Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Eddig bontották, már építik a színházat Szentesen - fotók

Három hónapja dolgoznak a Petőfi épületén, a százhúsz éves épületet a pincétől a padlásig felújítják. Az egyévesre tervezett munka végén nemcsak a színházterem készül el, de a tetőszerkezet is megújul.
A szentesiek régi vágya, hogy újra egy nívós színháza legyen a városnak. Ez az év végére, a Tóth József Színházterem és Vigadó elkészültével meg is valósulhat, a jelenleg zajló munkálatok állásáról Szirbik Imre polgármester és Bődi Péter, az Integrál Zrt. vezérigazgatója számolt be.

Elhangzott, eddig főként bontási munkákat végeztek, ebben a hónapban azonban már fokozatosan elkezdődött az építkezés is. Jelenleg mintegy negyvenöt-ötven munkás dolgozik a kivitelezésen, de ez a szám a speciális szakmunkák megkezdésekor növekedni fog.
 
Már nem bontják, hanem építik a színházat Szentesen - GALÉRIA. Fotó: Majzik Attila
Bődi Péter lapunknak elmondta, egy ilyen régi épület felújításakor mindig kell számítani néhány meglepetésre. Itt is találkoztak pár érdekességgel, mint a pincéből előkerült 1700-as évekbeli régészeti leletek, de olyan nem merült fel, ami érdemben befolyásolná a munkát.

Amikor befejeződik a kivitelezés második üteme, akkor az egykori Petőfi Szálló épületének mintegy hatvan százaléka, 1861 négyzetméter újul meg.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segített leküzdeni a gyerekeknek a félelmet: sok évtizedes munkáért járt a sportdíj Takács Lászlónak

Segített leküzdeni a gyerekeknek a félelmet: sok évtizedes munkáért járt a sportdíj Takács Lászlónak
Sosem az a nyakkendős, fehér inges sportvezető volt Takács László, tevékenyen kivette a részét az eseményekből. Sok gyerekkel szerettette meg az úszást, vezette a szentesi sportcsarnokot. Munkáját Csongrád Megye Sportjáért és Ifjúságáért díjjal ismerte el a megyei közgyűlés. Tovább olvasom