Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Vészesen fogynak a jegyek az utolsó előadásokra

Korlátozott számban még kaphatók jegyek a szegedi szabadtéri utolsó hétvégéjére. A Valahol Európában múlt héten fergeteges sikert aratott – eddig közel tizenkétezer néző körében.

Összesen már csupán pár száz jegy eladható az idei Szegedi Szabadtéri Játékok egyértelműen legnagyobb sikerű produkciójára, a Valahol Európában musicalre. A múlt hét pénteken bemutatott darab telt házat vonzott az eddigi három alkalommal.

Az érdeklődők közül többen estek abba a hibába, hogy közvetlenül előadás előtt szerették volna megvenni jegyeiket, akkor azonban már ki kellett ábrándítsák őket a jegypénztárban. Gyanús, hogy aki nagyon halogatja a vásárlást, az utolsó előadásokról is lemarad.

Jelenet a Valahol Európában című musicalből.
Jelenet a Valahol Európában című musicalből.

Béres Attila rendező és az alkotócsapat elképzelései messzemenőkig megvalósultak, egy megható, ugyanakkor erőteljes mondanivalóval bíró produkciót láthattak a nézők. Az országos sajtóvisszhangot kiváltó előadás kritikái – a legkülönbözőbb orgánumokból – egyértelműen Mácsai Pál és Alföldi Róbert jeleneteit tartják a legkiemelkedőbbnek.

Ma kajak-kenu gála

Ma este fél kilenctől tartják a Dóm téren a kajak-kenu világbajnokság nyitógáláját. Színes műsor várja az érdeklődőket, hiszen Michael Jackson, Leonard Cohen és a Queen dallamai mellett felcsendül többek közt Liszt is. A Szeged Táncegyüttes és a Rippel-fivérek is gondoskodnak a show jó hangulatáról. A jegyek egységesen 2000 forintba kerülnek.

A Népszabadság kritikusa úgy véli, erős, humánus szellemi-politikai tartalma van az előadásnak, amelyben Alföldi alakításától megelevenedik a színpad. A Népszava ítésze szerint Béres rendezése hatásos és érzelemdús produkció, Mácsai a megtestesült humánum, „összecsapása az Alföldi adta, vaskalapos, kegyetlen hivatalossággal a tűz és víz találkozása, a jó és az ősgonosz csatája".

A 7óra7 internetes portál kritikája szerint tökéletes színházi pillanatokkal lehetett gazdagabb, aki megnézte a szegedi Valahol Európában előadást. Ők írnak arról is, milyen grandiózus a darab: „a bombák robbannak és füstölnek, a forgószínpad forog, zászlók lobognak, autó jön s megy, fények borítják be a teret, a történelem sötétjén úrrá lesz a józan ész, az összefogás, de ott a halál is: könny és öröm a végén".

A Valahol Európában augusztus 19-én, 20-án és 21-én kerül színre a Dóm téren, ezzel zárul az idei szabadtéri játékok. A jövő évad műsorára azonban nem kell sokáig várni, hamarosan értesülhet róla a közönség.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindennapi kenyerünk: 20 deka személyenként

73 kilogramm kenyeret fogyaszt évente egy átlagos magyar a pékszövetség adatai szerint. Tovább olvasom