Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

27 milliós szja-csalássorozatot leplezett le az APEH

Az egész ország területére kiterjedt szja-csalássorozatot leplezett le az APEH - közölte az adóhivatal.
A gyanú szerint egy bűnbanda az országban több helyen is megpróbált hamis személyi jövedelemadó bevallásokkal pénzt visszaigényelni a magyar adóhatóságtól. Az eddigi adatok szerint a csoport tagjai mintegy 27 millió forintot próbáltak jogtalanul visszaigényelni. Az ellenőrző rendszer jól működött, így az APEH csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes/tettesek ellen feljelentést tett.

Az APEH Észak-alföldi Regionális Igazgatóság kockázatkezelési osztályának tűnt fel, hogy több bevalláson is ugyanazt a címet adták meg levelezési címként, a bevallások adó-visszaigénylést tartalmaztak, 100.000-150.000 forint összegben.

Az ellenőrzések során a bevallásokkal érintett magánszemélyek nyilatkozatukban elmondták, hogy 2007. évre még nem nyújtották be a személyi jövedelemadó bevallásukat, a benyújtott bevalláson szereplő aláírást nem ismerték el sajátjuknak, a bevallásban szereplő, levelezési címet sem ismerték, továbbá a bevallásban megjelölt bankszámlát sem ők nyitották. Az APEH szerint ez alapján feltehető, hogy az adózók nem maguk nyújtották be a visszaigénylést tartalmazó bevallásaikat, ismeretlen személy vagy személyek használták fel jogosulatlanul a személyes adataikat.

Ezzel az üggyel párhuzamosan a Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságnak is feltűntek azonos levelezési címet feltüntető bevallások, és hasonló eredményre jutottak.

Mivel két régióban is találtak azonos levelezési címmel beküldött, hamisnak bizonyult bevallásokat, felmerült a gyanú, hogy esetleg más regionális igazgatósághoz is érkezett hasonló adattartalmú hamis bevallás. A szükséges intézkedéseket követően kiderült, hogy 243 darab olyan bevallás érkezett, amelyeken ugyanaz a levelezési cím szerepelt.

Olvasóink írták

 • 5. CID 2008. június 18. 13:40
  „Szerintem a levelezési címből nem derülhet ki, ki is volt az elkövető. Nyilván csak valami habi címet adott meg, hogy ha neadj isten az APEH küld valami levelet, akkor ne a valós személy kapja meg. Viszont bankszámlát szerintem, nem lehet csak úgy nyitni.”
 • 4. Zorro 2008. június 06. 16:14
  „Állandóan baj van az MSZP-sekkel!”
 • 3. kovács regina 2008. június 06. 10:18
  „a levelezési cím után beazonositfato a tettes/tettesek akkor miért ismeretlenek”
 • 2. Kolompár Rómeó 2008. június 05. 22:30
  „Nagy cucc. A pénzügyminiszterünk, aki a ferpléjt nyomja, 55milla áfát csalt (ami KIDERÜLT!). Most is szabadlábon van.

  Amit szabad...”
 • 1. raffy2 2008. június 05. 22:03
  „csak azt nem értem,miért mindig ismeretlen tettes ellen myomoznak?a mai világban az az ismeretlen,akit nem akarnak ismerni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olaszliszka: megrázó vallomás a meggyilkolt tanár lányától

Szögi Emesének 2006. október 15-én végig kellett néznie, amint apját halálra verik. Tehetetlenül reszketve ült autójuk hátsó ülésén. Tovább olvasom