Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 18°C | 32°C Még több cikk.

Miniszteri elismerés Móra Józsefnek

Fennállásának 25. évfordulója alkalmából tartott ünnepi gyűlést a Honvédség és Társadalom Baráti Körök Országos Szövetsége, az eseményen Benkő Ti­­bor honvédelmi miniszter a Honvédelemért kitüntető cím 2. fo­kozata elismerést adta át Móra Józsefnek.
A szövetség szentesi szervezetének elnöke a honvédelem érdekében végzett tevékenységéért, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség ki­­­emelten fontos feladatainak megvalósításának támogatásáért vehette át a kitüntetést a mi­­nisztertől.

Az országos szövetség szentesi szervezete 1997-ben alakult, manapság az Árpád Szabadidős Sportklub egyik szakosztályaként működik.
Móra József Benkő Tibortól vehette át az elismerést. FOTÓ: TÓTH LÁSZLÓ
Móra József Benkő Tibortól vehette át az elismerést. FOTÓ: TÓTH LÁSZLÓ
– A rendszerváltozás után a hadsereg megújulása kapcsán szükség volt, hogy párbeszéd alakuljon ki a honvédség és a ci­­vil társadalom között, ezért jött létre a szövetség és helyi szervezetei. Nálunk a régi tiszti klub bázisán alakult meg ez a baráti kör, ami 24 taggal ma is működik – mesélte Móra József.

A szervezet nagyon aktív, többek között 2017-ben Szentesen szerveztek konferenciát az 1952-es cserebökényi katapultálás kapcsán, ami a magyar légierő első sikeres katapultálása volt, de a nevükhöz fűződik a NATO az iskolatáskában című program és a Pirity-emléktábla áthelyezése is, idén pedig a felújított első világháborús katonasírok átadásán dolgoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Derekegyházon sorban állnak a finomságért a fesztivál látogatói, 18 tűzhelyen sül a palacsinta

Derekegyházon sorban állnak a finomságért a fesztivál látogatói, 18 tűzhelyen sül a palacsinta
Szerdán 16 órakor gyújtották meg a palacsintasütők a gáztűzhelyek lángjait Derekegyházon. Szombaton éjfélig legfeljebb csak akkor zárják el, ha gázpalackot kell cserélni. Tovább olvasom