Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Módosul az autóbuszok menetrendje Szegeden

Módosul az autóbuszok menetrendje Szegeden
Több mint egy hónapon át, április 23. és május 29. között csatornázási munkálatokat végez majd a HÉB Kft. az Irinyi János utcában, ezért módosul a 73-as, a 73Y-os, a 90F-es és a 92E-s buszok útvonala.
A 73-as buszok Tápé irányába a Római krt.–Szilléri sgt.–Csillag tér–Lugas utca–Gábor Áron utca–Csap utca–Petőfitelep, Fő tér–Szántó Kovács János utca–Csap utca–Budai Nagy Antal utca útvonalon közlekednek, és nem állnak majd meg a Hajós utca, Tabán utca, Etelka sor, Városi Stadion, Duna utca megállókban. Helyette a Fecske utca, Csillag tér (Lugas utca), Gábor Áron utca, Petőfitelep, Fő tér, valamint a Csap utca 4. szám alatt kihelyezett Irinyi János utca megállót használják majd.

A Mars tér irányába ugyanaz az útvonal, csak visszafelé értendő, illetve először a Szántó Kovács János utcát és a Petőfitelep, Fő teret. Ez esetben nem áll meg a busz a Duna utca, Városi Stadion, Etelka sor, Tabán utca megállóhelyeken, helyette a Budai Nagy Antal utca 109. szám elé kihelyezett Zágráb utca, valamint a Petőfitelep, Fő tér, a Gábor Áron utca, a Csillag tér (Lugas utca) és a Fecske utca megállókat használják.

A 73Y jelzésű járművek Tápé irányába a Róma krt.–Szilléri sgt.–Csillag tér–Lugas utca–Gábor Áron utca–Csap utca–Petőfitelep, Fő tér–Szántó Kovács János utca terelőútvonalon járnak majd. Nem érintik a Hajós utca, Tabán utca, Etelka sor, Városi Stadion, Duna utca megállókat, helyette a Fecske utca, Csillag tér (Lugas utca), Gábor Áron utca megállókat használják majd.

A Mars tér irányába az útvonal ugyanaz, csak visszafelé, és a Petőfitelep, Fő tér–Szántó Kovács János utca itt is megcserélődik. Ideiglenes megálló lesz a Petőfitelep, Fő tér, a Gábor Áron utca, a Csillag tér (Lugas utca) és a Fecske utca. A busz nem áll meg a Duna utca, Városi Stadion, Etelka sor, Tabán utca megállóhelyeken.

A 90F jelzésű autóbuszok terelőútvonala a Vadaspark irányába a következő: Petőfitelep, Fő tér–Szántó Kovács János utca–Csap utca–Gábor Áron utca–Lugas utca–Csillag tér–Budapesti krt. Ideiglenes megállók: Gábor Áron utca, Csillag tér (Lugas utca). Nem érintik: Duna utca, Városi Stadion, Etelka sor, Erdő utca és Csaba utca megállókat. Petőfitelep irányába a módosított útvonal ugyanaz, de a Szántó Kovács János utcába nem közlekednek.

Ez esetben a járatok nem érintik a Csaba utca, Erdő utca, Etelka sor, Városi Stadion, Duna utca megállókat, helyette a Csillag tér (Lugas utca) és a Gábor Áron utca ideiglenes megállókat alkalmazzák.

A 92E-s buszok a Budapesti krt.–Csillag tér–Lugas utca–Gábor Áron utca–Csap utca–Petőfitelep, Fő tér vonalon járnak a munkálatok idején, nem állnak meg a Csaba utca, Erdő utca, Etelka sor, Városi Stadion, Duna utca megállóknál, helyette a Csillag tér (Lugas utca) és a Gábor Áron utca ideiglenes megállóhelyeket használják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi járatok

Idén a tavaszi szünet április 18-ától 23-áig, a négynapos húsvéti hosszú hétvége pedig 19-étől 22-éig tart, főként a szünidő kezdetekor és végén utaznak majd sokan - tájékoztatott a MÁV-Start Zrt. Tovább olvasom