Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

Szegeden lesz polgármester Hegedűs D. Géza

Szeged - A Vígszínház népszerű művésze, Hegedűs D. Géza polgármesterként autoriter személyiség, akinek – kis segítséggel – mindenhova elér a keze.
„Seholsincs, elvarázsolt sziget, ahol a mesénk játszódik – mondja a Szegedi Szabadtéri nyitóprodukciójáról, a Leányvásárról Hegedűs D. Géza, aki a polgármestert alakítja a darabban. – Úgy élnek itt az emberek, mint a mesében: szegények és gazdagok, szerelmesek és csalódottak. A kis közösségnek megvannak a hagyományai, ünnepei, történetünk pedig a legfontosabb napjukon játszódik."

Hegedűs D. Géza nordic walking botokkal a Leányvásár próbáján a Dóm téri színpadon.
Hegedűs D. Géza nordic walking botokkal a Leányvásár próbáján a Dóm téri színpadon.

Közönségtalálkozó Nagy Ervinékkel

Idén is találkozhat a közönség minden Dóm téri darab szereplőjével. Július 1-jén, hétfőn 16 órakor rendezik meg az első ingyenes beszélgetést. Gothár Péter rendező mellett Nagy Ervin, Bordás Barbara, Keresztes Tamás, Kiss Diána Magdolna, Hegedűs D. Géza és Schell Judit lesz az esemény vendége. Kivételesen nem a REÖK aulája a helyszín, hanem – utalva ezzel az előadás hajódíszletére – a Tisza River Cafe Club és Restaurant.

Vinnai András és Varró Dániel frissített szövegkönyve szerint az eredetileg westernkörnyezetben játszódó darab szinte teljesen új sztorit kapott. Gothár Péter rendezésében egy szigetre került a történet, amelyben a kövérek és soványak küzdenek egymással. Az ominózus nap a leányvásár napja, amelyen a lányok párt választanak, és huszonnégy órára férjhez mennek. Aki viszont mindenkit kikosaraz, büntetésből a sziget utolsó legényéhez adják.

„Én mint a kövérek polgármestere vagyok az ünnep motorja, és egyébként is szinte minden tőlem függ a sziget és lakói életében – ecseteli Hegedűs D. Géza, mennyire fontos az általa játszott karakter. – A Leányvásár polgármestere autoriter személyiség, aki elvárja, hogy az általa vezetett közösség tagjai odaadóan segítsék személyes erőfeszítéseit."

Ebbe a közösségbe csöppen bele pár idegen ember egy másik világból: nevezetesen Harrisonék és Rottenbergék, akik csábító női karakterek révén teljesen felbolygatják a kis sziget életét. „Persze a polgármester nem lenne polgármester, ha gyors eszével, diplomáciai érzékével és kreativitásával nem segítené elsimítani az indulatokat." A művész úr saját ötlettel is gazdagította a rendezést: állandó kelléke két, a nordic walking elnevezésű sporthoz használatos bot. Ez segíti a produkció stílusához mérten egyébként is elrajzolt polgármestert abban, hogy keze mindenhova elérjen. A bemutató július 5-én lesz, amelyet további két előadás követ.

(x)

Olvasóink írták

  • 1. Qllancs 2013. június 29. 12:42
    „Még jóó, hogy csak a szinházban ! és nem a VVilágban !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 60 millió 99 százalékát vitte a Fidesz - Itt a Botka által javasolt lista!

Templom előtti terület rendezésére 11 milliót, Szabadság téri futókörre 5,5 milliót szavazott meg a szegedi Fidesz - egyetlen MSZP-s körzetnek összesen félmillió jutott. Tovább olvasom