Délmagyar logó

2019. 06. 15. szombat - Jolán, Vid 21°C | 33°C Még több cikk.

Többen is licitáltak a közel másfél hektáros területre, végül százmillióért kelt el a volt tankert

Többen is licitáltak a közel másfél hektáros területre, végül százmillióért kelt el a volt tankert
Szeged - Szegedi székhelyű cégén keresztül Török Zoltán milliárdos vállalkozó vásárolta meg a Szabadkai úti tankert jó ideje használaton kívül álló területét. Az új tulajdonos - akié a Hági és a Régi Hungária is - azt mondta, egyelőre nincsenek tervei a területtel.
Eladta a városi vagyonkezelő cég a Szabadkai úti egykori tankert területét – tudtuk meg Kardos Kálmántól, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatójától. Az adásvételre azután került sor, hogy a volt tankertet az önkormányzati cég márciusban több helyen is meghirdette.

Több érdeklődő is volt a több mint 14 ezer négyzetméteres, voltaképpen két ingatlanból álló területre, az állam, amelynek elővásárlási joga volt rá, júliusban lemondott a lehetőségről.
 

Az érdeklődők egymásra licitáltak a területért folyó versenyben, így az a 80,2 millió forintos pályázati alapár helyett 101,2 millióért kelt végül el. A licitet a szegedi székhelyű Imosoft Kft. nyerte, arról azonban az IKV Zrt. nem rendelkezik információval, hogy az új tulajdonosnak milyen tervei vannak az ingatlannal

– közölte Kardos Kálmán.

Mint korábban megírtuk, a város 2010 májusában írt alá szerződést az egyetemmel arról, hogy a tankert területéért cserébe megkapja a nagykörút és Csongrádi sugárút sarkán álló egykori Zalka Máté iskola épületét. A tankert forgalmi értékét 2009-ben nettó 139 millió forintra becsülték, a Zalka-iskola akkor 258 milliót ért. A terület eladásáról végül tavaly novemberben döntött a közgyűlés. 
 
Többen is licitáltak a közel másfél hektáros területre, végül százmillióért kelt el a volt tankert. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

A terület egy kisebb, beépített, nagyjából 3200 négyzetméteres és egy nagyobb, beépítetlen, 1 hektár 966 négyzetméteres ingatlanból áll. Köztük húzódik egy csatorna, amely az önkormányzati törzsvagyon része, emiatt nem értékesíthető – írtuk korábban. A vevőnek a csatorna miatt átjárást, hozzáférést kell biztosítania az önkormányzat munkatársainak. A két területet azért együtt adták el, mert csak a nagyobb rész közművesített, gépjárművel csak az közelíthető meg, és a kisebb nem éri el a körzetben előírt minimális telekméretet.
 

Mivel a területet régészeti lelőhelyként tartják számon, a majdani tervezett beruházás nagyságrendjétől függően előtte feltárásra van szükség. Ezek az adottságok és kötöttségek behatárolják a terület hasznosításának lehetőségeit, még ha azt 2013 végén át is minősítették központi vegyes területté.

Megkerestük az Imosoft Számítástechnikai és Kereskedelmi Kft. tulajdonosát, Török Zoltánt, hogy megtudjuk, milyen tervei vannak a megvásárolt területtel. Török annyit mondott, egyelőre nincsenek tervei az ingatlannal. A milliárdos vállalkozó, aki a Mozaik Kiadó Kft. tulajdonosa is, közel húsz éve vette meg a Hágit, tavaly nyáron pedig a Régi Hungáriát. Maga az Imosoft Kft. egyébként az Opten nyilvánosan elérhető adatai szerint fő tevékenységként könyv-kiskereskedelemmel foglalkozik, tavaly 2,5 milliárdos nettó árbevétellel. A cég honlapja szerint oktatási szoftverek fejlesztését végzik, logisztikai és kereskedelmi szolgáltatásokat nyújtanak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két albán férfit próbált Magyarországra juttatni, letartóztatták a bolgár embercsempészt

Hamis útleveleket adott az utasainak. Egy hónapra elrendelték a letartóztatását. Tovább olvasom