Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Saját fiát vádolta meg Papp Edina

Szabadkán hétfőn megkezdődött a kábítószer-birtoklással és -terjesztéssel vádolt Bogosné Papp Edina és férjének pere. A szegedi házaspár ártatlannak vallotta magát, az asszony kijelentette: saját, 11 éves fia tette az extasy tablettákat és az amfetamint az autójukba, amit szakértők bizonyítani tudnak. Mehmet Tüysüz visszautasította az anya vádjait.
– Nem ismerem el az ellenem felhozott vádakat, nem követtem el bűncselekményt, és örülök, hogy sikerül bebizonyítani, hogy nem én tettem az autóba a kábítószert – jelentette ki hétfőn zokogva a Szabadkai Kerületi Bíróságon Bogosné Papp Edina, akit a férjével, Bogos Attilával együtt a Szabadkai Kerületi Ügyészség kábítószer előállításával, birtoklásával és terjesztésével vádol.

A tárgyalás után elvezetik Bogos Attilát és Bogosné Papp Edinát a szabadkai bíróság épületéből Fotó: Segesvári Csaba

– Úgy érzi, ezt sikerül bizonyítania? – kérdezett vissza az öttagú büntetőtanács elnöke.
– Igen. Annak viszont nem örülök, hogy a saját, 11 éves fiam tette az autóba a kábítószert – válaszolta a november 13-án a férjével együtt a horgosi határátkelőhelyen elfogott, és azóta előzetes letartóztatásban lévő kétgyermekes fiatal szegedi asszony.
– És ezt is tudja bizonyítani? – tette fel újra a kérdést a tanácselnök.
– Ezt Bán Vladislav ügyvéd úr és a szakértők tudják és fogják bizonyítani – mondta a sírását csillapítani nem tudó asszony.

Pere Tumbas koronatanú lehet a szakértői véleményével Fotó: Segesvári Csaba

A bíróság ezután mintegy másfél órán keresztül hallgatta meg Bogosné Papp Edinát. A nő, szinte végig a könnyeit törölgetve részletesen beszélt az elmúlt öt évről, kitért kisfia elrablására és Törökországba hurcolására, nem hallgatta el azt sem, hogy Isztambulban megtámadták és kirabolták, hogy három év után az Egymásért Egy-Másért Alapítvány segítségével tavaly húsvétkor kapta vissza a fiát, hogy Mehmet Tüysüzt és a közös gyerekük kijuttatásában neki segédkező bűntársait Magyarországon elítélték, végül nagyon részletesen felelevenítette az elfogásuk előtti napokat.

Feljelentették Mehmet Tüysüzt

Bán Vladiszlav, Bogosék egyik ügyvédje tegnap kábítószer-birtoklás és terjesztés alapos gyanúja miatt az ügyészségen büntetőfeljelentést tett Mehmet Tüysüz ellen. Az ügyben ma várható döntés. Szintén ma dönt a bíróság a házaspár szabadlábra helyezéséről, a 25-25 ezer euró óvadékot az Egymásért Egy-Másért Alapítvány kínálta fel.

November 9-én, pénteken találkozhatott az apa először a fiával, és még aznap a férfi török munkaadójának a felesége, Sz. Tímea telefonon figyelmeztette: nagyon vigyázzon, mert valami készülődik, figyeljen oda a fiára, ám a nő többet nem árult el. A figyelmeztetés késő este még megismétlődött. Bogosné azt is elmondta, hogy azon a hét végén és hétfőn a fia a korábbiaktól eltérően, furcsán viselkedett.

Az asszony meghallgatása után a férj következett. Bogos Attila ugyancsak ártatlannak vallotta magát, majd a letartóztatásuk előtti napokra rátérve gyakorlatilag megismételte, amit felesége mondott. (A férj és a feleség őrizetbe vételük óta nem találkozhattak és nem beszélhettek egymással – a szerk.)

Akció az interneten?

Részletek a szakértői jelentésből:
mehmet: felbirod hívni az apámat?
mehmet: kis
imre: baj van?
mehmet: nem mond neki
imre: mit
mehmet: mingyár
mehmet: könyvet raktam kedd
mehmet: holnap mennek
mehmet: lécci mond neki
imre: ez micsoda
mehmet: te mond ő érti
imre: könyvet raktam kedd
mehmet: ja
mehmet: elmondod????
mehmet: lécccii
imre: holnap mennek?
mehmet: az nem kell
mehmet: ja de
mehmet: azt is
mehmet: lécci
imre: az a ketto?
imre: megprobalom
mehmet: köszi

Bogosék után két fedett nyomozó és két, november 13-án a határátkelőhelyen szolgálatba lévő rendőr következett. Ők vagy nem emlékeztek semmire, vagy azt mondták, rutinellenőrzés közben, a jobb első ülés zsebében találták meg öt zacskóban elosztva az 5,2 grammnyi amfetamint és nyolc tasakban a 80 darab extasy tablettát.

Utánuk előbb a szegedi házaspár horgosi barátait, majd az újvidéki egyetem rektorhelyettesét, Pere Tumbast hallgatták meg. Az informatikus professzor, két magyar szakértőhöz hasonlóan, a 11 éves kisfiú által használt és összetört (?) laptopot átvizsgálva olyan adatokat „mentetett" ki, amelyek szerinte és a védelem szerint is bizonyítékok arra, hogy az apa és fia, illetve egy „ismerős" az interneten kapcsolatot tartva megszervezte és előkészítette az akciót.

– A notebookot sikerült helyreállítani, és több, részben törökül, részben magyarul folytatott beszélgetést. Ezekben a fiú internetes csevegő programon társalgott apja egyik ismerősével. Az döntő lehet, hogy az egyikben a fiú azt kérte, hogy az általa Iminek nevezett férfi hívja fel apját, és adjon át neki egy üzenetet, amely úgy hangzott, hogy „holnap mennek" és „könyvet raktam kedd" – nyilatkozta lapunknak Pere Tumbast. Ezt alátámasztotta az a török-szerb tolmács is, akit tegnap szintén meghallgattak.

A tanácselnök ezt követően a reggel fél kilenctől 10 perc szünettel fél ötig tartó tárgyalást berekesztette, a per újabb tanúk meghallgatásával ma folytatódik.

Mehmet Tüysüz: nem igaz!

– Bármikor meghallgathatnak bennünket a magyar rendőrök, mi megjelenünk és válaszolunk a kérdéseikre, de azt felháborítónak és alaptalan rágalomnak tartom, hogy nekem és a fiamnak köze lenne a gépkocsiba rejtett kábítószerhez – nyilatkozta lapunknak Mehmet Tüysüz.
 

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. szinténanya 2008. január 30. 14:57
  „Egy anyának az a dolga, hogy a gyereke érdekét tartsa szem előtt mindenekfelett. Félre kell tennie akár a saját érdekeit is, minden sérelmet, indulatot bármi is történt, akármit is tett az apa. Ha nem tiltotta volna az apjától azután, hogy x évig a gyereknek a családi kapocs csak az apja volt, ha figyelt volna a gyereke érzelmi igényére, soha nem történhetett volna meg az vele, hogy elfordul tőle a fia. Borzasztó azt látni hogy nagyon sok anya nemhogy a "gyereket tartja maga előtt ütésváltáskor" de azzal üt, nem törődve azzal, hogy így milyen sérüléseket okoz a saját gyerekének. Így ő maga vonja meg tőle az esélyt az egészséges felnőtté válásra! Milyen anya az ilyen? Aztán csodálkozhatunk majd hogy selejtes lesz a következő generáció, akik isten tudja mit művelnek majd ilyen minta láttán a saját gyerekükkel... És a média is csak ezt a mintát erősíti, gyönyörű....”
 • 43. magyar 2008. január 30. 08:29
  „mandy: akkor sem volt tudatánál a gyerek, amikor eltüntette a bizonyítékokat és amikor msn-en akarta leadni a drótot a faterjának? szerintem nagyon is tudta mit csinál”
 • 42. sz.t. 2008. január 29. 21:23
  „a”
 • 41. gülbaba 2008. január 29. 19:59
  „ja igazad avukat. de a felbujtot igen.”
 • 40. ll 2008. január 29. 19:51
  „nagyon igazad van cc...”
 • 39. gülbaba 2008. január 29. 19:47
  „ja aki nem tudja az avukát ügyvédet jelent.nem itt kell védeni a gyanusitottat hanem a biroságon”
 • 38. Ukuku 2008. január 29. 19:47
  „Nem tudhatjuk mi az igazság, ne vitatkozzatok. Egy biztos: kiskorút nem fognak elítélni...”
 • 37. gülbaba 2008. január 29. 19:44
  „ilyen sok okos ember egy oldalon el sem hiszem?kedves viktor durva volt amit irtál.te is olyan szutyok vagy mint a mondatod.tényleg edinát hibáztatjátok?anyi pénze van amennyiért dolgozik.nem lopta nem kérte senkitöl.szegény egy áldozat csupán.avukát te meg ne legyél olyan okos és hivatalos.a tudásod ne itt firtasd hanem ahol kell és meg is fizetik.”
 • 36. Cc 2008. január 29. 19:27
  „Rohad az ország, benne minden. De drogdílernek börtönben a helye amíg rázöldül a lakat. A büdöskurva meg így járt, egyéni szoc problémája. Ja a saját anyját még elfelejtette bemártani.”
 • 35. cupp 2008. január 29. 19:25
  „A csalad a cserepesen arul, a nagymama meg az anyukat ott szoktam latni nyaron meg Karcsika is ott ucsorgott.
  Nekem normalisnak tuntek es dolgoztak rendesen...azota persze lehetnek munkanelkuliek, de nem ugy neztek ki mint a naplopok sztem kar ez iranyba piszkalodni, mert akkor mar inkabb Kulcsar urat kene mar lecsukni.”
 • 34. CsImre 2008. január 29. 18:23
  „Persze. A prostituáltaknak is meg kell élniük valamiből, és arra is van igény... :-) Csak ott nem kínlódik más. Itt sem kötelező, le lehet mondani a lapot, meg is fontolom komolyan.”
 • 33. mandy 2008. január 29. 18:14
  „publicisztikai prostítúció? hehe de jó kifejezés ... szerinted miről írnának: egy átlagember perverz örömét leli mások életében való vájkálásnak ... sajna ez van: ez a kereslet: valamiből ezeknek a szegény újságíróknak is meg kell élniük! azért van egy-két jól sikerült cikkük is:)”
 • 32. CsImre 2008. január 29. 18:01
  „Ismét egy vetércikk a Tyütyüsz-Bogos família regényes életéből. A városban nincs civil élet? Nincs semmi, ami 4 embernél többet érint? Péccsel közösen neveztünk kultúrfővárosnak, hol van pl. az? Hány lényeges dolog sikkad el, mert Karesz mamája köpött a szabadkai bíróságon? Böbe néni megkarmolta a macskája, Józsi bácsi leesett a biciklijéről a köeli vendéglátóipari egységből hazafelé tarva, Lacikának elváltak a szülei... , Mehmet Karcsikának bíróságon van az anyja.... Ki nem sz.rja le???
  Amit az újság művel, az némi bulváros népszerűségért folytatot "publicisztikai prostitúció"!”
 • 31. johny bravo 2008. január 29. 17:22
  „Mit dolgoznak ezek amúgy?
  Úgy hallottam, hogy munkanélküliek...”
 • 30. mandy 2008. január 29. 17:09
  „kedves magyar: engem nem érdelkel, hogy török, magyar vagy milyen nemzetiségű: de a nőn már messziről látszik, hogy egy féreg; az apjátnagyon nem láttam nyilatkozni: nyilván sáros egy két dologban de úgy veszem észre legalább szereti a gyereket és jól meg voltak kint ... egy 11 fiú mit tud szerinted a világról? nem felelősségrevonható. különben is, ha ő is tette (amit kétlek) nem volt tudatában.
  és igen sajnálom, mert a sülei elbaszták a gyerekkorát, ami nagy valószínűséggel ki fog hatni a felnőttkorára is ...
  kár volt őket bojgatni ...”
 • 29. Avukat 2008. január 29. 17:06
  „Hát ez egy regényes történet...
  Olyan,mint a holywoodi rendezések, mindig jön egy újabb fordulat. Egy csontváz mindig kiugrik a szekrényből, mikor megfeneklik a story.

  Honnan is indul az egész?

  Egyszer a szabadkai piacon feltörik a szegény magyar áldozatok kocsiját és "odateszik" a kábítószert.. Aztán vizsgálódik a szerb rendőrség, és a szakértő megállapítja, hogy az autót nem törték fel.. Ekkor jön az isteni fordulat, előkerül egy olyan egyén, aki előtt nyitva áll az autó... A gyerek. És hirtelen előkerül egy laptop is. Honnan? Eddig hol volt? Melyik hatóság foglalta le? Kié? Ki fért hozzá még a gazdáján kívül? És előkerül Sz. T is, aki állítólag figyelmeztette a családot még a tragédia előtt! Eddig hol volt? És a család, aki ilyen figyelemztetéseket kapott... miért nem fordult a rendőrséghez, ügyészséghez, a gyámhivatalahoz, vagy a sajtóhoz, ahová már beutalójuk volt...
  Hm?

  De hagyjuk is mindezt! Majd az alapítvány, újabb keresztes hadjáratot vezetve rehabilitál mindenkit... Miért? Miből?
  Észrevette valaki, hogy azon az oldalon mindig félreértésből eredően ártatlanul meggyanúsított emberek vannak!
  Senki nem csempészett konzervet, nem sikkasztott pénzt, és természetesen nem tud a drogról se. Az igazság odaát van... :)
  Ez az ország már csak ilyen... a föld, ahol minden megtörténhet.”
 • 28. szomszéd 2008. január 29. 17:04
  „A házban nagyon reménykedünk,hogy megszabadulunk tőle örökre.A meló büdös neki,de a pofája akkora hogy csak csuda.Mindenkit leugat,meg azt hangoztatja milyen szerencsétlen ő, hogy egy ilyen szemét lakásban kell lakni a prolik között,de majd elköltözik innét,mert lesz pénze.Csak költözne már.Tönkretette a saját gyerekét, akivel egyáltalán nem törődik.Mindig átküldi a szomszéd gyerekekhez játszani,aztán ő meg csavarog,meg ki tudja mit csinál.Valamiből csak megélnek.Ide rendeli a tévéseket,hogy sztár legyenés ebből tudjon majd megélni.Rohatt ribanc az ilyen minek ennek a gyerek?”
 • 27. southwind 2008. január 29. 17:01
  „oohho lehet meg edina nyuszilany, nem mult abbol egy perc se, de az is lehet, hogy cd-t ad ki torok nepzenevel :) szoval barmi :)”
 • 26. szomszéd 2008. január 29. 16:58
  „A szemét qurvája remélem soha többet nem jön vissza a házba.Azzal dicsekszik,hogy majd ő kikésziti a Karcsika faterját.Amikor a villamoson össze vesztek utána járt a szája,hogy jól kiprovokálta az exférjét,hogy tiltsák el agyerektől, azt akarta.Vigyétek már el szonmszédnak,mert nekünk a Hópárducban elegünk van már belöle.Nem melózik de pénze az van dögivel,Arra hajt, hogy mdéiaszemélyiség legyen,Ezzel kábitja a környéken a gyerekeket.A hülye faterja meg fenyegetőzik,hogy nehogy rosszat merjen bárki is nyilatkozni a láynáról, mert azt agyonveri. Mocskos qurva ez a csaj.Nem szégyelli magát,ogy a saját bőrét mentse a 11 éves fiára keni a dolgokat”
 • 25. southwind 2008. január 29. 16:51
  „Hetek ota rosszul aludtam, mikor kaban kikaszalodtam az agybol a lanyom szerint azt motyogtam"no de mi van tyüszkeekkel, mi van mehmet? hat sose lattal tehenet?" de moooost hogy vegre elokerultek ismet teljesen megnyugodtam, az emesztesem rendbe jott, remelem a sorsukat sorrol sorra koveto ujsagironak is :))
  Az azert tenyleg nem piskota, hogy karcsikank osszetorte a szamitogepet, totalra kezd a szulei nyomdokaiba lepni :)) sokra viszi meg a szentem”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civilek a traffipaxnál

Szeged - Egy tavaly elfogadott törvénymódosítás szerint májustól – a rendőrség mellett –… Tovább olvasom