Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Ne várja meg a szezont, a kéményeket nyáron érdemes ellenőriztetni

A múltban úgy tartották, hogy kéményseprővel találkozni szerencsét jelent. Ma sincs ez másképp. A tűzmegelőzés és a szén-monoxid-mérgezéssel járó balesetek megelőzése területén bizonyított a rendszeres ellenőrzés fontossága.
Igaz, manapság hiába is keresnénk az évszázadokon át köztiszteletben álló kormos szakikat: helyükre modern eszközökkel, műszerekkel felszerelt szakemberek léptek, akik a tűzmegelőzésen túl energetikai, légellátási, tüzeléstechnikai, környezetvédelmi tanácsokkal is ellátják az ügyfelet. Ma már csak akkor találkozunk velük, ha időpontot egyeztetve mi magunk házhoz hívjuk őket.
A szén-monoxid-mérő életet menthet, emellett a fűtési rendszer ellenőriztetése is fontos. FOTÓ: FRANK YVETTE
A szén-monoxid-mérő életet menthet, emellett a fűtési rendszer ellenőriztetése is fontos. FOTÓ: FRANK YVETTE
A kéményseprés ingyenes, a lakossági égéstermék-elvezetők rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete végzi az ország tizenhét megyéjében. Az egylakásos ingatlanokban élők számára második éve önkéntes a kéményseprés, a lakóknak maguknak kell elindítani azt az időpont-egyeztetési folyamatot, amelynek végén a szakember felkeresi otthonukat, és elvégzi az ingyenes ellenőrzést, amely általában 30 percet vesz igénybe.

A katasztrófavédelem azt javasolja, az időpontkérést és a vizsgálatot érdemes már nyárra időzíteni. A fűtési szezonon kívüli időszakban a kéményseprők kevésbé leterheltek, így április végétől augusztus végéig az ügyintézés gyorsabb, a várakozási idő rövidebb, és a munka is jobban tervezhető.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsla kalauzol az országban

Vizsla kalauzol az országban
Országos turisztikai kampány indul, melynek célja, hogy az alsó tagozatos diákok megismerjék Magyarországot. Tovább olvasom