Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Elmaradt a gázártámogatási igénylések rohama

Több mint 1,1 millió távhő- és gázártámogatási kérelem érkezett be eddig a Magyar Államkincstárhoz. Az igénylések feldolgozottsága eléri a 95 százalék körüli szintet - írja a Népszava.
Az elbírált beadványok háromnegyedét támogatja a kincstár, a kérelmek negyedét kellett visszaküldeni hiánypótlásra. Az ,,igénylési szezon" eddig eltelt részében valamivel kevesebben kérték a távhő-, illetve a gázártámogatást, mint tavaly ilyenkor. A szakemberek szerint a vártnál visszafogottabb érdeklődés oka az, hogy a kérelmezők csaknem fele kivárja a jövő év elejét, mert akkor emelkedik a nyugdíjminimum összege, amellyel együtt növekszik az a jövedelemhatár is, amely alatt jár a távhő- és gázártámogatás. A rászorultság mértékének megállapításául szolgáló alapnyugdíj összege az idei 27 ezer 130 forintról 28 ezer 500 forintra emelkedik. Így az egy fogyasztási egységre eső kereset - amellyel még igénybe vehető a támogatás - a jelenlegi 94 ezer 955 forintról 99 ezer 750 forintra nő - írja a lap.

Olvasóink írták

  • 1. triatlonos 2007. december 15. 09:44
    „A kormány az informatikai adatbázis alapján a "nyomorküszöb" környékén lebegteti az értékeket, ezzel nem segit a lecsúszás elkerülésében, hanem segiti azt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrautó gázolt halálra egy biciklist

Rendőrautó gázol el egy kivilágítatlan kerékpárost péntek este Kisvárdán. A férfi azonnal meghalt. Tovább olvasom