Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Bob Dylan nem utasítja vissza a Nobel-díjat

Miért próbáltok megváltoztatni? Why Try to Change Me? - ezt a Frank Sinatra-dalt énekelte Las Vegasban Bob Dylan, amikor a Nobel-díjat kiosztó bizottság egyik tagja arrogánsnak nevezte.
Miután nyolc nappal az irodalmi Nobel-díj bejelentése után még egy kukkot sem szólt. Na most itt vagyok! – mondta a brit Daily Telegraph tudósítójának, aki az első interjút készítette az idei irodalmi Nobel-díjassal - írja a globport.hu.

Sokan bírálták a Nobel-díjat kiosztó bizottságot, amiért az idén 75 éves popénekest választotta oly sok író és költő közül. Bob Dylan a hatvanas és hetvenes évek fiatalságának legendás zenész-énekes sztárja volt. Azóta kicsit elfelejtették. Meg is döbbent, amikor meghallotta, hogy Nobel-díjat kapott – nyilatkozta a Daily Telegraphnak.

Mindenképp igyekszik majd elmenni Stockholmba a Nobel-díj átadására. Jean Paul Sartre, aki ugyancsak a hatvanas-hetvenes évek jelentős francia írója volt, nem fogadta el a Nobel-díjat. Dylan tehát ott lesz – már ha minden jól alakul – decemberben Stockholmban. A kortárs sztárokhoz hasonlóan neki is voltak kábítószer problémái, többször járt drogelvonó kúrán. A 75 éves Bob Dylan tehát hosszas hallgatás után megszólalt, és elmondta: örül a Nobel-díjnak és elmegy Stockholmba, ahol a svéd király adja át az elismerő oklevelet és a nem jelentéktelen összegű pénzjutalmat minden decemberben.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

90 éve halt meg Harry Houdini, minden idők leghíresebb szabadulóművésze

90 éve halt meg Harry Houdini, minden idők leghíresebb szabadulóművésze
Kilencven éve, 1926. október 31-én halt meg Harry Houdini, minden idők legnagyobb szabadulóművésze… Tovább olvasom