Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

Vizsla kalauzol az országban

Vizsla kalauzol az országbanFotó: Dreamstime
Országos turisztikai kampány indul, melynek célja, hogy az alsó tagozatos diákok megismerjék Magyarországot.
A mobilapplikációra és pecsétgyűjtő útlevélre épülő program főszereplője Kajla, a kíváncsi kölyökvizsla, akit követve 41 magyarországi látnivalót fedezhetnek fel a gyerekek. Németh Anna, a programot kezdeményező Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese ismertette: az útleveleket minden alsó tagozatos diák megkapja a tanév végén. Az útlevélbe nemcsak pecséteket gyűjthetnek, hanem saját rajzaikkal, élménybeszámolóikkal is kiegészíthetik azt.

 Az útlevél mellett ingyenes készségfejlesztő mobilalkalmazás segíti a gyerekeket megyénként két-két, Budapesten három nevezetesség megismerésében. A 41 turisztikai nevezetesség közül példaként említette a tihanyi apátságot, a visegrádi fellegvárat, illetve a Fővárosi Állat- és Növénykertet.

A mobilalkalmazás feladatait fejlesztőpedagógusok dolgozták ki, az applikáció használatával a gyerekek játszva tanulnak Magyarország nevezetességeiről – tette hozzá Németh Anna. Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség elnöke elmondta: a programhoz Magyarország bármely pontjáról csatlakozhatnak turisztikai cégek, amelyek felajánlhatnak valamilyen szolgáltatást a Kajla-útlevéllel érkezőknek. 

Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója arról beszélt: a programhoz a MÁV is csatlakozott, így Kajla-útlevéllel és diákigazolvánnyal júliusban ingyen lehet utazni, a gyermek kísérője pedig 33 százalékos kedvezményre jogosult.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzgyújtási tilalom van a megyében

Tűzgyújtási tilalom lépett életbe a fokozott erdőtűz kockázata miatt Csongrád megyében is. Tovább olvasom