Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

A Fidesz szerint hitelekből tartja fenn magát a lakosság

A Fidesz szerint az emberek kezdenek vészesen eladósodni, hisz a jelenlegi életszínvonalukat egyre inkább hitelekből finanszírozzák. A GDP-hez képest az EU 27 tagországából hazánkban a legmagasabb a hitelfelvétel.
Egy év leforgása alatt mára csaknem 30 százalékkal nőtt, jelenleg 306 milliárd a teljes hitelállomány - közölte Domokos László fideszes képviselő hétfői sajtótájékoztatóján.

A szakpolitikus szerint főleg az alacsony keresetűek vesznek fel több hitelt, ráadásul a betétállomány évtizedek óta először csökkenni kezdett. Az intő jeleket a bankok is megérzik: míg a korábbi években 20 százalék körül mozgott a foyószámlahitelek kamata, ma már 27 százalékról, majdnem az infláció négyszeresének megfelelő kamatról beszélünk - mondta.

A Fidesz úgy látja, egyre mélyül a gazdasági válság, a kormány azonban nem hajlandó elismerni ezt. Tavaly 4,8 százalékkal csökkentek a reálbérek, és újabb egy százalékkal érnek kevesebbet az idei év első negyedéve után. A gazdasági növekedés az egy százalékot sem éri el, az infláció viszont 7 százalékon áll. A kabinet ennek ellenére nem foglalkozik a problémák gyökerével, a dobogókői egyeztetésekről kiszivárgott hírek alapján az adóemelés a válasza minderre - hangsúlyozta Domokos László.

A képviselő végül megismételte a fideszes álláspontot: a kisebbségi kormány viselkedésére a hatalomhoz való görcsös ragaszkodás jellemző. A káros gazdasági folyamatokat csak egy előrehozott választás állíthatja meg - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 16. JAson donovan 2008. június 19. 07:53
  „a Fidesz csak ne beszéljen hülyességet mert máshoz sem ért... Senkit nem köteleznek, hogy vegyen fel hitelt, aki meg felveszi és többet vesz fel mint a mennyit képes vissza fizetni aza saját hiába, nem a kormánynak kellene megoldani.... Viktor egy szemét uszító”
 • 15. Hun 2008. június 17. 12:55
  „@higi: a külföldi tulajdonú multi("befektető") addig megy el, amíg az állam hagyja.Annyi bőrt húz le a rókáról, amennyit hangynak. Pontosan azért jön ide, mert el lehet adni a sok olcsó rossz minőségű szart. Ha az emberek gondolkodnának, akkor pl nem mennének a Lidl-be, mert ott csak hulladékot árulnak.DE olcsón, amivel már a zsebeükbe is teszik a törzsvásárlóikat.Ha nem tuszkolnák az emberek fejébe ezt a kivagyiságot, akkor 40ezer forintos farmerban se járna senki. Miért kell 10 méterenként óriásplakátokba botlanunk, amiről megtudhatjuk, hogy ha nincs ezünk, meg azunk, akkor nem is vagyunk rendes emberek?”
 • 14. miaf? 2008. június 17. 12:32
  „"Imádom", az olyan embereket, akik olyan okosnak érzik magukat ilyen ügyekben, főleg ha egész életükben nem kellett nélkülözniük.
  Aki nem élte meg, nem tudja milyen. De akkor ne is okoskodjon.
  Én is elítélem azt, hogy a hitelfelvételre buzdító reklámokat mindenhol az ember arcába nyomják, és személy szerint nem is élek vele. De azért nem ítélem el azt aki rászorul. Persze van olyan is aki csak szimplán hülye, vagy csak teljesen feleslegesen vesz fel hitelt, és nem fogadja meg a régi mondást, hogy "Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér!", de van aki kényszerből vesz fel hitelt.
  Amit itt említenék pl: diák-hitel. Hát nem az lenne az elfogadható, hogy minden gyermeknek alanyi joga tanulni, és képezni magát? De ebben a szaros világban/országban lassan már csak az tanulhat akinek pénze van.
  Szóval úgy gondolom, hogy a sok hitelt felvevő igazából csak a "nagy" társadalmunk produktuma. Az emberek nagy része magába nézhetne egy picit, és elgondolkodhatna, hogy hogyan viselkedik másokkal szemben. Nem kellene a rosszabb módú orra alá dörgölni, hogy milyen jól is megy nekem (új ruha, cipő, autó, lakás, nyaralás). Nem is lenne ennyi eladósodott ember. És talán nem futna mindenki egyre nagyobb álmok után.”
 • 13. miaf 2008. június 17. 12:19
  „joy
  "Akinek kételyei vannak, az nem veri magát adósságba!"

  Azt te csak hiszed. Ha nincs pénzed, és eladósodsz, akkor kiveszik alólad még az ágyat is. A hitellel legalább időt lehet nyerni.”
 • 12. joy 2008. június 17. 09:20
  „Ez hülyeség.
  Hitelt csak az vesz föl, aki bízik a jövőjében!
  Akinek kételyei vannak, az nem veri magát adósságba!”
 • 11. rvil 2008. június 17. 09:08
  „Szeretném ha a felvett hitelből kocsit meg plazmát vehetnék.De a hitel a REZSIM kifizetésére kell...Vagy úrizálok???Egész télen nem volt 18foknál melegebb a lakásomban és mégis több mint 20 000 volt csak a gáz havonta...Ja és 12 órában dolgozom,a hónap felében itthon sem vagyok!!!De ott van a víz a telefon a kaját meg sem említem...A kurva nagy jólétbe majd belepusztulok...
  A végén egy aranyköpés:
  Ha japán a mosoly országa magyarország a röhelyé!!!!”
 • 10. 621 2008. június 17. 07:44
  „csak úgy mint a fidessék ...”
 • 9. judi 2008. június 17. 07:16
  „A cikk igazatmond , a kis emberek nem tudnak megélni a bérükből mert annyira kevés. Mert mire kifizetik az összes rezsit nem marad másra . Inkább munkahelyeket kellene teremteni és a fizetéseket emelni . Már a szomszédos országokban kezdenek jobban élni mint mi . Ez nagyon szégyen. Nem is beszélve a hazai kistermelőkről megtermelik az a zöldséget , gyümölcsöt és nemtudják eleadni mert itt van a külföldi , és egyből csődbe mennek és más hogy nem tudják fenn tartani magukat és a gazdaságot , és hová nyúlnak a hitelhez. Vagy egy másik egy temetés az is egy nagy összeg és nagyon sokan hitelből temetik el a szereteiket,és egy életen át csak a tartozásuk van , ezeket csak azért említettem meg mert nem csak a minden napi dolgokra veszünk fel hitelt , hanem másokra is és ez nagyon szómorú ,hogy az ország ide kerűlt . Ezt a honatyáknak nagyon fontolóra kéne venni mert az ország úgy marad fenn , ha segítenek az embereknek egy kicsit jól élni , tettekkel, és nem szavakkal , mert nem lesz betömve sok ezer éhes száj.”
 • 8. higi 2008. június 16. 23:24
  „Hun!" Folyamatosan épülnek a plázák meg a hípermarketek.Mivan itt? Mindenki elad és és mindenki vásáról?Vagy itt mindenki vásárlásból él meg."Hol itt akkor a válság ?Gondolom a befektető nem jönne akkor ide.Nemigaz?”
 • 7. Hun 2008. június 16. 23:05
  „miracle nem igazán értem az észjárásodat, de ennek oka van. Körülöttem elég sok példát tudok olyanra, aki felveszi a hitelt, hogy a lízinget fizethesse.Ráadásul a gyorskölcsön fajtából.És nem Fideszes, hanem őskommunista.Képzeld, aki vörös, az nem mind olyan intelligens, mint te. Sőt. Azt tudom, hogy az én kis falumban, mindenki aki egy kicsit is tehetősebb, az 10-ből 9 NEM kom. Hoppá. Biztos az Orbán küldött nekik állami pénzt.
  A 3.hsz-ed tökéletesen igaz, én is valami ilyesmit írtam volna. Mert ugye az új Déjvúúú, vagy már sevrolé, az kell, mer attól leszek az, aki. Nekem használt autó nem kell. Jó nagy,ámbár fapados kocsi kell, ha ki tudom fozetni ha nem, mert had lássák, hogy ki vagyok. Meg a tévébe aszongyák, hogy ingyenhitel, aztán már veszik is a sok ipari huladékot a bótba. De a szakmunkásbizonyítvánnyal észt még nem osztanak. Meg a kocsival se. De ezt ők nem értik meg úgysem.
  Kiadás sok, fizetés kevés. De ha a Julinak ez van, akkor nekünk is olyan kell.Majd veszünk fel hitelt. Csak hát ezekből a fizetésekből....
  6. kommentedre nem reagálnék, mert nem tudom eldönteni(vagy nem akarom), hogy groteszk, vagy ezt komolyan is gondolod.
  Nem vagyok megelégedve a Zsidesszel, de amit itt ez a kúrmány művel, az már kabaré. De a hozzád hasonlókkal megetetik, hogy ez is a fidesz hibája, aztán el is van rendezve a dolog.Közben meg Szlovákia IS rajtunk röhög.Lassan már Románia is. Hova vezet ez az út? Az történik az országgal, mint az elprivatizált(tényleg! Melyik kormányok privatizálták el a legtöbb állami vagyont?Tudod Te!) állami cégekkel, miután valami cimbora meg akarta venni. Tönkreteszik,eladósítják! KI AKARJA MEGVENNI? De a békákat úgysem kérdezik meg, mielőtt lecsapolják a mocsarat.(Ki mondta ezt?)

  Folyamatosan épülnek a plazák meg hypermarketek. Mivan itt? Mindenki elad és mindenki vásárol? Vagy itt mindenki vásárlásból él meg? Minek ez a sok szar?”
 • 6. miracle 2008. június 16. 21:32
  „hehe
  De nem vet magára, hanem helyette elmegy fidesz-MKP nagygyűlésre, ahol OV adja alá a lovat, vagyis az ő hülyeségét a kormány gyengeségének állítja be. És ugye mennyivel kedvesebb ezek a szavak a balekok fülének...
  Egyébként meg nem arról van szó, h nem szabad tv-t, dvd-t venni, - pláne el kéne adni - hanem, aki ezt hitelből teszi másfélszer annyiért, az ne pattogjon, hogy így a vizitdíj, meg úgy a benzinár!”
 • 5. hehe 2008. június 16. 21:16
  „Bár az igaz, hogy sokan erő felett költekeznek, mert hát a reklámok ugye nyomják a hülye dumáikat..... hogy olcsó meg könnyű hitel, meg stb.......

  DE

  Akinek nincs annyi esze, hogy felmérje a lehetőségeit meg az anyagi erejét az magára vessen.....”
 • 4. hehe 2008. június 16. 21:11
  „Miracle!!

  Igazad van!!!!
  Én már el is adtam a kocsit meg a lakást meg a tv-t meg a dvd-t is...... a megmaradt kis pénzemből vettem az alföld háta mögött egy kis területet, a jurtát most húzzák, a lovak a jövő héten jönnek.....

  Szerinted így lenne rendben ugye??????

  Akkor legközelebb légyszíves gondolkozz és csak utána írj véleményt.....”
 • 3. miracle 2008. június 16. 20:01
  „És mire van eladósodva? Csak nem LCD TV/karácsonyi ajándék/mobil telefon/2 évente új kocsi/akciós légkondi kombinációra?”
 • 2. akárki 2008. június 16. 19:29
  „Tisztelt összes ma a kormányban hellyet foglaló képviselő ÚÚrak!
  El van adósodva az oszág dolgozó népe? Igen önök által aki a az adófizetők pénzét vették fel vissza nem térindő kólcsön és egyébb juttatásaik alapján! Szégyelhetné magát az összes parlamenti párt és vezetése is, hogy ellopják a mi kis emberek által befizetett ( levont ) adónkat is! Nem a Tokaji és egyébb más szöllőkért( Stb) dolgozunk!”
 • 1. amerikai 2008. június 16. 18:30
  „Na, mar akkor alig varom hogy a Fidesz ugye azt igerje hogy kormanyra kerules eseten kifizeti mindenki helyett a hitelt.-)))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fodor Gábor válaszolt Orbán Viktornak

Fodor Gábor hétfőn válaszolt Orbán Viktor egy héttel korábbi levelére - tájékoztatta az SZDSZ a… Tovább olvasom