Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Hamarabb ér a pesti gyors Szentesre

Kedvezően változott vasárnaptól a MÁV menetrendje olyan értelemben, hogy a Pestről Szentesre érkező utasok este elérik a helyi járatú autóbuszt. Kiderült: eddig sem a Volán hibázott, csak tartotta magát a menetrendhez.

A szentesi vasútállomásnál is csak a menetrend szerint közlekedik a helyi buszjárat. Fotó: Gyenes Kálmán
A szentesi képviselő-testület legutóbbi ülésén került szóba, hogy a Pestről érkező esti gyorsvonat utasait csalódás éri a vasútállomáson: nem várja meg őket az autóbusz. Mint beszámoltunk róla, Halmai István, a jobboldali frakció KDNP-s tagja tolmácsolta a lakosság problémáját, hozzátéve: régebben maga is látta, hogy megérkezett a busz a pályaudvarra, és üresen tovább is ment, majd pár perc múlva befutott a pesti gyors. A képviselő akkor olyan választ kapott a nyilvános ülésen, hogy ha előfordul ilyesmi, emberi mulasztás történik.
Kiderült azonban: a Volán gépjárművezetői nem vétettek semmit.

Megnéztük ugyanis a MÁV és a Tisza Volán eddigi menetrendjét, és összevetettük a kettőt. A gyorsvonat érkezési ideje 20.12 óra volt, míg az autóbusz 20.15-kor indul a városközpont felé. Igaz ugyan: a csomagokkal nagyon sietniük kellett az utasoknak, hogy elérjék a buszt. Ám a gyors olykor késett. Akkor pedig tényleg nem várta meg a vonatot a helyi járat. Lapunk érdeklődésére ugyanis erről tájékoztatott a Volán kirendeltségének igazgatója, hozzátéve: sajnos olyan gyér a forgalom, hogy nincs értelme bevárni. Mészáros Zoltán azt is elmondta, hogy 20.36-kor érkezik a vasútállomásra a következő helyi járatuk, amelyet elérhetnek az utasok, ha késik a pesti gyors.

A szakember azt állítja, nehéz úgy Volán-menetrendet tervezni, hogy figyelemmel legyenek arra az esetre is, ha a MÁV valamilyen oknál fogva nem tudja tartani a menetidőt. A Tisza Volánnak mindenesetre az érdeke az, hogy menetrendszerűen szállítsa az utasokat. Ha nem ezt teszi, elveszíti a bizalmat. A kirendeltségigazgató azt is megemlítette: a menetrendet nem kőbe vésik, lehet azon változtatni. December 10-étől, vasárnaptól ők azonban nem módosították a helyi járataikon az indulás időpontját.

A MÁV ellenben az elmúlt vasárnap óta új menetrend szerint közlekedteti a szerelvényeket. Ennek alapján a pesti gyorsvonat az eddiginél hat perccel korábban, vagyis 20.06-kor érkezik a szentesi vasútállomásra.
Onnan az autóbusz – mint az elmúlt időszakban is – 20.15 órakor indul a Kossuth tér felé. Megmarad persze a következő helyi járat is 20.36-kor, így valamelyiket csak elérik az esti gyorssal érkezők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesen már döntenének

A szentesi képviselő-testület ma rendkívüli ülésén véleményezi a Dr. Bugyi István Kórház főigazgatói… Tovább olvasom