Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Összefog a DAKK a katasztrófavédőkkel

Dél-Alföld - Együttműködési megállapodást kötött 3 megye katasztrófavédelmi igazgatósága és a Dél-alföldi Közlekedési Központ (DAKK) Zrt. Az okmányt csütörtökön írta alá a Békés, a Csongrád és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, valamint a DAKK Zrt. vezérigazgatója.
Tóth Tibor, Szatmári Imre, Farkasinszki Lóránt és Fekete Antal arról egyezett meg, hogy kölcsönösen tájékoztatják egymást a rendkívüli eseményekről, együttműködnek a katasztrófaelhárítási, kárfelszámolási és helyreállítási feladatok végrehajtásában, műszaki mentő eszközeiket egymás rendelkezésére bocsátják. A DAKK Zrt. vállalta, hogy veszélyhelyzetben a buszállomásokon és -pályaudvarokon helyezi el átmenetileg az úton rekedt embereket.

Járművekkel segíti a lakosság kimenekítését, munkaidőben az értesítést követő 15 percen belül melegedőbuszt küld. A leselejtezett buszokon a tűzoltók roncsvágást gyakorolhatnak. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok azt vállalták, hogy szakmai segítséget nyújtanak a védőeszközök minőségi és mennyiségi követelményeinek meghatározában. Közreműködnek a dolgozók képzésében, tűz- és polgári védelmi oktatásában, közös katasztrófaelhárítási gyakorlatokat szerveznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csonka András szíve csücske az Abigél

Bár többször fellépett már Csonka András Szegeden, és sok szabadtéri előadáson járt nézőként, az Abigél számára az első alkalom, mikor szereplőként tűnik fel a Dóm téren. Tovább olvasom