Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Pappas: négyezer autó a terv

A magyarországi autópiac első öthavi, 9 százalékosra becsült visszaesése mellett a prémium márkák jól szerepelnek, ezért a Pappas Auto Magyarország Kft. teljesíthetőnek tartja négyezer darabos idei értékesítést tervét.
A Pappas Auto a Mercedes márka legnagyobb magyarországi értékesítője, elsősorban a DaimlerChrysler konszern márkáit forgalmazza, így a Mercedes mellett Chrysler, Smart, Jeep és Dodge új és használt személyautókat, valamint Mercedes haszonjárműveket. Tavaly szeptemberben pedig a KIA márka értékesítését is megkezdte.

Friedrich Lixl ügyvezető igazgató elmondta: az idén az első öt hónapban 1606 járművet adtak el. Mercedesből eddig 11 százalékkal nőttek az eladások január és április között, a Chrysler és a Jeep értékesítése csaknem 50 százalékkal bővült, és erősödik a Dodge eladása is. A KIA is nagy növekedés előtt áll, 370-380 darab eladását terveik az idén, amit arra alapoznak, hogy a Pappas tavaly néhány hónap alatt a legnagyobb magyarországi KIA-kereskedővé vált.

„Aradi belépő"

A Pappas nemrégiben kiállításon mutatkozott be Aradon használt haszonjármű üzletágával. A román piac jó lehetőségeket tartogat, hiszen a használt haszonjárművek nagy felvevője, sokan Németországba járnak innen vásárolni, a Pappas Magyarország pedig a cég Truckstore üzletágának legkeletibb hídfőállása jelenleg.  
A társaság szervizeiben tavaly csaknem 46 ezer gépkocsi fordult meg, az idén a tervek szerint számuk meghaladja az 50 ezret.

Az ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint tavaly és az idén eddig mintegy kétmilliárd forint beruházást hajtottak végre öt magyarországi telephelyükön 1989 óta pedig összesen 52 millió eurót ruháztak be Magyarországon. A fejlesztések folytatódnak, elindult egy harmadik budapesti telephely kialakítása, és vidéken is erősíti pozícióját a Pappas, Szegeden például készül az új KIA szalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2008-ban már hatszázezer felett a Skoda

A cseh Skoda autógyár jövőre 616 ezer kocsi gyártását tervezi, javítva a korábbi „számon",… Tovább olvasom