Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Szegedi lányokról mintázták a számítógépes játék karaktereit

Szeged - A szegedi Horváth Péter és unokatestvére, Horváth Csaba gyermekkora óta ír számítógépes programokat. Első közösen kifejlesztett játékuk zenéjét szegedi zenekar, hátterét szegedi makettmester készítette. Szereplőit pedig barátnőikről mintázták.
Már gyermekkorában számítógépes játékot írt egymásnak a két unokatestvér: Horváth Péter és Horváth Csaba. Felcseperedvén a két fiatalember gondolt egyet, s profi játékot tervezett. Ehhez persze megvolt a kellő képzettségük is, hiszen mindketten programozók.

Szegedi zenekar írta a zenét

A Ceasefire számítógépes játék fiktív háborús körülmények között játszódik. A háttér, a zene és a karakterek öltözéke az 1940-es évek stílusát idézi. Egy szegedi zenekar, a Oneted is közreműködött a játék létrejöttében, hiszen ők írták a zenéjét. Magyarország legfiatalabb makettmestere, a szegedi Vrbovszki Áron pedig a hátteret készítette hozzá.

Először a szereplők karakterein gondolkodtak, s miután kiötlötték mind a tizenötöt, szegedi ismerőseikről mintázták meg. Így lett Szekeres Líviából domina jelmezben feszítő konferanszié, Mihály Nórából Natasa, a kémnő, Joó Anettből Szonja, a vörös ruhás lady, Pataki Eszterből Júlia, a szexis nővérke, Náfrádi Anikóból pedig harcias német kurtizán.

Még mielőtt azt gondoltuk volna, amolyan felnőtteknek szóló játékról van szó, Csaba elmagyarázta a Ceasefire fiktív háborús körülmények között játszódik. Lényege, hogy a kiválasztott karakterrel legyőzzük a többit, méghozzá közelharc során. A lányokon kívül férfi karaktert is választhatunk. Ezeket egy tatabányai karate- mesterről és tanítványairól mintázták, de Csaba és Péter is szerepet kapott: egyikük tengerész, másikuk tankos katona. A fiúk az elkészítés menetéről is meséltek.

– Felépítettünk egy blue box stúdiót, ahol rögzítettük a szereplők mozgását. Hasonló technológiát használtunk, mint amit a Star Wars forgatásán alkalmaztak, de mi persze kisebben – mondta Csaba. A forgatáshoz a szereplők nem éppen hétköznapi ruháit a legkülönbözőbb helyekről gyűjtötték össze. Néhányat a fóti filmstúdióból kölcsönöztek, de akadt olyan dögös darab is, amelyet szexshopban vásároltak.

A lányok az életben nem annyira harciasak, mint a számítógépes játékban.
Fotó: Schmidt Andrea

– Karakterenként száz mozdulatsort rögzítettünk. A lányoknak nagyon lassan kellett egy-egy rúgást vagy ütést produkálniuk, hiszen utána képenként digitalizáltuk a mozgásukat. Harminc DVD-nyi anyagot dolgoztunk fel, több fázison keresztül – mondta Péter, aki elárulta, egy évig tartott a fejlesztési idő, a harcolós játékot november óta lehet letölteni a www.ceasefire-game.com oldalról.

Sutka Norbert is ezzel játszik

A szegedi lányok hosszú évek óta jó barátságban vannak Csabával, a játék egyik alkotójával, ezért azonnal igent mondtak a felkérésre, hogy róluk mintázza a karaktereket. Lívia „civilben" kozmetikus, Anett egy fővárosi cégnél beszerző, és egyben Csaba menyasszonya, Eszter pedig fogtechnikus. A rúgások és ütések bizonyára Nórának mentek leginkább, hiszen rendőrnek tanul, így a kiképzésen ezt is gyakorolja. A barna hajú lány egyébként a Pick Szeged kézilabdázójának, Sutka Norbertnek a barátnője. Norbi elárulta, amióta keze ügyébe került a Ceasefire, még az edzések közötti szünetben is ezzel játszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pincében talált szobrot avatnak ma az egyetemen a hallgatók

Szeged - Szoboravatással, felolvasóesttel és rendhagyó irodalomórával emlékeznek ma a megyében József Attilára, aki hetven évvel ezelőtt ezen a napon lett öngyilkos Balatonszárszón. Tovább olvasom