Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Vegyesbizottsági ülés a határrendi eseményekről

Csongrád megye - A Helyi Vegyesbizottság soron következő ülésére került sor a napokban Szerbiában Szabadkán, ahol a határ menti rendőri szervek tárgyalták meg a közös határon jelentkező, az államhatár rendjéhez kapcsolódó eseményeket, az előttük álló feladatokat.
A félévente összeülő vegyesbizottság – mely illetékessége a szerbiai-magyar határszakasz közel 100 kilométerére terjed ki – áttekintette az elmúlt félév országhatáron jelentkező eseményeit, a határrend-sértéseket, azok okait és megoldását. A közös munka célja ugyanis a határrend-sértések számának csökkentése, mely közös, megelőző programmal valósítható meg, és amelynek eredményeit a kedvező számadatok is tükrözik. Örvendetesnek tartották, hogy az elmúlt félévben nemigen történt ilyen esemény, néhány áttévedés volt csupán, az is főleg ittas személyek részéről, akik gyalogosan elvétették az útirányt, és háziállat is egy esetben kóborolt át a határon – mindezen jó eredményt a lakosság megfelelő módon történő tájékoztatásában látták. A találkozó során kitértek a határ két oldalán tevékenykedő szervek együttműködésére is a konkrét események tükrében, melyeket mindkét fél egyöntetűen hatékonynak értékelt.

Az ülés témája volt az elkövetkezendő időszak feladatainak megtárgyalása is. Továbbra is hangsúlyozták a széleskörű lakossági tájékoztatást azzal kapcsolatban, hogy bizonyos, határ melletti ténykedések akár következményekkel is járnak. Előfordulhat, hogy biciklivel a határ közelében közlekedők áttérhetnek a határ túloldalára, és csónakkal is könnyen átsodródhatnak Szerbiára, mindkettőre akad példa. Visszajutásuk pedig hatósági intézkedést von maga után, amely ráadásul nem marad jogkövetkezmény nélkül sem.

Arra is figyelemmel kell lenniük az országhatár közelében tartózkodóknak, hogy – különösen a nyári, szárazabb melegben – ne gyújtsanak tüzet, mert az továbbterjedhet, és amelynek az országhatár sem szab határt.

Olvasóink írták

 • 2. deszkás 2011. május 30. 15:21
  „Arról nem is volt szó hogy mindennapos a határátkelés persze okmányok nélkül.”
 • 1. Dushbag 2011. május 30. 13:58
  „A cikkből kiderül, hogy kik, mikor és konkrétan miről
  is egyeztettek, a végére egy-két jó tanács, amolyan
  határszéli praktika.
  Én ezt a cikket egy kerek számra értékelem: 0”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romantika a víztoronynál

6 tervező 22 modelljét mutatták be tegnap este a Szent István téren, a víztoronynál a SzegedArt Képzőművészeti Fesztivál programjaként. Tovább olvasom