Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Gyurcsány: a kormány nem lesz 'béna kacsa'

A miniszterelnök szerint az MSZP kisebbségi kormányzás esetén aktív, cselekvő politikát folytat majd, "nem lesz béna kacsa" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc a Nap Kelte szerdai adásában.
A kormányfő elmondta: meglepődött azon, hogy Horváth Ágnes egészségügyi miniszter menesztésére a liberális miniszterek és államtitkárok visszahívásával, illetve a koalícióból való kilépéssel reagált az SZDSZ. A jövőbeni kormányzásról szólva Gyurcsány Ferenc leszögezte: több egyeztetés kell az ellenzéki pártokkal - így az SZDSZ-el, az MDF-el, de a Fidesszel is - , azonban szó nincs arról, hogy például a jövő évre tervezett három százalékos államháztartási hiányt ne tudná tartani a kormány.

A miniszterelnök hozzátette: az elmúlt időszakban is sok volt az együtt szavazás a parlamentben. Gyurcsány szerint "ésszerű kérdésekben" az MDF is nagyon sokszor támogatta a kormánypártokat, az SZDSZ pedig megerősítette támogatását a konvergenciaprogram betartása, a gazdasági növekedés és a szerkezeti átalakítások mellett. Gyurcsány Ferenc elmondta: ezeken a kereteken belül kell a kormánynak folytatnia a változtatásokat többek között a felsőoktatásban és a szociális ellátásban. A kormányfő a koalíciós egyeztetésekről szólva megerősítette: az SZDSZ kedden nem tudott olyan programot mondani, amit hajlandó lett volna támogatni a koalíción belül.

A Fidesz őszig nem számít érdemi kormányzati munkára

A Fidesz a koalíciós válság miatt őszig nem számít érdemi kormányzati munkára. Ez azt jelenti, hogy az év első 9 hónapját elpazarolja a kormány - mondta Navracsics Tibor szerdai sajtótájékoztatóján. A Fidesz több törvényjavaslatot is benyújt az Erős Magyarország program alapján az Országgyűlésnek, várhatóan még a következő hetekben.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. csabazs 2008. április 07. 15:34
  „Másnak a farkával könnyű a csollánt verni, gondolok itt viktorkára!”
 • 28. jskd 2008. április 06. 19:47
  „miért is kellene lemondania? milyen hibákat nem ismert el? kinek a véleményét szarta le a reformoknál?

  ödönke jelentsd ki, hogy a nem volt semmi szükség a reformokra, ne bagatellizálj. Kijelented?”
 • 27. ödönke 2008. április 03. 15:08
  „Hatalomittas törpe, mi?? ki nem akar lemondani?? ki nem ismeri el soha a saját hibáit? ki szarta le mindenkinek a véleményét a reformoknál?? pl. az eü reform kapcsán is kézzel lábbal tiltakozott az egész szakma, még a kormány tanácsadó bizottsága is. és mi lett belőle?? ismert..
  ne hasonlítsuk már össze h nyílt vitán pocskondiázzák Orbánt és a jobboldalt mert ki merték jelenteni h fizetős lesz az egészségügy, tandíj stb... Hiller pityu is fel volt háborodva h merik azt feltételezni, hogy... gondolom látta mindenki a műsorokat. aztán meg az ország pofájába röhögnek h megint sikerült átb***ni mindenkit.. grat!! a fdesz se tiszta de ennyire durva dolgokat soha nem csináltak.

  az meg kicsit nevetséges csak h az egész európai jobboldalt demagógnak nevezitek. tehát mindenki aki nem komcsi az demagóg??? Fletó ha annyira elismert mért nem lát el semmilyen tisztséget az európai szociknál?? kiröhögték a cnn-en is, kabaré az a riport amit csináltak vele.”
 • 26. Virgács 2008. április 03. 07:27
  „Jön az egy párt rendszeres demokrácia!”
 • 25. békét 2008. április 02. 22:40
  „ödönke !
  Na látod ,az EU. néppárt egyik alelnöke. Ezt írtam. Testvérpárt hasonló arroganciával, tehát ezek az elismerői. Az előre tolói.
  De a másik oldali pártnak és a többinek nem ez a véleménye.
  Orbán is tehetett volna egy/ öszödi féle / kinyilvánítást ,hogy elkúrták a 12 gazdaságot, szétszórták a pénzt, beléptető kapukat vettek ,a vadászrepülők átgondolatlan szerződése, amit az emberek adóforintjaiból fietnek stb meg a fekete ügyletek, tokai szőlő .......
  Ti meg még hisztek és átvettétek a populista szólamokat !”
 • 24. Gergő_ 2008. április 02. 20:20
  „23: kiállás, tekintély? :D:D:D:D Az olyan b@lf@szoknak mint te, tekintélyes. Rettentő sokunknak még mindig csak egy hatalomittas, szánalmas törpe.

  jajj istenem, mi lesz itt 10-ben.. Annyira el fogtok szállni addig magatoktól, hogy megint beleestek a saját populista csapdátokba, mint 2006-ban... Ajjajj...”
 • 23. ödönke 2008. április 02. 20:08
  „Ferit elismerik?? ez jó:) Orbán az európai néppárt egyik alelnöke, Fletóról meg kabarét készített a cnn öszöd után. ott hebegett habogott a riport alatt. mindennek lehet nevezni csak jó vezetőnek nem. V-nak legalább van kiállása és tekintélye.
  Az erdélyi magyarokról beszéltél az előbb ugye? tényleg szégyen h ennyire sikerült lezülleszteni az ország önbecsülését h kitagadta sajátjait. így lehet szépen meggyorsítani egy nép fogyását. ehhez asszisztált néhány millió... emberke... akkor is olyan demagóg, nyílvánvaló hazugságokkal kampányoltak h nehéz rá jelzőket találni.. mind1, csúszunk lefelé mint a kisangyal..”
 • 22. csingiz 2008. április 02. 20:02
  „Én nem mondom, hogy Vikust dícsérték volna..”
 • 21. békét 2008. április 02. 19:50
  „Melyik "gaz nyugati sajtó " ?
  Az Orbán féle jobbos polgári .aki képviselője a Fidesz nagygyűlésen itt szónokolt ,uszított. Meghívta Viktor, hogy kapjon erősítést, és a mi országunkban segítsen uszítani. Hát ez a jobboldali külföldi sajtó biztos jót ír O-ról.De van más baloldali, meg más egyébb iromány is.
  Azt is figyelmedbe ajánlom "csingiz "”
 • 20. csingiz 2008. április 02. 19:27
  „Végre tényleg előjöttek..Nem tetszik nekik aki külföldre jár "árulkodni", kiállnak a jó magyar forint mellett, elutasítják a külföldiek kárpótlását/vajh kire gondolhatnak/, lassan de biztosan dugja ki fejét a mocsárból a nemzeti-szoc. dögvirág.. /Ja, Ferike külföldi elismerésével kapcsolatban az esti hirműsorok elég érdekes
  adalékokal szolgáltak. Valami szánalmas, bukott paliról beszél az a gaz nyugati sajtó...”
 • 19. békét 2008. április 02. 18:26
  „ödönke !
  Viktorka külföldre jár "meg mondalak az anyukámnak " fröccsögni !
  Gyurcsányt elismerik , Viktort egyre jobban kiismerik !
  Nézd meg milyen felfordulást csinál mindég !
  Nem imádunk senkit Istenen kívül, csak látjuk, mire megy ki Viktor játéka !
  Apropó ! Az ország eladása a rendszerváltással kezdődött !Sok mindent eladtak, felszámoltak, külföldieknek kárpótoltak.Viktor lelkén is sok szárad pl. 12 áll.gazdaság.Többit is lehetne sorolni.Még most is tápláljuk a romániai magyarokat, olyanokat is, akik nem szorulnak rá. Mit = prédikál = itt mindég a ref.püspök ? ödönke gondolkodj !”
 • 18. ödönke 2008. április 02. 17:58
  „csak egy kis érdekesség a Fletó-imádóknak:

  "Május elején lemond posztjáról Bertie Ahern ír miniszterelnök, aki ellen korrupciós vádakban folyik bírósági vizsgálat. A zsinorban háromszor megválasztott politikus minden vádat tagadott, távozását azzal indokolta, hogy el akarta kerülni, hogy a személyével kapcsolatban kirobbant botrány befolyásolja a belpolitikát"

  no comment”
 • 17. ödönke 2008. április 02. 17:54
  „én egy szóval sem mondtam h a fideszben nincsenek büdös kommunisták. biztos vannak, vannak azok mindenhol mert nem lettek innen kisöpörve. 45 évig köpködnek a demokráciára aztán éltetik...
  elmaradt a nagytakarítás és ennek 19 éve isszuk a levét.
  ja és ha már hazugság: nem mutogatni kell h "bezzeg a jobboldal", hanem elszámolni az elmúlt 6 évvel. a jobboldal meg nem támogatta a reformokat?? az ország eladására gondolsz??? vagy az egészségügy privatizációjára? vagy h csak az tanulhasson akinek pénze van?? vagy h megmaradjanak a vasútvonalak??? vagy h ne csak a ruszkiktól függjünk még inkább??
  Igen, ezeket nem támogatta és nem is fogja. de 2006 óta ez a kormány nem szavahihető. nem tudnak lenyomni semmit az emberek torkán -még ha netán épkézláb ötlet lenne- mert elvesztették a szavahihetőségüket. külföldön is csak röhögnek a Fletón..”
 • 16. békét 2008. április 02. 17:34
  „-ödönke - !
  = az a sok büdös kommunista = akiket szidsz, benn ül a Fidesz-ben !
  Ha-ha-ha !
  Nyugatról ? Ne hülyíts, ők csak a nyugdíjukkal jönnek vissza ,nem ilyen, kótyagos, "merre húzzak ? " embereket irányítgatni !
  Pl. akik úgy mocskolódnak,és hülyeségeket zagyválnak ,mint te .”
 • 15. békét 2008. április 02. 17:23
  „Hatocska (homer ) !
  Nem mi a fene ,hanem ki a ........akadályozta a kormányt !
  "Ez a hajó elúszott " valakit ismételsz ,mindég szajkóztok !
  Szaretnéd, ha elúszna ?Elhiszem ! Még áll ,és állni fog az a hajó, és marad a hajóskapitány !”
 • 14. csingiz 2008. április 02. 17:22
  „Nahát.. Itt a NEMZETI baloldal??”
 • 13. higi 2008. április 02. 15:19
  „Pálfy Laci és xy-al egyetértek!”
 • 12. xy-- 2008. április 02. 12:50
  „5-höz!
  a fidesz honlapon elérhető a 96 oldalas erős Magyarország program

  vagy vágy-gyűjtemény

  egyetlen szám és konkrétum nélkül.
  Javaslom tanulmányozásra.

  Ha a vágyakat nem igazítják a lehetőségekhez az izgis dolog!
  Hogy mindebből mikor fordít a fidesz normálisra és kivitelezhetőre
  és hogyan?!No az érdekes lesz!

  egyébként a példaként adott elemzés minden szava visszafordul a megfogalmazójára rövidesen--akárki meglássa!
  Mindenképpen a minta ereje a szavak ereje!

  Ezért nem fordult az ország már két éve normálisba--akkor ki is a felelős?!”
 • 11. PállfyLacc 2008. április 02. 12:33
  „ödönke: nagy részben hibás a viktor, tekints csak vissza az elmúlt 6 évre. Nem állt a reformok mellé, sőt szándékosan betett, puszta hatalomvágyból. Ez azért típikus szoci duma, mert ezek tények. (megjegyzem, tipikus fideszes dumákból is akad bőven, a papagájhívők szájából...).
  "Lehetséges dátuma sincs az euro bevezetésének": miért vágysz annyira az euróra? Tisztában vagy vele, milyen következményei lennének? Az olaszok már régen visszasírják a lírájukat, a németek a márkát, stb stb... Gondold meg.
  Ha 2006-ban lemond az államfő, és a helyére lép mondjuk Viktor, szerinted elmaradt volna a vizitdíj pl?
  Viktor pedig sose hazudott ugye.. Hm..”
 • 10. ödönke 2008. április 02. 12:31
  „azt kellett volna tenni mint az észtek a rendszerváltásukkor: elzavarni a hatalomból az összes büdös kommunistát, visszahívni az értelmiséget nyugatról és őket megválasztani vezetőknek. meg is lett az eredménye, a GDP-jük gyorsabban emelkedik mint Kínának.
  nálunk egy horn vagy egy gyurcsány miniszterelnök lehet..”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem bíznak felettesükben a magyar alkalmazottak

A magyar alkalmazottak mindössze 44 százaléka meri megosztani kétségeit és félelmeit felettesével -… Tovább olvasom