Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Ingyen ölelés a SZIN-en

Szeged - A ternYpe csapat aktivistái egy beszélgetésre, vagy kedves szóra vágyó fesztiválozókat várják sátrukban.
A ternYpe (Európai Roma Ifjúsági Kampány) 8 európai ország ifjúsági szervezeteinek koordinátorai márciusi szlovákiai találkozójukon döntöttek úgy, hogy nemzetközi kampányuk címe és jelszava „ternYpe (ifjúság) – MINDNYÁJAN EGYETLEN társadalomban" lesz.

A szeptember végéig tartó kampány üzenete és küldetése, hogy lerombolja a roma és nem roma fiatalok közötti falakat, valamint hogy gyengítse a szélsőségesek rájuk gyakorolt káros hatását.

A résztvevő magyar fiatalok elsődleges célja, hogy ráébresszék kortársaikat félelmeik és előítéleteik leküzdésének lehetségességére, és hogy bebizonyítsa: romák és nem romák között a kölcsönös megértés és tisztelet lehetséges és valóságos.

Ugyanakkor a kampány a hazai szélsőjobboldali csoportokkal szemben egy másik, élhető, emberi alternatívát próbál kínálni a fiataloknak és az egész magyar társadalomnak a hazai romák megítélését, megismerését illetően.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöld Placcon jártunk - megtelt a TIK ígéretfája

Az ország legzöldebb fesztiválja díjának büszke tulajdonosa a Szegedi Ifjúsági Napok. Nem csak a repohár miatt. A Zöld Placcon jártunk. Tovább olvasom