Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Olaszországba mennek a Görgey-verseny nyertesei

Csongrád megye - A tizedik Görgey Artúr történelmi vetélkedőn idén is sok csapat indult. Nemcsak Csongrád megyéből, hanem Romániából és a Vajdaságból is.
A verseny most az első világháború magyar vonatkozásaira koncentrált. Száz éve ért véget a nagy háború – annak magyar vonatkozású hadszíntereire látogathatnak el a nyertes diákok jövő tavasszal. A négynapos olaszországi tanulmányútra az első három helyen végzett csapat megy majd, köztük a mórahalmi Móra Ferenc iskola csapata, amely az első helyen végzett. Velük utazik a második helyezett, a szegedi Orczy István iskola csapata, és a harmadik helyen végzett romániai csapat, a Kisiratosi Pater Godó Mihály tanulói és felkészítő tanáruk. A vetélkedő megszervezését a Honvédelmi Minisztérium, a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság és a Mozaik Kiadó támogatása tette lehetővé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerethető munkahelyek - idén is keresik a hiteles cégeket

Szerethető munkahelyek - idén is keresik a hiteles cégeket
Tízből nyolc magyar mondana fel munkahelyén, ha olyan cégtől kapna ajánlatot, amely nagyobb hangsúlyt fektet a megfelelő feltételek kialakítására és a munkáltatói márka építésére - derül ki a Dreamjo.bs megbízásából készített felmérésből. Tovább olvasom