Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Az MSZP igent javasol a népszavazás kérdésére

Felesleges a népszavazás, de ha már lesz, a szocialisták a kezdeményezőkkel együtt igennel szavaznak a több-biztosítós rendszer ellen - mondta csütörtökön Lendvai Ildikó az MSZP frakcióvezetője Debrecenben.
Lendvai szerint az rossz, hogy 4-5 milliárdba kerül a népszavazás lebonyolítása, de ez a népszavazás már nem okoz annyi politikai és gazdasági kárt, mint a korábbi.

A frakcióvezető azt is elmondta elkezdték kidolgozni a következő időszakra szánt programot, amelynek elemei a "reform és biztonság". Ezzel utalva arra, hogy a változásokat csak szakmai és társadalmi támogatással lehet elérni. Mint mondta: a hétköznapok biztonsága legalább olyan fontos, mint a reformok biztonsága. A politikus elmondta: folytatják a konvergenciaprogramot. A munkaösztönzésről is új elképzeléseket bocsátanak vitára.

Itt kiemelte Gyurcsány Ferencnek a napokban tett bejelentését, hogy például a kismamák maguk dönthessék el, hogy 2 év alatt felveszik a 3 évre járó gyes összegét és visszamennek dolgozni. A tudás pillér egyik új eleme, a valódi tanulási verseny, ami azt jelenti, hogy a felsőoktatásban tanuló hallgatók az első évben ingyen tanulhatnának, aztán tanulmányi eredményüktől függően dőlne el, hogy fizetős vagy államilag finanszírozott hallgatóként folytathatnák tanulmányaikat. A frakcióvezető szerint a tulajdonszerzési program már jövőre elindulhat. Az egészségügy reformot is új pályára helyezik. Megtartják a korábbi jó reformrészeket, így például a gyógyszeripari reformot, de újra gondolják a háziorvosi és szakrendelői ellátás szervezését és annak finanszírozását is.

Lendvai azt mondta a programjuk végrehajtásának másodrendű kérdése, hogy milyen szövetségi rendszerben viszik véghez. Örülnének, ha megmaradna a koalíció, de nem ijednek meg, ha egyedül vágnak neki a reformoknak.

Lendvai Ildikó beszélt arról is, hogy felkérte a frakció tagjait, hogy a lehető legnagyobb számban vegyenek részt pénteken a szélsőjobb elleni demonstráción.

Olvasóink írták

 • 5. Epa 2008. április 11. 19:08
  „Ezt eddig is tudtuk a kormánypártokról, hogy a pénz nem számít! Megmondta Lendvai, hogy a kormány az elkövetkezendő időben nem fog döntéseket hozni. Lesz@rják a 4 milliárd forintot! Többet is elcsaltak már!”
 • 4. Kolompár Rómeó 2008. április 11. 08:55
  „"Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető korábban azt mondta: a kérdésre az MSZP is igent mond, mert soha nem akart több-biztosítós rendszert."

  Kedves Ildikó!

  Mikor tetszettek hazudni? Most, vagy amikor kétszer is (!) név szerint (!) meg tetszettek szavazni a törvényt. Amit most más formában kívánnak megalkotni.

  Tudjuk, hogy az Önök viszonya milyen a hazugsághoz és igazsághoz (természetesen megengedve, sőt, feltételezve ugyanezt a másik oldalról is!), de pár héten belül egymással totálisan ellentmondót mondani, megszavazni és alkotni talán nem kéne!

  Bár erre volt már példa: pannon puma, dübörög, adócsökkentés.

  Tessenek már elmenni oda, ahova valók, mert az embernek hánynia kell az egész rohadék bagázsuktól!”
 • 3. 4 2008. április 11. 07:04
  „Igen..Igen..!!”
 • 2. csingiz 2008. április 10. 23:03
  „Amit nem tudsz megakadályozni, annak állj az élére. Kisbolsik kiskátéja 1.pont..Egyébként éljen a demenstruáció!”
 • 1. Didi 2008. április 10. 22:32
  „Most mondja valaki, hogy nem egy barom ellenzéke van ennek a népnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsarolás állt a rejtélyes borsodi öngyilkosságok mögött

Két rejtélyes öngyilkosság is történt az elmúlt hetekben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Kiderült,… Tovább olvasom