Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Táblagépet kap minden Los Angeles-i diák

Egyesített Los Angeles-i Iskolakerület több mint 640 ezer diákot számlál az óvodáktól kezdve a 12. osztályig.
Táblagépet kap a Los Angeles-i - az Egyesült Államokban a második legnagyobb - iskolahálózat minden egyes diákja: a kezdeményezés jelentősen hozzájárul az Apple cég azon tervének megvalósulásához, hogy iPad-ekre cserélje le a hagyományos iskolai tankönyveket.

A Los Angeles-i oktatásügyi hivatal a héten hagyta jóvá a mintegy 30 millió dollár értékű táblagépek megvásárlását, amely egy több évre szóló megállapodás első fázisát jelenti. A hivatal arra jutott, hogy a táblagép a legköltséghatékonyabb megoldás, amely megfelel a kiszabott feltételeknek.

Az Apple cég szerint az első megrendelés több mint 31 ezer táblagépről szól. Az Egyesített Los Angeles-i Iskolakerület több mint 640 ezer diákot számlál az óvodáktól kezdve a 12. osztályig. A digitális tankönyvek alkalmazás formájában érkeznek a Pearson kiadótól.

A Steve Jobs-életrajzot jegyző Walter Isaacson szerint a néhai Apple-vezérnek élete utolsó évében is szívügye volt a tankönyvpiac átalakítása. Jobs a News Corporation elnök-vezérigazgatójával, Rupert Murdoch-kal elfogyasztott 2011-es vacsorán is arról beszélt, hogy a táblagépek révén teljesen fel lehetne számolni a hagyományos iskolai tankönyveket.

Az Apple szerint jelenleg tízmillió táblagép van forgalomban az amerikai iskolákban. Mint hozzátette, amennyiben a Los Angeles-i oktatásügyi hivatallal kötött megállapodás teljes mértékben megvalósul, akkor ez lesz az ország legnagyobb iskolarendszere, amely az összes diákjának biztosít iPad-et.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bangó Margit a LifeNetwork tévében üzen!

A világhíres magyarnóta-énekes pozitív életérzésre, jókedvre bíztató üzenetekkel lesz jelen az… Tovább olvasom