Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

A legkisebbeket is megünnepelték Nagymágocson

Nagymágocs - Huszonharmadik alkalommal rendeztek falunapot a hétvégén Nagymágocson.
Szánthó Magdolnáról, Nagymágocs egykori háziorvosáról nevezték el szombaton a falu egészségházát. A váróban kiállították a főorvos diplomáját és portréját. A település így adózik az orvos emléke előtt. – Az egészségház előtt egy teret is kialakítottunk, amit a közmunkaprogramban készített térkövekkel burkoltunk. Padokat helyeztünk ki, felhúztuk a magyar és a nagymágocsi zászlót – mondta Szebellédi Endre polgármester.

A legkisebbeket is megünnepelték Nagymágocson. Fotó: Kovács Erika - GALÉRIA

Az én falum című pályázaton a zsűri a középiskolások kategóriájában Váczi Dávid művét díjazta, a felső tagozatosok versenyében Orbán Fanni, míg az alsósoknál Andrikó Annabella rajzát találta legszebbnek. Mindhárom kategóriában különdíjakat is odaítéltek.

A Nagymágocs Községért kitüntetést idén Domján Katalin háziorvosnak ítélte oda a képviselő-testület, aki 1989-től gyógyítja a nagymágocsiakat.
Szebellédi Endre polgármester elismerő oklevelet adott át a közösségi életért kiemelkedő tevékenységet végző civilszervezeti tagoknak: Mélykútiné Németh Kornéliának, a helyi népzenei élet kiemelkedő személyiségének, Juhász Istvánnénak, a nyugdíjasklub vezetőjének, két diáknak: Kun Mariannak és Simondán Beatrixnak, Gila Lászlónak, a női focicsapat vezetőjének, a Nagymágocsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület két tagjának: Köteles Zsoltnak és Molnár Lajosnak, Nagy Lászlónak, a helyi horgászegyesület vezetőjének. Ugyancsak emléklapot vehetett át Vass Antal, Varga Kiss János és Németh Mihály, akik társadalmi munkában segítettek rendbe tenni a falu külterületi földes útjait.

A legkisebbeket is megünnepelték Nagymágocson. Fotó: Kovács Erika - GALÉRIA

A falunapon köszöntötték azokat a kisgyerekeket is, akik 2015-ben születtek, valamint a legidősebb polgárokat, az 1921-ben született Mészáros Andrást és az 1918-as Morvai Károlynét, valamint a kastélyotthon legidősebb lakóit, Antal Ferencet és Apró Mihálynét.

Vasárnap az erős emberek vetélkedtek Nagymágocson. Szebellédi Endre polgármester hangsúlyozta, szeretnék, ha az erős emberek versenyét országosan is jegyeznék, annál is inkább, mivel az ország számos pontjáról érkeztek résztvevők. A falunapon a helytörténeti gyűjteménynél felavatták a település egykori plébánosa, Felícián atya emléktábláját is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új csörögecsúcs az árpádhalmi csörögefesztiválon

A tavalyi 6950 helyett idén 9500 csörögét sütöttek a hétvégén az árpádhalmiak, amit az utolsó morzsáig megettek a csörögefesztivál résztvevői. Tovább olvasom