Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Münchenben is lesznek meleg és leszbikus párok a jelzőlámpákon

A közlekedési lámpákra speciális táblákat szerelve változtatják át az egyalakos ábrákat párokká az ottani melegfelvonulás alkalmából.
Meleg és leszbikus párokat ábrázoló közlekedési jelzőlámpákat szerelnek fel München belvárosában a szombati Cristopher Street Day, az ottani melegfelvonulás alkalmából.

A bajor város Bécs mintáját követi, ahol az Eurovíziós Dalfesztivál, majd a HIV-fertőzöttek javára rendezett Life Ball jótékonysági bál alkalmából hívták fel a figyelmet a tolerancia fontosságára a különleges lámpákkal. A jelzőlámpákon szereplő szimbólumok homo- és heteroszexuális párokat is ábrázolnak.

A közlekedési lámpákra speciális táblákat szerelve változtatják át az egyalakos ábrákat párokká. Ezek a táblák levehetők, így könnyen visszaalakíthatók a megszokott jelzőfényekké. A táblák mintegy tízezer euróba (3,1 millió forintba) kerültek és többször felhasználhatók.

Bécsben a megváltoztatott jelzőlámpákat a rendezvények végén, júniusban eltávolították volna, ám Maria Vassilakou, a bécsi önkormányzat közlekedési kérdésekkel foglalkozó illetékese bejelentette, a lámpák maradnak az osztrák fővárosban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiss Ramóna nem mindennapi barátra tett szert - fotó

"Legújabb barátom" - írja a Facebookon a Barátok közt sztárja, miközben egy hüllőt hordoz a kezén. Tovább olvasom