Délmagyar logó

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Robotokat állított a baristák helyére egy dél-koreai kávéházlánc - Videó

A robotbarista okostelefonos applikáción vagy a kávézó pénztárán keresztül veszi fel a rendelést és készít friss kávét.
Óránként 90 kávét képesek elkészíteni azok a robotbaristák, amelyeket a dél-koreai Dal.komm Coffee kávéházlánc állított szolgálatba 45 kávézójában üzletközpontokban, iskolákban, vállalati kantinokban és egy repülőtéren.

A robotbarista egy okostelefonos applikáción vagy a kávézó pénztárán keresztül veszi fel a rendelést és készít friss kávét. Kevesebb mint egy perc alatt elküldi a vendégnek a négyjegyű kódot, amellyel kinyithatja a kávét átadó dobozt. Egy időben 14 kávérendeléssel képes foglalkozni. Ha 10 percen belül valaki nem veszi fel kávéját, akkor azt megsemmisíti, de újabb rendelhető további költségek nélkül.
 

    
Egy robotbarista naponta 300 kávét képes elkészíteni szemeskávéból, egyetlen feltöltéssel. Az üzletben dolgozók naponta egyszer ellenőrzik és tisztítják meg. Munka közben távolról kamerákkal és szenzorokkal felügyelik munkáját.
    
Az automatizálás egyik első és lelkes alkalmazójaként közismert Dél-Koreában használták 2017-ben a legtöbb ipari robotot a világon, tízezer munkásra 710 robot jutott a Robotika Nemzetközi Szövetsége (IFR) szerint. A globális átlag 85 robot tízezer alkalmazottra.
    
2017-ben Dél-Korea 4,7 milliárd dollár értékű robotpiaca a világ öt legnagyobb robotpiaca közé tartozott Kínával, Japánnal, az Egyesült Államokkal és Németországgal. A szöuli vezetés célja, hogy 2023-ra a piac elérje a 17,7 milliárd dollárt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ez nem mese: elnyerheti a szépségkirálynő kezét, aki visszaadja a koronáját

Ez nem mese: elnyerheti a szépségkirálynő kezét, aki visszaadja a koronáját
Videóüzenetben kért segítséget az ukrán lány, aki még a rokonainak sem tudta megmutatni a fejdíszt. Tovább olvasom