milliárd 325 millió forintot is meghaladta.

– Lenne helye a pénznek, mivel a városrészben nincs rendelőintézet, először gyermekorvosi rendelőt, majd felnőttorvosit is létrehoznék. A zöld területekre is fordítanék a pénzből. A Gulácsy park és a Víztorony tér rendbe hozása, parkosítása szerepelne még a tervek között.
– Soha nem volt szerencsém, ezért nem is játszom. A munkában hiszek és annak eredményében – mondja Kalmár Ferenc, Rókus képviselője. Ha mégis játszana és nyerne, a romos házakat felújítaná vagy helyükre újat építene. Az aszfaltozás a kereszténydemokrata képviselő tervei között is szerepel, mint ahogyan egy szabadidős ház létrehozása is, ahol a fiatalokat tévé- és beszélgetőszoba, pingpongasztal, büfé is várná. A csapadékvíz elvezetésének problémáját is megoldaná a nyereményből. A Klapka téri játszóteret pedig új, modernebb játszóeszközökkel látná el.

A Délikert városrész képviselője, Bartáné Tóth Mária a képzeletbeli nyereményből háromnapos ünnepséget szervezne. – Az utolsó napon szavazást tartanánk, így a lakosok dönthetnék el, mire szeretnék fordítani a pénzt – mondja az SZDSZ-es képviselő, aki szerint egy városrésznek nem lenne nehéz elkölteni még milliárdos nagyságrendű összegeket sem. Az intézményeket modern berendezésekkel szerelnék fel, a tehetséges gyerekeknek szociális támogatást adnának. A férfi választópolgárok örömére saját focicsapatot vennének. – Mivel a körzetünkben ritkák a buszjáratok, így ezt a problémát is megoldanánk, saját járatokkal. Nevünkhöz híven sok-sok virágot ültetnénk – a külsőségekre is figyelve jellegzetes arculatot adnánk a csatolt településeknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százkilenccel kevesebb álláshely a szegedi kórházban

A szegedi önkormányzat 109-cel csökkentette a városi kórház álláshelyeinek számát. Száz üres státust… Tovább olvasom