Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Nógrádi Zoltán: Küldetésem van

Mórahalom - Ötödször választották a mórahalmiak polgármesterré Nógrádi Zoltánt. Nulláról kell kezdenie a termelői integráció szervezését, és a nagyberuházások után megkezdheti a „szelíd településfejlesztést".
– 16 évig a polgármesterség egy izgalmas feladat volt. Most már küldetésként fogom fel – vallja Nógrádi Zoltán, akit október 3-án ötödször választottak meg Mórahalom polgármesterévé – ezzel a Fidesz országgyűlési képviselője a makói Buzás Péter (MSZP) és a szentesi Szirbik Imre (MSZP) társaságában a legrégebben hivatalban lévő megyei városvezető.

– Amikor 1994-ben, 25 évesen polgármester lettem, édesapám azzal bízta rám a család nevét: óvjam meg a becsületét. Ezért küzdöttem teljes erőbedobással, ebben a nagyon méltatlan kampányban – mondja a polgármester. Szerinte a választási eredmény (a voksok 80,88 százalékát kapta) lehűtötte a kedélyeket Mórahalmon – amely „az elmúlt évek kiegyensúlyozott fejlődését annak köszönhette, hogy nem voltak pártpolitikai viták a testületen belül, még személyes ellentétek sem. Mindig konszenzussal hozzuk a döntéseket."

Egyre inkább felértékelődik a kisvárosi életmód – vallja Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere. Fotó: Schmidt Andrea
Egyre inkább felértékelődik a kisvárosi életmód – vallja Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere. Fotó: Schmidt Andrea

20 éves fejlesztési tervet fogalmazott meg 1994-ben – úgy látta, ennyi idő elég lesz a stratégiai lépésekre. – A gazdasági válság teljesen megfordította a folyamatokat. Tönkretette a Mórakert Szövetkezetet, amelyet újra kell építeni. 15 év után a nulláról kell kezdenem a termelői integráció szervezését. De egy percig nem kételkedem abban, hogy sikerülni fog – fogalmaz Nógrádi Zoltán, aki minimum 200 új munkahely létrejöttére számít az ipari parkban. Direkt vállalkozásfejlesztési támogatás kidolgozásában gondolkodik, kimondottan kisvállalkozások segítésére. Mórahalom továbbra is a fürdőre, a turizmusra, a városi intézményhálózatra, a kistérségi fejlesztések rendszerére épít. Valamint a „szelíd településfejlesztésre". – Rengeteg lakossági fórumon vettem részt, a mórahalmiak szerint rá kell térni a finomhangolásra, nem lehet állandóan a nagyberuházásokra koncentrálni. Egy picit az útra kell költeni, amott a csatornára, az iskolára, az idősek klubjára – fejtegeti Nógrádi Zoltán, aki úgy látja: egyre inkább felértékelődik a kisvárosi életmód. Kellemes helyzetben van Mórahalom: közel van Szeged szolgáltatásaihoz, miközben a kisváros is egyre versenyképesebb ebben a szektorban – és megőrizte a közösség egybekovácsolására épülő falusias rendet.

Olvasóink írták

77 hozzászólás
 • 77. CID 2010. október 24. 16:30
  „76. hozzászólás andrisne 2010.10.22. 16:08

  Szerintem te nagyon rossz következtetéseket vontál le :)

  Van egy buszpályaudvarotok, ami szép és monumentális, de annyira el..... a tervezését, hogy két busz nem fér el egymás mellett ( sőt az eredeti tervek alapján egy magasabb építésű busz még alá sem fért volna ), van egy szép fürdőtök, ami tele van nyugerral az ingyenes belépők miatt, és kicsit túlzsúfolt. Van egy "épülőben "lévő szuper szállodátok, aminek a résztulajdonosa ugyanaz aki üzemelteti a meglévő Hotelt ( aki ugye tudjuk ki ). Cacao Club legutóbbi sikeres rendezése, a Mórakert közreműködésével történt, nevezetesen az, hogy kezdték kifizetni a Mórakert tagoknak a tartozásokat ( nem tudom mennyire befolyásolta a helyválasztást az az aprócska tény, hogy a Mórakertnél nincs áram ). És ugye itt a TÉSZ, az első TÉSZ, A TÉSZ, amit tönkre......, több milliárdnyi tartozása van. És azt mondod, hogy erről nem tudott a főnökötök, nem tudja ki mit ..... el, ki mit summantot, lopott ? Ne légy nevetséges, szép város, sok dolgos ember, az, hogy ennyire fejlődik Mórahalom, nem csak a Nógrádi érdeme, sok sok ember áldozatos, kitartó munkája.”
 • 76. andrisne 2010. október 22. 16:08
  „T.Cinea!!!
  Köszi a válaszod.Én is már többször feltettem ezt a kérdést magamnak és a városban is sokan egymásnak....
  aztán rájöttem,hogy nem érdemes az ilyennel foglalkozni.Okos enged,szamár szenved!!...tartja a mondás és ez most ide nagyon találó!!!

  Kedves muffin!!!mi biztos ismerjük egymást....örülök,hogy egy a véleményünk!!!”
 • 75. strangerrr 2010. október 22. 12:49
  „De az nem furcsa, hogy ugyanaz (beruházások, fejlesztések) az egyik városban sikertörténet (Mórahalom), a másikban meg haszontalan látványberuházás...

  Ne legyenek illuzióink: ahhoz hogy egy város olyan mértékben fejlődjön ahogy azt tette Szeged vagy Mórahalom, ahhoz rengeteget kell harácsolni, másokat elnyomni, hogy ne mondjam szemétkedni. Ez tisztességesen nem megy.

  Nézzük meg: azok a polgármesterek sikeresek aki arrogánsak, gerinctelenek, törtetők, erőszakosak (Lázár, Botka, Kósa, Búzás). Aki nem ilyen az hamar bukik.”
 • 74. Cinea 2010. október 22. 10:10
  „68. hsz.
  T andrisne !
  Tisztában vagyok vele, h mért nem a másik nyert. Mert a többség nem őt akarta! Esélye sem volt. Nógrádi az etalon! És ez igy van jól, sztem is.
  A homoki gazda, igazad van nem ujság, hanem lap, és azért nem ujság, mert semmi újat nem ír benne. A baj csak az, mért nem jelentik fel rágalmazásért, hogy hazugságokat ír?”
 • 73. muffin 2010. október 22. 07:08
  „Komolyan mondom. Felmerült bennem hogyha nem Nógrádi nyerte volna a választást hanem a"másik".Beköltöztem volna Szegedre a barátommal! Egyetemista vagyok , dolgozom a Fürdőben de nem bántam volna meg hogy be kellene járnom a meló miatt. Be jártam volna! De én nem akartam volna tapasztalni azt , hogy amit Nógrádi felépített azt a másik jelölt lerombolja.”
 • 72. muffin 2010. október 22. 07:04
  „Drága Persona!
  Hol is kezdjem? Gondolom nem mórahalmi vagy. Így nem igazán alakulhatott ki valamilyen összkép városunkról.
  Nos, az Aranyszömben igenis vannak programok!A Cacao club-ról annyi hogy járnak oda fiatalok ( csocsózni, biliárdozni , aerobik van esténként.) A Colosseum építését nem hagyták abba! Jártam az építésen , és igen jól haladnak!
  Szánalmas , hogy polgármesterünkről pletykálnak!”
 • 71. muffin 2010. október 22. 06:58
  „pfff. Az Homoki Gazda.... no comment...”
 • 70. andrisne 2010. október 21. 22:36
  „Biztos igazad van...:)))))))))”
 • 69. rozator 2010. október 21. 22:13
  „andrisne !: FTC: Volt! Van! Lesz! Akkor is, amikor a Nógrádi csak egy rossz emlék lesz!”
 • 68. andrisne 2010. október 21. 20:42
  „T.Cinea!!!Ha neked a Homoki Gazda újság,ahhoz nem fűzök kommentet....
  De azon gondolkozz el,hogy vajon miért nem kapott több szavazatot a másik polgármesterjelölt?!
  A tény pedig,hogy Nógrádi volt,van és lesz.....hála az égnek!!!”
 • 67. Cinea 2010. október 21. 16:21
  „66. hsz, T. Lehiggadt!

  Nem vitatom, h igazad van, ráadásul a Mórakertnek nem is csak 1 milliárdos tartozása van, hanem sokkal több :(((. A homokigazda c. ujságban bővebben tájékozódhatsz.
  De a tényen nem változtat, Nógrádi volt, van, lesz. A másik polgármesterjelölt nem kapott elég szavazatot, más kihívó meg nem volt.”
 • 66. Lehiggadt 2010. október 21. 15:23
  „64. Cinea 2010.10.21. 10:08
  .
  T. Cinema!
  Lehet, hogy polgármesterként Nógrádi kiváló, DE a Mórakert ama bizonyos 1-milliárdos tartozása Nógrádi elnökségével keletkezett!?! Ennek a keletkezése valahogy nem tiszta!... Ő a minden gyanún felül álló (fideszkás) polgár-MESTER? Mórahalom - pályázatok útján - kapott egy csomó állami támogatást IS a szoc-libek alatt! Akkor miért fogadta el "tőlük"?...”
 • 65. andrisne 2010. október 21. 14:49
  „Kedves persona!!!Először is engedd meg,hogy gratuláljak!!!Ezek szerint olvasod a Homoki Gazda c.újságnak nevezett valamit....amit érdekes módon a polgármesteri választások óta nem találok a postaládámban.Előtte még különszám is megjelent...megjegyzem,kár volt rá pocsékolni a papírt!
  Az,amit idéztél meg nem teljesen igaz.Az Aranyszömben nagyon jó programok vannak rendszeresen,a Colosseum gőzerővel épül....ma már az ablakokat rakták be,az Erdei iskolát is rendszeresen használják a gyerekek,sőt már lakodalom is volt ott.Nyáron pedig ott a Sokadalom,ami eddig még mindig szuper volt!A fürdőről már nem is beszélve...
  Én 15 éve élek itt.Emlékszem milyen volt akkor és milyen most Mórahalmon lakni.Ezt pedig mind Zolinak köszönheti a város.Ha tettszik egyeseknek,ha nem!Az emberségéről,kedvességéről,segítőkészségéről nem is szólva!!!
  Persze,itt sem minden fenékig tejfel...hogy a Te szavaidat idézzem.De jó itt lakni!!!”
 • 64. Cinea 2010. október 21. 10:08
  „Kedves Nógrádi - ellenesek! Annyira kiváncsi vagyok, Mórahalmon ugyan kit találnátok alkalmasnak polgármesternek?”
 • 63. persona 2010. október 21. 08:38
  „"A támogatásokból felépült inkubátor ház a röszkei úton üresen áll, a szolgáltató centrum a benzinkútnál majdnem üres, egy kézi autómosó (mely szépen dolgozik), és egy kis bútorbolt kivételével, a turisztikai célokra felújított tanyasi iskolák, s a mellette működő erdei iskola gazdaságilag nem önfenntartók, azaz veszteségesek. S az Aranyszöm rendezvényház, s a Cacaó klub is a pénztelenség miatt programszegény. Felépítünk valamit, mert pályázati pénzeket lehet rá nyerni, aztán nem üzemeltetjük, mert már nincs miből, s ebből finanszírozzuk az előzőeket. De egyszer csak nem lesz már miből pályázni, nem lesz már
  veszteség s összeomlik a kártyavár. A történet ismerős, Mórakert 2- es hűtőház. S itt van a legújabb nagy projekt a Colosseum, melyet a téli mínuszokban gőzerővel építettek, s most a nyári nagy melegben, az igazán építkezésre való időben kb. két hónapja áll, csak egy-két mester, s a biztonsági őr lézeng a területen. A kitűzött átadási határidő 2010 december 31. Akkor ezzel hogy is állunk? Azaz állunk!"

  szóval Mórahalmon sem minden fenékig tejfel..”
 • 62. Vandorr 2010. október 21. 08:33
  „Mórahalom mikor lesz megyeszékhely? Lassan el lehetne azt is intézni. A parlament megszavazná.”
 • 61. andrisne 2010. október 21. 07:39
  „Kedves muffin!Én is mórahalmi vagyok és ugyanezt gondolom,mint Te!!!!Szerencsére még sokan,mert csak így nyerhetett Zoli,aminek nagyon örülök.A Mórakerttel kapcsolatban pedig az az igazság,ami leírtál....akik itt hülyeségeket írkálnak,gőzük sincs semmiről.Kevés olyan rendes,segítőkész polgármester van,mint Ő!!!”
 • 60. papsajt 2010. október 21. 07:36
  „Küldeném a következő dalt, a küldetéstudatban szenvedő úrnak:

  http://www.youtube.com/watch?v=WCkOmcIl79s”
 • 59. muffin 2010. október 21. 06:37
  „Sziasztok!
  Én Mórakerti vagyok, és teljesen meg vagyok elégedve polgármesterünkkel. Meg lehet nézni hogy miket építettet fel. Iskola, fürdő , idősek otthona, Aranyszöm ,buszmegálló stb..... Nagyon örülök hogy Ő nyerte a választást! A Órakerttel kapcsoltban pedig annyit , hogy azok miatt bukott minden mert rossz embereket rakott a "székbe".”
 • 58. CID 2010. október 20. 22:16
  „persona : vállalkozónak vállalkozó,de hogy nem mezőgazdasági :)”
77 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őszi érettségiszezon

A magyar nyelv és irodalom, valamint a rajzvizsgákkal hétfőn megkezdődött az őszi érettségi. Tovább olvasom