Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Nemzetközi konzorcium tagja lett a Szetáv

Egy tíztagú konzorcium egyetlen magyar tagja lett a Szegedi Távfűtő Kft. A geotermikus fejlesztéseket támogató kutatásokkal, a lakosság tájékoztatásával foglalkoznak majd a kutatók.
 Egy nemzetközi konzorcium egyedüli magyar tagja lett a szegedi távhőszolgáltató projektfejlesztő csapata. Az európai uniós kutatási alapprogramban az izlandi, kanári-szigeteki, skót, angol, német és belga geotermikus kutatással, fejlesztéssel az alternatív energiák elterjesztésével foglalkozó kutatóintézetekkel egy programba került a Szetáv Kft.

Ráadásul a program három kutatási helyszíne közül az egyik Szeged lesz. Nemrég kezdték fúrni Szegeden a geotermikus kutakat, ezek által zöldenergiával fűtik majd Szegedet. A pályázat keretében a fejlesztéshez kötődő szociológiai, szociográfiai kutatásokat végeznek majd a kutatók.

– Az itt szerzett tapasztalatokat összegzi majd az Unió. Azt vizsgáljuk, hogyan lehet a zöldenergia fontosságát elterjeszteni, főleg a közép-európai régióban – magyarázta Kóbor Balázs, a szolgáltató ügyvezetője. Az ez év őszén induló projektben a Szetáv a konzorcium által kidolgozott újszerű eljárásokat teszteli. A program három évig tart, ezalatt érkeznek ide külföldi kutatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folyosókat és irodákat díszítenek

Folyosókat és irodákat díszítenek
Összesen kétezernél is több festménye van Csongrád megyének és Szegednek, ám Nátyi Róbert művészettörténész szerint a két önkormányzati gyűjtemény jelentősen eltér egymástól. Tovább olvasom