Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 26°C Még több cikk.

Orbán Viktor: Szeged nehéz város!

Szeged – Magabiztos beszéd, hazai pályán. Orbán Viktor hozta magát. Bohács és B. Nagy rettenetesen izgult, de letudták. Nagygyűlést tartott a Fidesz Szegeden.
  • Országjáró körútjának ötödik állomásán Szegedre érkezett Orbán Viktor miniszterelnök.
  • A Dóm téren négy órától jó száz perces, műsorszámokkal sokszor megszakított politikai gyűlésen jó három-négyezer ember vett részt.
  • Először a két szegedi képviselőjelölt, Bohács Zsolt és B. Nagy László beszélt.
  • A sztárvendég Roy és Ádám két számig kötötte le a hallgatóságot.
  • Orbán Viktor beszédében szólt az ELI-ről, a szabadásgharc eredményeiről, a brüsszeli csatákról, majd az asszonyokhoz fordult, kérve őket, vigyék el a családot vasárnap szavazni.

17:47 "Levezetésként" láthattam Mágori Józsefné makói országgyűlési képviselőt Fidesz-táblával a kezében... Szép lassan kiürül a tér.

17:43 Tapsvihar, táblaerdő, Himnusz.

Választási nagygyűlés a Dóm téren. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

17:41
Orbán szerint nem kell félni az erős vezetéstől. "Magyarországnak erős vezetésre van szüksége." Majd búcsúzóul köszönetet mond a személyes támogatóknak, amit kapott a szegediektől is. "Hálás vagyok önöknek, hogy megadták a lehetőséget, hogy miniszterelnökként szolgálhattam önöket. Tisztelt szegediek! Köszönöm, hogy itt lehettem! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!"

17:39 "Külön kell szóljak az asszonyokhoz is! (...) Angliának volt egyszer miniszterelnök asszonya, aki szerint ha azt akarjuk, hogy valami el legyen intézve, bízzuk azt egy nőre. Nagy tisztelettel kérem a szegedi asszonyokat, vigyék el vasárnap választani a családokat!"

17:38 "A magunkfajtáknak, ha annyira akar egy pozíciót, hogy majd odavesz érte, akkor az a pozíció sosem lesz az övé. (...) Ha a kettőharmadot akartuk volna, nem kaptuk volna meg."

17:35 "Nyugodtan valljuk be az esélyességet, és mondjuk el azt is, ez még nem azonos a győzelemmel. Nem egyszerűen csak győzni akarunk. Magyarország nagy lehetőségek kapujában áll. El tudunk érni egy olyan állapotot, amikor a magyar gazdaság minenkinek munkalehetőséget ad. Folytatni akarjuk a rezsicsökkentést, a családtámogatási rendszert és folytatni is tudjuk. Bohács Zsolt és B. Nagy László jó bajtársam volt, minden nehéz ügyben számítattam rájuk."

17:33 "Még semmi sem dőlt el, emlékezzünk 2002-re!" a hideg vizet is fújva kell inni, nem szombaton, meg nem hétfőn kell választást nyerni, hanem vasárnap, ezért mindenkinek ott kell lennie, hangsúlyozta a miniszterelnök, aki szerint a kommunisták mind ott lesznek. Ezt halkan mondta, hogy ne tűnjön agresszívnek. "Nagy győzelem nagy jövő, kis győzelem, kis jövő!"

Választási nagygyűlés a Dóm téren. Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

17:32
"Az Unió nem szerelmi kérdés, egy intézményrendszer, amit azért hoztak létre, hogy az érdekeket ne háborúkkal vívjuk meg, hanem a tárgyalóasztal mellett. Nekünk ott kell lennünk" - mondta Orbán Viktor, majd arra kért mindenkit, csak komoly politkai erőt tüntessünk ki a bizalmunkkal.

17:30 Churchill bonmot következik: "Vannak ellenségeid? Jó. Akkor már valamit felépítettél."

17:26 A gyed visszaadásával és a gyed extra bevezetésével példálózik Orbán, majd a nyugdíjakról beszél. "Merész négy év volt, komoly erőkkel kellett tengelyt akasztanunk..." - ezt már Brüsszellel kpacsolatban mondta Orbán Viktor. Majd az ellenfelekről beszél, de nem úgy, ahogy ők beszélnek a Fideszről. "Odaát úgy gondolkodnak, hogy amikor nem ők nyernek, akkor a választás nem volt tisztességes, (...) eltűnik a demokrácia. (...) Az a benyomáson, nincsenek megelégedve velem, (...) agresszívak, fenyegetnek, átkozódnak, a gyűléseik inkább Szabad Nép-félórák, mint modern politikai gyűlések. (...) Gyűlöletszeánszok, ahol nem foglalkoznak a hazával" - mondta a miniszterelnök.

17:25 "Két politikai iskola létezik: saját magunk dicsérete olyan fontos, hogy nem hagyhatjuk másra, amásik azt mondja ne az ember beszéljen, hanem a tettei. Kellő szerénységgel, de az elvégeztt munka feletti büszkeséggel az elmúlt négy évben látrehoztunk 300 ezer új munkahelyet. ez talán elfogadható eredmény. (...) Harmadjára csökken a rezsi Magyarországon, miközben a szocialisták tizenötször emelték a megélhetés költségeit" - sorolta a miniszterelnök.

Választási nagygyűlés Orbán Viktorral. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

17:23
"Szeged nehéz város! Nagyon nehéz nyerni és megtartani a bizalmat. (...) Folytatni szeretnénk azt a munkát, amit megkezdtünk. Tudom, ez komoly dolog és nagy kérés. Viszont nem hozomra kérem..." - mondta a miniszterelnök.

17:22 Eztán megfeddi a tömeget: Kossuthot annak ideján állítólag hatvanezren hallgatták. "Van még hova fejlődni, kedves szegediek!"

17:21 Az első sor levette a táblákat, így már látszik Orbán Viktor. Aki szintén az ELI-vel kezdi a beszédét, aki szerint ez a beruházás már a holnaputánról szól. Gratulál B. Nagy Lászlónak, hogy tető alá hozta ezt a beruházást...

17:20 Az összes fotós zokog: a táblák kitakarják a pódiumot, nem látszik a miniszterelnök...

17:19 "Viktor, Viktor, Viktor!" - zengi a tömeg.

17:18 Két szám, sika, kasza, léc: véga a minikoncertnek.

17:14 Eközben Ferencvárosban: Orbán Viktor és Vona Gábor vitája címmel hirdetett sajtóeseményt a Jobbik. Tuti elmarad, vagy nem a miniszterelnök Orbán Viktor vitázik Vonával. Persze, az is lehet izgi. De mindez nem számít, zeng a Trambulin!

17:12 Roy és Ádám valóban lazítja a tömeget, bár a hátsó sorokból nem látszanak, ülve játszanak, mindenki körülöttem elkezdett dobolni a lábán.

17:11 "Lazítsunk egy kicsit, színpadon a sztárvendégeink, Roy és Ádám!"

17:10 - Helyes döntéseket, válaszokat adtunk a válságra, büszke vagyok arra, hogy részese lehettem ennek a folyamatnak - mondta B. Nagy László.

Választási nagygyűlés Orbán Viktorral. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

17:09 Azt hangsúlyozza, a mezőgazdaság is kezd talpra állni, ez nagyon  fontos volt az elmúlt négy évben. Majd emlékeztet mindenkit, felelős döntést kell hozni vasárnap.

17:07 Az ELI alapkőletételére tekint vissza B. Nagy, emlékeztet minket az akkori Orbán-beszédre. Majd bevallja, Szeged neki a legszebb magyar város.

17:05 A politika régóta adós volt egy élhető, működőképes állammal - mondta a kormánymegbízott, majd hozzátette: megteremtettük a feltételeket ahhoz, hogy tovább épüljön egy egységes nemzet. Majd azt mondja, Szeged eladósodott lemaradt.

17:04 Ez a legmegfelelőbb helyszín egy ilyen rendezvényhez, kezdte B. Nagy László. Majd a Dóm térről, Klebelsbergről, Szent-Györgyiről beszél.

17:03 Ő is papírból beszél.

17:00 B. Nagy László következik, Szeged szülötte, a Homokhátságban nőtt föl, négy tartalmas évet töltött el a politikában - konferálta fel a kormánymegbízottat Varga Márta.

16:55 "Ki szívét osztja szét" - éneklik a színpadon. Majd a Hiszekegyet szavalják, gitárkíséret mellett.

16:54 Bohács megköszöni a segítséget az aktivistáknak is, majd Hajrá, Magyarország, hajrá, Szegeddel köszön el.

16:51 Akiket ez sem győzött meg arról, hogy a Fidesz mindent megtesz azért, hogy Szeged is jobban teljesítsen, az jöjjön ide a Dóm térre, hiszen itt lesz Orbán Viktor. Ez koránt sem a véletlen műve - vélekedett Bohács Zsolt.

16:50 Bohács azokat a "tettek" sorolja, amelyeket az Orbán-kormány tett Szegedért: ELI, adósságátvállalás, stadionépítés, partfalfelújítás, Dóm tér rekonstrukciója - teljesség nélkül. Megköszöni azt is Orbánnak, hogy a szabadtéri új mobiltechnikát kap.

16:49 Kidurrant az első lufi! Sokan meg is ijedtek...

16:48 Bohács Zsolt szerint soha nem volt még ekkora tömeg a Dóm téren. Biztos abban, hogy vasárnap is sokan elmennek, és megkeresik a nagy szavazólapon a nevét, ahova az ikszet kell majd szerinte tenni.

16:46 Kezdünk. Varga Márta köszönt újra minket, és felkonferálja műsorvezetőtársával Bohács Zsoltot.

16:43 Royék elkezdték a beállókoncertet: zenélés közben instruálják a technikusokat. Volt, aki már most megtapsolta őket, joggal, jól nyomták ezt is.

Választási nagygyűlés Orbán Viktorral. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

16:40 Most kellene kezdeni, de Bohács Zsolt még nincs a pulpitus környékén. Ellenben Roy és Ádám hangol. Legalábbis gitárszaggatást zengtek a hangszórók.

16:33 Harmincötezer-hétszázan nem leszünk, ez már biztos, de bármelyik magyar focicsapat megirigyelné ezt a nézőszámot. Ránézésre három-négyezer ember lehet most a téren. A Miniszterelnök sajtóasszisztenesi szerint tízezren már vagyunk, aztán visszafogták magukat: "nem tudjuk igazából".

16:32 A rövid műsorismertetésben megerősítették információinkat, az és úgy lesz, amit nemhivatalosan megtudtunk. Most a Hit the road, Jack! szól.

16:27 A máris köszöntenek minket! Megtudtuk Roy és Ádám lesz a sztárvendég és tutibiztosra eléneklik a Trambulint!

16:23 Nemhivatalos információk szerint a beszédek 16:40-kor kezdődnek. Előbb Bohács Zsolt szól a közönséghez, őt követi B. Nagy László, majd Orbán Viktor.

16:20 Mindenki türelmesen várakozik, és figyeli a műsort. A Nap is visszatért a Dóm térre.

16:14 Az ugróköteleseket néptáncosok váltják a színpadon.

16:11 Akinél nincs Fidesz-tábla és/vagy -lufi, annál a következők egyike biztosan van: fényképezőgép, kutya, kerékpár, babakocsi.

Választási nagygyűlés Orbán Viktorral. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

16:07 Napozni eddig lehetett "szabotázsfelhők" takarták el a napot. Azért izgulni nem kell, mára nem jósoltunk esőt.

16:00 A dóm téri harangjáték elnémítja a színpadi műsort. Majd a Rock around the clock című örökbecsűre ugrókötelesek kezdik meg műsorszámukat.

15:53 A téren egyébként rengeteg körben árusok, akár a karácsonyi vásárban, kínálják a portékájukat. Megjelentek az első Fidesz-táblák. Lufiban már eddig is erősek voltak a szimpatizánsok.

15:51 Harmincötezer-hétszáz: ennyi a Dóm tér befogadóképessége, ennyien hallgathatják élőben a miniszterelnököt. A térnek a dóm lépcsőitől a Pantheonig tartó „részével" számoltunk, ez körülbelül 8925 négyzetméter. Egy négyzetméteren négy ember osztozik függetlenül attól, van-e nála zászló vagy tábla, így jön ki a fenti szám. Rangadóktól függően ez három-négy bajnoki forduló összesített nézőszáma az MB I-ben (sic). Tényleg ennyivel érdekesebb az ország miniszterelnöke, vagy csak a focink ennyire pocsék?

15:48 "Nem baj, hogy jó idő van, azt hittem, esni fog. Legyen jó idő holnap Debrecenben is!" - erről a Miniszterelnökség sajtóasszisztensei beszélgetnek a sajtós dobogón.

15:45 Köszöntünk mindenkit a Dóm térről! Isteni az idő, de a többség nem napozni jött, Orbán Viktorra kíváncsi. Információink szerint a miniszterelnök negyed hattól beszél, de addig sem fogunk unatkozni.


Korábban írtuk:
Országjáró körútjának ötödik állomásaként, Szegedre látogat és beszédet mond, a 16 órakor kezdődő választási nagygyűlésen a Dóm téren, Orbán Viktor miniszterelnök. Tartson velünk, tudósítjuk a nagygyűlést!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúcsra jár a választás

Volt, ahol kampányt zártak, lesz, ahol vasárnap délelőttre is jut még - 11 szabálysértési és egy… Tovább olvasom