Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Több mint 12 kiló marihuánával bélelte az autót, előzetesbe került Szegeden a szerb férfi

Megírtuk: a gyanúsított 37 csomagocskát próbált az országba csempészni szombat hajnalban Röszkénél. Mérsékelt sikerrel, mert az illegális kábítószer bekerült az országba, de nem érte el a célközönséget.
A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a szerb állampolgárságú férfinak az előzetes letartóztatását, akit különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt szombaton vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása 2018. május 16-áig tart.

A Csongrád Megyei Főügyészség azért indítványozta az előzetes letartóztatás elrendelését, mert az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy
 

2018. április 14-én 4.50-kor a Szerb Köztársaságból Magyarország területére történő belépéskor a tulajdonát képező, általa vezetett személygépkocsiban kialakított rejtekhelyen elrejtve 37 csomag, több mint 12 kilogramm bruttó tömegű marihuánát hozott be Magyarország területére.

A gyanúsítottól lefoglalt kábítószer hatóanyag tartalma a becslések szerint meghaladhatja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a magyarországi lakó és tartózkodási hellyel nem rendelkező, szerb állampolgárságú gyanúsított által megvalósulni látszó bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, igen magas büntetési tétellel fenyegetett, melyre figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne - tudtuk meg a Szegedi Törvényszék közleményéből.


Emellett megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított a cselekménnyel érintett, hatóságok előtt jelenleg ismeretlen személyek befolyásolásával, illetve bizonyítékok elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítási eljárás meghiúsítására, vagy megnehezítésére törekedne, ezért előzetes letartóztatása mindenképpen indokolt.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított, valamint védője is tudomásul vette, így a végzés jogerőre emelkedett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Át kellett alakítani az órarendet is - egyelőre nem tudni, lebontják-e a Madách tornacsarnokát, vagy még megmenthető

Át kellett alakítani az órarendet is - egyelőre nem tudni, lebontják-e a Madách tornacsarnokát, vagy még megmenthető
Egyelőre nem derült ki, mi okozta a tüzet a Madách utcai általános iskola tornacsarnokában, amelyből csak a falak maradtak. A rendkívüli helyzetről tegnap reggel tájékoztatták a diákokat és a szülőket, a tanítás folytatódott. Tovább olvasom