Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Kamu volt, hogy az ország katlanjává vált Szentes

Szentes - Kamu volt, hogy az ország katlanjává vált vasárnap Szentes. Országos melegrekordok helyett csupán helyi csúcsok születtek múlt héten – az abszolút szentesi rekordtól pedig nagyon messze voltunk. Erről is olvashat a Szentesi Élet legújabb számában.
Tűrőképességük végső határához értek az Apponyi téri tízemeletes lakói: az 50 lakásos társasházban egy másfél szobás ingatlan fűtési költsége ilyenkor is 26 ezer forint. Korszerűtlen a ház fűtési rendszere, de a magas rezsi miatt nem marad pénzük fejleszteni. Az ingatlankezelő MÁV Lakásszövetkezet elnöke szerint egyre több kintlévőség, és amíg nincs összefogás a lakók részéről, jobbra nem is fordulhat a helyzet.

Több új terasz nyílt az elmúlt hetekben a városban. A Kossuth Caffee közéleti beszélgetéseket tervez, a Szent Korona Cukrászda kovászos kenyeret árul, kólát viszont nem. A Pano Sport Pub az olimpiai tévéközvetítésekre készül, a Páterház Étterem hűsítő kaput állított fel kerthelyiségében. Általában estefelé telnek meg a vendéglátóhelyek teraszai.

Egyre több szálon szövődik kapcsolat Sepsiszentgyörgy és Szentes között: a fúvószenekar, az úszó klub, a Kiss Bálint iskola és a Krúdy Gyula Baráti Kör is vendégeskedett már az elmúlt években Háromszéken, és onnan is rendszeresen jönnek a Kurca partjára. A székely Sztojka Péter szerint csak egy szikra kellene, hogy testvéri legyen a kötelék a két város között.

Mit tegyen az az ember, akinek a szomszédok gazos portái megkeserítik az életét? Deák István a Nagyhegyről fordult panaszával szerkesztőségünkhöz, mondván, a kertjével határos telkekről átmegy hozzá a nád, parlagfű és más gyomok. Hiába műveli a földjét, a nádat például szinte lehetetlen kiirtani más növényi kultúrából. A közterület felügyelet pedig – nevéből adódóan – magánterületen nem illetékes.

Részleteket és további információkat a Szentesi Élet július 13-án, pénteken megjelenő számában olvashatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családokon segítenének

A Szentesen élő mintegy 800 családra óriási terhet ró a szeptemberi iskolakezdés. Támogatásukra a… Tovább olvasom