Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Európa Kulturális Fővárosa - aláírták a szerződést

A Pécs Európa Kulturális Fővárosa programokhoz a magyar kormány összesen 3.629 millió forintot, a pécsi önkormányzat 2. 993 millió forintot ad.
Az együttműködési megállapodást csütörtökön Hiller István oktatási és kulturális miniszter és Tasnádi Péter, Pécs polgármestere írta alá.

A szerződés szerint az oktatási és kulturális minisztérium a 2007-2001. közötti időszakra a költségek 40 százalékát adja, összesen 3.629 millió forintot. Ebből 1.332 millió forintot a promóció és marketing feladatokra használhat fel Pécs, a maradék 2.297 millió forintot pedig a kulturális programokhoz. A 3.629 millió forintból a minisztérium tavaly már kifizetett 250 millió forintot, idén félmilliárd forintot utalnak át. Jövőre 750 millió, 2010-ben 1.990 millió, 2011-ben pedig 139 millió forintot ad a kormány a programok lebonyolítására.

A pénzt azonban csak akkor kapja meg Pécs, ha önkormányzat minden év augusztus 31-ig átadja az oktatási és kulturális miniszternek a következő évi programterveket és azoknak részletes költségvetését. A miniszter ezt követően hatvan napon belül dönt a pénz kifizetéséről. A minisztérium az általa folyósítandó összeget a Hungarofest cégnek, mint pénzügyi lebonyolítónak utalja át. Ők szerződnek közvetlenül a kulturális és művészeti programok megvalósítására.

Pécs a működési költségek 33%-át, 2.993 millió forint állja. Ebből fizetik a béreket, bér jellegű költségeket, az adminisztrációt, az utógondozást, valamint ebben van a tartalék keret is.

Az EKF teljes beruházási költsége 34,6 milliárd forint. A maradék pénzt uniós forrásból, szponzoroktól, termékeladásból, jegyértékesítésből teremtik elő.

Olvasóink írták

  • 1. csanyiv 2008. június 05. 18:50
    „Helló-halló újságíró urak!
    Ne legyünk már ilyen trehányak a számokkal! Ezerszeres tévedés, ráadásul egy cikkben ennyiszer, ehhh!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes fűszer-alapanyag került forgalomba Magyarországon

Több európai országban, köztük Magyarországon is forgalomba került abból a kukui dióból, amelynek… Tovább olvasom