Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Szegedi repülőnapok: megérkeztek az első hőlégballonok - fotók, videó

Hat országból nagyjából 30 csapat nevezett be a II. CE Cup - Hőlégballonok Közép-Európai Kupájára. Várhatóan a leglátványosabb, színes égi parádét pénteken alkonyat tájékán csodálhatjuk meg.
Igaz a III. Szegedi Repülőnapok és Légiparádé programjai csak pénteken kezdődnek, ám a II. CE Cup – Hőlégballonok Közép-Európai Kupájának indulói már hamarabb kezdik a versengést. Báló Tamás, a Szegedi Repülőtér vezetője arról tájékoztatott, hogy 6 országból mintegy 30 csapat nevezett a megmérettetésre. Ennél azonban több ballon népesíti majd be az eget, vannak ugyanis, akik versenyen kívül szállnak a magasba, és úgy követik a mezőnyt.
 

A leggyakoribb hőlégballontípusokat 2500 köbméternyi meleg levegő emeli magasba, ezen a nemzetközi versenyen a maximális ballonméret 3000 köbméter. A szegedi égbolton szerdán reggel megjelent ballonosok már a versenyre hangoltak, azt próbálták kitapasztalni, hogy egy adott magasságban milyen szélirány a jellemző. Báló Tamás elmondta, bár minden az időjárástól függ, a tervek szerint pénteken napnyugta előtt a repülőtérről is felszáll a mezőny, akkor várható, hogy a város felett a legtöbb hőlégballont láthatjuk.
 
Megérkeztek az első ballonok a nemzetközi versenyre. Fotók: Frank Yvette
 

Aki hőlégballonokat szeretne látni, érdemes a repülőnapok facebookos oldalát néznie, ugyanis a reggeli eligazítások után ott jelzik, hogy pontosan hol is emelkednek az égbe a ballonok.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néhány liter jeges vízzel avatták tűzoltóvá Borovics Tamást: a Tóték színésze különleges kiképzést kapott - galéria

Néhány liter jeges vízzel avatták tűzoltóvá Borovics Tamást: a Tóték színésze különleges kiképzést kapott - galéria
A Szegedi Nemzeti Színház első bemutatója az új évadban Örkény tragikomédiája, a Tóték - a… Tovább olvasom