Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Eljárás indul az OTP tőzsdei kereskedése miatt

Piacfelügyeleti eljárást indított a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) az OTP csütörtöki tőzsdei kereskedése kapcsán. A bank részvényei a csütörtöki zárás előtt nem sokkal akkorát estek, hogy a PSZÁF most azt vizsgálja, nem történt-e piacbefolyásolás, vagy árfolyam manipuláció.
Csütörtökön a tőzsdei nap záró szakaszához közel, délután fél öt után öt perccel az OTP részvényeinek a Budapesti Értéktőzsdén való kereskedését felfüggesztették. Az OTP részvények ára az ezt megelőző szakaszban 4500-4900 forintos sávban mozgott, azonban a fél öt utáni időpontban az aznapi forgalom 10 százalékának megfelelő, 3855 forintos árfolyamon történt eladási ajánlat. Az ajánlat megkötése miatt az OTP részvények árfolyama 14,33 százalékot esett, ami megsértette az árfolyamváltozás limitjét.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, figyelembe véve a kötés nagyságát, időpontját és az előző időszakhoz képest jelentősen eltérő árát, jogszabályi kötelezettségeinek megfelelően, haladéktalanul piacfelügyeleti vizsgálatot indított. A piacfelügyeleti eljárás azt vizsgálja, hogy a kérdéses részvényeladási megbízásokkal kapcsolatosan megvalósultak-e a tőkepiacról szóló törvényben meghatározott piacbefolyásolás, árfolyam manipulálás elemei - tájékoztatott pénteken reggel a PSZÁF.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vakondok a rendőrségnél?

Két rendőrségi dolgozó ellen tett feljelentést az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az UD Zrt.… Tovább olvasom