Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Tehetségeket díjaztak Szegeden

Szeged – Március 25-e, Bartók Béla születésnapja a Tehetség napja, ebből az alkalomból öt diáknak átadták a Szeged Ifjú Tehetsége elismerést, 40 középiskolás pedig 50-50 ezer forintos egyszeri ösztöndíjat kapott.
A Tehetség napján a szegedi városháza házasságkötő termében csütörtökön tartott ünnepségen Solymos László alpolgármester elmondta, a tehetségeket már kisiskolás kortól figyelni kell. Hozzátete: az önkormányzat általános iskolai, illetve középiskolai tehetséggondozó programja szinte minden területen segítséget tud nyújtani a kiemelkedő tanulóknak: a nyelvi, művészeti területektől kezdve a sportig mindenkinek kínálnak kibontakozásra lehetőséget adó programot.

Szeged 2002 óta tünteti ki a kiemelkedő tanulókat a Szeged Ifjú Tehetsége elismeréssel. Idén Csonka Balázs, Dobi János, Farkas Gábor, Mester Márton és Varga Ádám kapott díjat. Szeged Ifjú Tehetségéért kitüntetéssel ismerték el az őket felkészítő tanárokat: Herpai Józsefet, Szelezsán Istvánt, Masa Lászlót, Kosztolányiné Nagy Erzsébetet és Tóth Károlyt.

A középiskola utáni tehetséggondozásról Hatvani László professzor elmondta, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a várossal közösen 2006-ban hozta létre a Szegedi Tehetséggondozó Tanácsot. Az egyetemi professzor kifejtette, többek között olyan ismert és elismert szegediek a kuratórium tagjai, mint Badó Attila, az SZTE rektorhelyettese, Balog Elemér alkotmánybíró, Hatvani László, Király Levente, a nemzet színésze, Lékó Péter, Sófi József, Szabó Imre, az SZTE jogi karának dékánja. Hatvani László szerint a fenti névsor is garancia arra, hogy a tehetséggondozás biztos kezekben van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott bankkártyát akart használni - ki ismeri fel?

A Szegedi Rendőrkapitányság Tarjánvárosi Rendőrőrse lopás bűncselekmény gyanúja alapján folytat… Tovább olvasom