Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Újszülött cicákat kötöttek zacskóba, és dobtak a földre Szegeden

Szeged - Egy macskamama frissen született kölykeit ismeretlen elkövető nejlonzacskóba tette, majd szenvedni hagyva a földre dobta Szegeden.
Az állatbarátok és a rendőrség még élve találta meg a frissen született kiscicákat, akik az állatok megmentésére az Orpheus Állatvédő Egyesület segítségét kérték.

Remény látszott, hogy megmenekülnek a mobiltelefonnál is kisebb méretű újszülött cicák, hiszen a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületénél éppen volt szoptatós anyamacska, aki be is fogadta a három apró jövevényt. Sajnos azonban a picik néhány órás állapotban nem voltak olyan erősek, hogy túléljék ezt a rendkívüli helyzetet - elpusztultak.

Állatkínzó - barbár a magyar népesség?

Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy sokan direkt vagy tudatlanságból engedik felelőtlen módon állataikat szaporodni. A születő utódokat népi hagyomány szerint a gazdák vízbe fojtják, földhöz csapják, agyonütik, vagy élve bezacskózva szemetesbe dobják.

Sokan nem tudják, hogy a 2010. évi X. törvény értelmében, aki állatot bántalmaz, vagy állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását, pusztulását okozza, vagy állattartóként, háziasított emlősállatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi, az bűncselekményt követ el, amiért 3 évig terjedő börtönbüntetés kapható.Olvasóink írták

 • 9. Hibiszkusz 2010. augusztus 06. 07:21
  „web.- üzenem neked:van két cicám bármikor, bárki bejöhet a lakásomba nem érez semmi szagot!Megjegyzem alomba wc-znek, soha nem pisiltek szét a lakásban, amikor felhoztam őket az utcáról akkor sem. Elég volt megmutatni nekik, hogy hol a helye a pisinek.Szerintem intelligensebbek az állatok, mint az állatgyűlölő élőlények.A kutya is ugy viselkedik ahogy a gazdája tanitja, neveli. Nem az állatra kell haragudni, ha oda pisil netán a lábtörlődre.Dehát ezt sajnos olyan élőlénynek hiába is próbálja bárki bizonygatni, aki alapból gyűlöli az állatokat!Mit gondolsz az állatszerető emberek miért tartanak kutyát, macskát a lakásban.? Nagyon sok magányos , idős embernek a társat jelenti. Ezért sem szabad senkit elitélni. Az állatvédő törvényt pedig be is kellene tartatni, nem csak meghozni!!!!!!!!!”
 • 8. állatbarát 2010. augusztus 05. 22:04
  „web!
  Mindenki magából indul ki.
  Még szerencse, hogy ilyen gondolkodású ember nem tart állatot.”
 • 7. gróf 2010. augusztus 05. 16:32
  „3. hozzászólás varadipal 2010.08.05. 11:09

  Igen, valszeg aki a pár napos macskát bezacskózza az tuti darabját 5000 forintért előtte becsippezteti.

  Faluhelyön ma is több tucat macskát agyonvernek, vödör vízbe fojtanak csak úgy hagyományból. meg holnap is.”
 • 6. web 2010. augusztus 05. 16:30
  „kutya, macska van; panelban jó büdösek,mint a gazdáik
  Ha már ott tartják őket miért csak kilökik az utcára tojatni más ablaka alá azután uzsgyi vissza a lakásba vele.
  Vagy annyira ki van már az eb, hogy a szomszéd lábtörlőjére pislant.-A gazdája ezzel is beéri,kész. Vissza a lakásba. Minden panelban állattartásra beleegyező nyilatkozatot kell, hogy kérjen az állat gazdája a többi lakótól. Ugyan hányan tették ezt?”
 • 5. Bond 2010. augusztus 05. 13:02
  „El kell venni a gyerekeit az ilyennek, hogy ne tanulják el tőle a barbárságot.”
 • 4. petrov 2010. augusztus 05. 12:09
  „Ha már itt vagyunk a földön, biológiai testbe zárva, és annak minden nyűgével,(evés, ivás, szaporodás, halál), az lenne a "feladatunk", hogy mindezt a legkevesebb szenvedést okozva tegyük.
  Persze némelyek a saját gyermeküket is tűz fölé tartják nevelési célzattal, úgy hogy mit várhatnak a körön kívül állók...”
 • 3. varadipal 2010. augusztus 05. 11:09
  „Feltalálták már az azonosító csip-et. Ha kötelező lenne, mindjárt kevesebb állatkínzásról lehetne hallani. Ez is "csak" pénzkérdés.”
 • 2. koszone 2010. augusztus 05. 10:30
  „Mondjuk én szeretem az állatokat!!!
  De az kicsit felháborít amit a nagy állatvédőknek mondott,társadalomba be nem illeszkedő,elvakult,állatvédők csinálnak,miközben ha megnézem a házukat, tényleg mint a putri !
  Minden kedves cica,kutyus imádót egy helyre raknék,élvezzék egymás társaságát !
  Volt már tapasztalatom a szomszédom /volt/ ,állat védő ,csak nyakig a macska szarba jártam,hát kurva jó !
  Mért nem védik együtt,egy helyen hogy esetleg a többi embert ne zavarja!
  Speciel én a csótányokat kedvelem:)))))),gondolom örülnének a szomszédok !
  Hozzátenném több 100 éve így van a cicusokkal,kutyusokkal, mi a gond ????”
 • 1. qrumpli 2010. augusztus 05. 08:45
  „Márpedig a macskát el kell tartani vagy segijt kell neki adni”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hadrendbe álltak a képviselőjelöltek

Felállt az MSZP és a Fidesz–KDNP csapata az október 3-i önkormányzati választásokra. A Virág András–Hüvös László és a Ménesi Imre–Péter Szilveszter páros már harmadik alkalommal küzd meg egymással a képviselői mandátumért. Tovább olvasom