Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Péntek 13: óránként gépkocsi nyeremények

Csongrád megye - Péntek 13-a ismét a szerencse napja lesz: óránként nyerhetnek autót azok, akik ezen a napon ötöslottót játszanak. Ám hét közben is érdemes volt sűrűn látogatni a lottózókat, hiszen mindennap más játékkal nyílt 60 percenként lehetőség a milliós extra készpénznyereményre.
Ismét szerencsés nap lesz péntek 13-a azoknak, akik ötöslottót játszanak, hiszen a telitalálatért járó milliók mellett, most minden órában egy autót is lehet nyerni. Mindössze 900 forintért kell szelvényt kitölteni, és mindezért Skoda, Citroën vagy Volkswagen lehet a jutalma Fortuna kegyeltjeinek.

Érdemes kísérteni a sorsot, hiszen Csongrád megye különösen szerencsés ezeken a játékokon. Mint azt Tessényi Judittól, a Szerencsejáték Zrt. területi igazgatójától megtudtuk, az idei év első félévében az óránkénti akciókban összesen 15 millió forintnyi extra készpénznyereményt vihettek haza az itteniek - volt, aki egymaga 4 milliót -, és egy szerencsés autót is nyert már.

Megállapíthatjuk tehát, hogy csak szerencse érheti azokat, akik a lottózókat is útba ejtik ezen a napon.

Hogy egyébként miért fűződik péntek 13-ához a balsors félelme, nem tudni. Mint elég sok babona, így ez is erős szállal kötődik a keresztény hitvilághoz, valláshoz. Vélhetően valamilyen jelentős esemény történt pénteken, amely lehet Jézus keresztre feszítése, a nagy özönvíz kezdete vagy a bábeli torony leomlása. A 13-as számmal való összekapcsolása szintén a feledés homályába veszett, de egyesek szerint a helyes magyarázatot itt is a keresztény hagyományokban kell keresnünk. A leggyakoribb értelmezés szerint a Jézust eláruló Júdás volt az utolsó vacsoránál a tizenharmadik személy, aki helyet foglalt az asztalnál.

Péntek 13-a ismét a szerencse napja lesz. Fotó: DM/DV
Péntek 13-a ismét a szerencse napja lesz.
Fotó: DM/DV

A kereskedelem és a gazdaság szereplői általában nem kedvelik e hírhedt dátumot, hiszen ilyenkor a vásárlási, befektetési, vállalkozási kedv is lanyhulhat. A szerencsejátékok azonban kivételek: ezek iránt erősödik az érdeklődés péntek 13-án. Dupla-tripla forgalmuk van a lottózóknak ezeken a napokon, főleg, ha a megnyerhető autót meg is tekinthetik a játékosok.

Nem csak ma, péntek 13-án érdemes azonban ellátogatni a lottózókba, hiszen a nyereményeső már augusztus 10-én elkezdődött. Kedden óránként 1 millió forintot nyerhettek azok, akik legalább 700 forint értékben játszottak a Kenón. Szerdán a skandináv lottót beküldőkre mosolygott Fortuna: legalább 900 forintért kellett játszani az óránkénti 2 millió forintért. Csütörtökön pedig a puttózók között sorsoltak ki óránként 1 milliót.

Repkedtek tehát a milliók a héten, a Szerencsejáték Zrt. azonban már tervezi későbbi akcióit is, hogy továbbra is fenntartsák a játékkedvet. Szeptember elején például a háziasszonyok számára készülnek meglepetéssel: a társaság lottózóiban termékmintával és receptfüzettel kedveskednek majd mindazoknak, akik Luxort játszanak. És a korábbi évekhez hasonlóan a Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon is lehetőség lesz kísérteni a szerencsét, hiszen ismét szokott helyen várjuk a játékosokat mobil lottózóinkban, sorsjegyet árusító értékesítési pontjainkon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért rettegünk péntek 13-ától?

Az Egyesült Államok listavezető babonája a péntek 13-ától való félelem, de az európai országokban is kísért bennünket ez a szám. Tovább olvasom