Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Újabb részeket hoznak rendbe a Petőfin - 700 millióval toldotta meg az állam a szentesi pályázati pénzt

Szentes - Összesen 1,5 milliárd forintot költhet el a Petőfi Szálló újabb részeinek felújítására a szentesi önkormányzat. A pályázaton elnyert 800 milliót a kormány 700 millió forinttal egészíti ki.
A 800 millió forintos pályázati pénzt a kormány 700 millióval egészíti ki, így további részek újulhatnak meg a szentesi Petőfi Szállóban. Erről egy kormányhatározat született. A város egy éve jelezte, hogy pluszforrásra lesz szüksége, emlékeztetett kedden sajtótájékoztatón Szirbik Imre polgármester. A folyamatról lapunk többször írt.

– A teljes felújítást négy szakaszra bontottunk, most több mint a fele megvalósulhat. Optimális esetben nyár végén elkezdődik a munka, 2019 végére kell befejezni. Elkészül majd a színházterem, a hozzá tartozó két szalon, a teljes technikai felszerelés. Megújul a tető, az udvari homlokzat és maga az udvar – részletezte. Hozzátette: a Petőfi Szálló sokak szerint egy elátkozott ház. Emlékeztetett, hogy az épület felújításában az első sikeres lépés az volt, mikor az új képviselő-testület megalakulásakor konszenzussal döntöttek úgy, hogy az egységes felújítási elképzelést ütemekre bontják, mert egy összegben akkora forrás nem áll rendelkezésre, amellyel az egész megújulhat. Ezután fordultak Farkas Sándorral közös levélben Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterhez.
A belső homlokzatot is felújítják a munkák során. Fotó: Králik Emese
A belső homlokzatot is felújítják a munkák során. Fotó: Králik Emese
– A Petőfi Szálló kérdése megmutatja, hogy ha meg tudunk egyezni és össze tudunk fogni, párthovatartozás nélkül, akkor tudunk eredményesek lenni. A felújításhoz szükséges forrást a kormány a 2018. évi költségvetésből, a gazdaság növekedéséből való többletbevételből tudja támogatni – hangsúlyozta Farkas Sándor országgyűlési képviselő.

A szálló megújulásának első lépéséhez a Norvég Alap biztosított fedezetet, majd a TOP-os pályázati rendszer második körében is eredményes volt Szentes. Egyelőre nem nyúlnak az egykori cukrászdához és az emeleti részhez. Az értékhatár miatt az önkormányzatnak uniós közbeszerzést kell kiírni. Kihangsúlyozták: a számok a tervezőasztalon születtek, attól a későbbiekben lehetnek majd eltérések.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

35 éves hagyomány szakadt meg: Mezőhegyesen kezdik a szezont a fogatok, nem Fábiánsebestyénen

35 éves hagyomány szakadt meg: Mezőhegyesen kezdik a szezont a fogatok, nem Fábiánsebestyénen
Farkas Sándor országgyűlési képviselő, a ménesbirtok kormánybiztosa elmondta, Mezőhegyes megérdemel egy esélyt, ott is hagyományt szeretnének teremteni. Tovább olvasom