Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Több mint 3 milliárd a Szeviép-károsultaknak - módosították a kormányrendeletet

Bővült azoknak a köre, akiket a Szeviép Zrt. csődje miatt kártalanít az állam.
Idén márciusban jelent meg a kárrendezést szabályozó kormányrendelet, amelyet most módosítottak, így többen juthatnak pénzükhöz.
 

Eddig 98 károsult kapott 1,8 milliárd forintot, a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent kormányrendelet-módosítás értelmében pedig további 59 főt kártalaníthatnak 1,3 milliárd forint értékben.

A károsultak többször demonstráltak, úgy tűnik, végül lett eredménye.
A károsultak többször demonstráltak, úgy tűnik, végül lett eredménye.

A dokumentum szerint azokat a faktorcégeket is kártalanítja az állam, amelyek a Szeviép csődje előtt kisvállalkozásokat finanszíroztak, továbbá magánszemélyeket, például az érintett vállalkozások elhunyt beltagjainak örököseit. A kormányrendelet ezenfelül beemeli a kártalanítási programba a Szeviép 100 százalékos tulajdonában álló két leányvállalat, a Biztonsági Üzem Kft. és a Marosdömper Kft. károsultjait is. Az állami kárrendezés iránti igény a károsult lakóhelye vagy székhelye szerint illetékes kormányhivatalnál vagy bármely kormányablaknál jelenthető be, a most módosított határidő szerint szeptember 30-ig.

A Szeviép Zrt. kilenc éve vált fizetésképtelenné, az építőipari vállalat felszámolásakor 490 hitelező 5,87 milliárd forint kárigényt jelentett be, ám az érintett kisvállalkozók közül mára mindössze 106 maradt talpon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összezördültek a lakók a kivágott hársfák miatt: a Csongrádi sugárúti társasház udvarán 15 fokkal melegebbet mértek

Összezördültek a lakók a kivágott hársfák miatt: a Csongrádi sugárúti társasház udvarán 15 fokkal melegebbet mértek
Az ott élő Cserhalmi Józsefné Guba Erzsébet szerint tilos a virágzó fa kiirtása, az Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. szerint azonban már hónapokkal ezelőtt gondot okoztak a növények. Tovább olvasom