Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Tizenöt éves lány rabolt Szegeden

Szeged - A 15 éves lány és társa fenyegetésül cigarettcsikket nyomott el áldozata arcán, akinek zsebéből aztán elvették mobiltelefonját.
Őrizetbe vette a Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya azt a 15 éves szegedi lányt, akit egy március 6-án történt rablás elkövetésével gyanúsítanak a nyomozók.

Adataink szerint a fiatalkorú megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy március 6-án 18 óra körüli időben Szegeden, a Kálvária téren eddig ismeretlen társával együtt közrefogtak egy fiatalt, majd a gyanúsított megpofozta, míg társa egy cigarettacsikket nyomott el az arcán. Ezt követően megfenyegették, hogyha nem adja oda a telefonját, megölik, majd az őrizetbe vett gyanúsított belenyúlt a sértett zsebébe és kivette belőle Nokia 6280-as telefonját. A sértett a fenyegetés hatására nem mert ellenkezni.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján sikerült a feltételezett elkövető személyazonosságát megállapítani. A lakásán megtartott házkutatás eredményre vezetett, ugyanis a nyomozók megtalálták az eltulajdonított mobiltelefont, így a kár megtérült.

A 15 éves lány kihallgatása során részben beismerő vallomást tett, társát még keresik a nyomozók.

Olvasóink írták

 • 11. szavazz! 2008. március 13. 17:46
  „Meg semmi bizonyitek arra, hogy cigany volt az elkoveto, de mar minden hozzaszolas a ciganyokrol szol. Ez egy kegyetlen, borzalmas buntett volt, akar cigany, akarki is kovette el. Ennyi.
  Nem szerettuk, hogy a becsi uzletekben kiirtak hogy "ne lopj magyar". Nagyon megsertodtunk, hiszen mi sosem loptunk, micsoda szemet altalanositas ez, igaz? Ja, a kulonbseg csak az, hogy akkor mimket ert negativ eloitelet.”
 • 10. Rs 2008. március 13. 07:13
  „Nem szeretek cigányozni. Vannak magyar-cigányok is. Én a cigány fogalmát egy viselkedési mintára értem, nem a bőrszínre. Emberek vannak, minden népcsoportban ilyenek is meg olyanok is. DE engem sért, hogy a társadalom elit rétege tényleg nem akar szembenézni a tényekkel. Az is bánt, hogy egyeseknek több engedtetik meg, mint másoknak. Sért a megélhetési bűnözés kifejezés, ami szinte elfogadott - de nem mindenkinek, csak egy rétegnek. Az is, hogy majd belegebedünk a munkába, hogy megéljünk, akkor kiderül, hogy egyes néprétegek, családipótlék, segyély stb. révén több jövedelemre tesznek szert, mint a dolgozók. Nem irigy vagyok, hanem úgy érzem igazságtalanság ér. Nincs megbecsülve és megfizetve a munkás ember. A fiatalok is érzik ezt valahol, talán ezért is választják az erőszakos rablást. Én sem szeretek találkozni bizonyos fajta emberekkel. Benn ül a félelem a szivemben. Jó ez, kell ez valakinek?”
 • 9. ukuku 2008. március 12. 22:58
  „Én ma vártam a buszt a Széchenyi téren. Tanulságos volt. Csak örülni tudok, hogy nem kötöttek belém. Amilyen gyorsan lehetett le is léptem onnan. A várakozókra "sötét felleg" szállt. Remélem értitek. Úgyhogy nem kell olyan nagy bizalmat szavazni nekik.”
 • 8. szavazz! 2008. március 12. 20:52
  „szavazzuk meg, hogy nyugodtan, nyiltan tetves ciganyozhassunk, tenyeket sem ismerve, csak ugy zsigerbol! De ha nem cigany volt, akkor biztos zsido! Szemet szerkesztok meg miert nem azzal kezdik, hogy CIGANY 15 eves lany rabolt! Undorito, hogy nem a legfontosabbat irjak - szembe mennek a nep akarataval!
  Na, futas szavazni!”
 • 7. Madzsar. 2008. március 12. 09:38
  „Az ilyen agresszív állatoknak gyakran az anyja, apja, testvérei is veszélyesek, ezért nem csak a fiatalkorúakat kellene felelősségre vonni, hanem az egész elbaszott családot! Ha egy gyerek társadalomra veszélyes bűncselekményt követ el, akkor minden családtag gyógykezelése szükséges, különben semmi sem változik...

  Cigány, vagy nem cigány, ebből a szempontból tökmindegy!”
 • 6. kigler 2008. március 12. 00:29
  „Tisztelt Szerkesztők!

  Mi a fenéért nem tudják beleírni a cikkükbe soha, hogy cigány az elkövető?!! Ez olyan fontos pont, mint az hogy hány éves, vagy hogy milyen nemű. Sőt talán még fontosabb is. Jó lenne ha nem dugnák homokba a fejüket, és nem követnék ezt az álszent buta tendenciát, ami az országos sajtóban is eluralkodott. Ha annyira bírnák a cigányokat, nem tudósítanának minden egyes mocskos kis ügyükről, így viszont a kép felemás, enyhén szólva is hülyének tüntetik fel ezzel magukat.
  Hetente kellene vezércikkben követelniük az erélyes és hathatós rendőri fellépést a már a Belvárosban is garázdálkodó feketékkel szemben. Ráadásul tudjuk, hogy a rendőrség képes is lenne ilyesmire, hiszen a képzettségük és a felszerelésük is megvan, akár még nagyobb tömegek kezelésére is (lásd ´06. 10. 23.). Tehát kérem változtasanak a hozzállásukon, hogy ne csak a kommentelők szólaljnak fel az hiperagresszív kisebbség tűrhetetlen (sokszor gyilkos) magatartása ellen!”
 • 5. dodó 2008. március 11. 20:38
  „A társadalom szennyei, rühös cigányok!”
 • 4. ukuku 2008. március 11. 19:01
  „A jó édes anyán nyomogatná el a cigarettacsikket a kis mocskos. Jól el kellene verni az ilyen tetű embereket.”
 • 3. Mese 2008. március 11. 18:24
  „Kálvária tér--Alsóváros--stb.. Kik is laknak leginkább arrafele?”
 • 2. kellemetlenmekkelek 2008. március 11. 14:17
  „Kizart, szerintem max. egy jol korulhatarolhato etnikai csoport tagjai voltak.”
 • 1. tattara 2008. március 11. 13:56
  „A rohadt tetves cigányok már megint ugye????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliós adományt kaptak a szegedi mentők

Szeged - A mentésben hasznos műszereket, eszközöket kapott egymillió forint értékben a szegedi… Tovább olvasom