Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Halántékon lőtte magát a téti lövöldöző férfi

Tét - Egy 41 éves férfi összeveszett a helyi idősek otthonának vezetőjével. A nőt bántalmazta is, aztán amikor a rendőrség a férfi lakására ment, a férfi fegyvert fogott és lövöldözni kezdett; egy rendőrt hasba lőtt. A férfi halántékon lőtte magát, amit túlélt, de a kórházban belehalt sérüléseibe.
Egy rendőrt hasba lőtt, egy mentőtisztet is megsebesített, majd halántékon lőtte magát az a férfi, aki egy téti házból lövöldözött.

A tragédia helyszínén előzőleg megjelent Budapestről a Terrorelhárító Szolgálat körülbelül 30 fős egysége is, ahol a férfi anyjáék házába zárkózott, és körülbelül 100 lövést adott le a kintlévők felé. Az egyik gellert kapott lövedék egy mentőtiszt könyökét találta el, könnyebb sérülést szenvedett.

A túsztárgyaló, aki korábban volt bent a házban, az utóbbi egy órában az udvarról próbálta jobb belátásra bírni a férfit, eredménytelenül. A 41 éves férfi egy sportpuskával tartotta a háztól távol a rendőröket, körülbelül 100 lövést adott le, a töltények nagy része egy rendőrautóba csapódott.

Fotó: Krizsán Csaba

A férfi korábban egy fiatal rendőrt is megsebesített, Győrben műtik, a legfrissebb információk szerint a fiatal férfi túl fogja élni az életveszélyes sebesülést. A rendőr egyébként a veséjén és a máján sérült meg - mondta el korábban Kocsis Tünde, a megyei rendőrség szóvivője.

A lövöldözőt a helyi nyugdíjas otthonból - munkahelyéről - kirúgták, ezért pénteken reggel megverte az intézmény vezetőjét. A rendőrök ezért mentek ki a házához. A férfi ezután elbarikádozta magát.

A férfiről annyit tudni, hogy korábban a győri rendőrség box klubjában boxolt. Indulatos emberként ismerik, garázdaságért már büntetve is volt.

Az utcát lezárták a rendőrök. A férfi bezárkózott a lakásba, amely előtt már golyóálló mellényben állnak a rendőrök. A megyei túsztárgyaló is a helyszínre érkezett, valamint útban van Tétre Budapestről a Terrorelhárító Szolgálat is - kaptuk a hírt kilenc óra előtt.

A győri Kisalföld tudósítója beszámolt arról, hogy a lövöldöző férfi idős, mozgáskorlátozott szüleivel él közös háztartásban, akik valószínűleg szintén a házban tartózkodnak. A férfi erőszakos természetű, korábban garázdaság miatt börtönben is ült.

Fél 11 körül a férfi halántékon lőtte magát, mielőtt a kommandósok akcióba léptek volna. A kórházban belehalt sérüléseibe.

Forrás: Független hírügynökség, Kisalfold.hu

Olvasóink írták

  • 1. Marcsika 2008. január 18. 21:18
    „Nem értem, miért nem ezzel kezdte.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gödörben az építőipar, csak a metróépítés enyhít


Az építőipari termelés 2007 novemberében 22,7 százalékkal volt kisebb, mint egy évvel… Tovább olvasom