Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Térjen ki Maga a kerékpárral! Ez gyalogút! - Nem tud mit kezdeni egymással gyalogos és biciklis a Glattfelder téren

Újabb idényt élt meg a szegedi kerékpáros közlekedés egyik legidegesítőbb helye.
A szegedi Glattfelder Gyula téren, egy alig 1 méter széles járdán kellene elférniük a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak. Mindennaposak a bosszús jelenetek, a járda két oldalán pedig balkánian kitaposott csapás vezet. 

A helyszínen a Maros utca irányából keskeny gyalogjárda vezet a Novotel parkoló mögött. Ugyanezt a gyalogutat használják a Maros utcából érkező kerékpárosok is, mert így lehet a Stefánia felé toronyiránt eljutni.
Nem tud mit kezdeni egymással gyalogos és biciklis a Glattfelder téren. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA
A 30 méteres útvonal elején a gyalogos a bokroktól nem láthatja, hogy az út másik végén elindult-e egy kerékpáros és milyen sebességgel érkezik. Kisgyermekekkel pedig még plusz mutatvány túljutnia rajta. Ráadásul az utacska egy szakaszán szegélykő is van, vagyis biciklivel sem veszélytelen letérni és visszajutni rá.  

Ilyenkor a kerékpáros vagy úgy tesz, mintha nem is járdán haladna (térjen ki a másik), vagy a csapásra tér le a gyalogos elől. Innen azonban a szemből érkező többi kerékpárossal keveredik jobbra vagy balra játékba, s a gyalogos mellett akár két irányból halad el biciklis.

Ha egyszer a kerékpárút-reform eléri ezt a helyet, kellene egy kerékpáros átkötés a Maros utca és a József Attila sugárút között, ha már kerékpáron a toronyiránt közlekedés a nyerő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életmentő hot dogok és összetört jégkockák - Aki éhes, az végigvárja a sort a szegedi nonstop büfék előtt

Életmentő hot dogok és összetört jégkockák - Aki éhes, az végigvárja a sort a szegedi nonstop büfék előtt
Az ár az elsődleges,a minőség elég, ha megfelelő - tudtuk meg éjszakai körutunkon, amelynek során szegedi fiatalokat kérdeztünk, hol esznek szívesen bulizás után. Tovább olvasom