Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Traktorszörf és fautaztatás: Szegeden nincs szükség ilyen trükkökre

Csantavér/Szeged - Csantavérre látogató kollégánk nem csak egy új sportág, a traktorszörf egyedüli képviselőjét kapta lencsevégre, egyúttal csalóka lesifotót is készített egy valójában helyét nem is változtató karácsonyfáról.
A szegediek felszabadultan mosolyoghatnak, nekik nem kell fotós trükkökhöz folyamodniuk fáik eltüntetéséhez.
Már megírtuk: a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. január 10-én megkezdte a vízkeresztkor hulladékká vált kidobott karácsonyfák begyűjtését. Friss közleményükben arra kérik a lakosságot, hogy a kidobásra szánt fenyőfát, lecsupaszítva, a talptól és a dekorációktól megszabadítva helyezzék ki a hulladéktároló edényük melléi.

A társaság Szeged város területén – a lakótelepeken, belvárosban, valamint a Tisza Lajos körúttól a nagykörútig, a két körút között – február 16-áig gyűjti össze különjárattal a komposztálásra alkalmas zöldhulladékot. A többi lakóövezetben a kommunális járattal azonos időben, folyamatosan gyűjtik a fenyőket a hulladéktárolók mellől.
 Csantavéren - a cseles fotó ellenére - áll még a fa, a szegediek viszont már elbúcsúzhatnak tűlevelűiktől. Fotó: Török János
Csantavéren – a cseles fotó ellenére – áll még a fa, a szegediek viszont már elbúcsúzhatnak tűlevelűiktől. Fotó: Török János

A begyűjtött fenyőket a Sándorfalvi úti Regionális Hulladékkezelő Telep komposztálóüzemébe szállítják. Tapasztalatuk szerint úgy 10-20 tonna fenyőfa gyűlik össze ebben az időszakban, amelyből a darálást követően mulcs lesz.

A kiszuperált karácsonyfák a hulladékudvarokban is térítésmentesen leadhatók, elhelyezkedésük, nyitvatartásuk a szegedihulladek.hu internetes oldalon megtalálható.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt a rendőrőrs Újszegeden és az Olajbányász téren

Bezárt a rendőrőrs Újszegeden és az Olajbányász téren
A közlekedésrendészet egy része költözik a bezárt Tarjánvárosi Rendőrőrs helyére, az Olajbányász térre. Tovább olvasom