Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

Hallgatott hibás buszairól a BKV

Valamiről beszélnek, valamiről nem. A BKV éppen egy hete, a Nemzeti Közlekedési Hatóság ellenőrzése után büszkén számolt be arról, hogy buszaival minden rendben.
Most viszont kiderült, a hatóság más ellenőrzéseket is végzett, és több busz is fennakadt a rostán, például fékhiba miatt.

A végállomásokon állítottak félre buszokat a közlekedési hatóság ellenőrei. Négynél a gumiabroncsok olyan állapotban voltak, hogy korlátozást rendeltek el. 30 napon belül a gumikat cserélni, a buszokat műszaki vizsgára kellett küldeni.

"... a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai.... kisebb hiányosságoktól eltekintve rendben találták a BKV Zrt. járműveit. Így a délelőtti, szúrópróbaszerű ellenőrzés után minden autóbusz forgalomban maradhatott, tovább szállíthatta az utasokat" - így kommentálta a BKV az ellenőrzéseket.

Hiányosságokról szó sem esik közleményükben. Arról sem, hogy egy hónappal korábban, júniusban az egyik garázsukban még veszélyesebb problémára derült fény. 31 buszból kilencnek nem volt jó a fékje.

Lovas Károly Róbert, a Nemzeti Közlekedési Hatóság főigazgatójának magyarázata szerint a fékprobléma azt jelenti: a fékvizsgáló padon való ellenőrzéskor azt állapították meg, hogy nem alkalmas a közúti közlekedésre, nem teljesíti azokat az előírásokat, amelyeket kellene a féknek.

Vagyis volt fék, csak nem úgy fogott, ahogy kellett volna. A BKV szerint közvetlen balesetveszély nem volt.

Szilágyi Károly, a közlekedési vállalat szóvivője azt mondta: ha ez a forgalom biztonságát veszélyeztette volna, akkor biztos, hogy szól a sofőr, hiszen saját életét is veszélyeztette volna, ha fékhibás autóbusszal közlekedik.

Szilágyi Károly elmondta még, hogy a fékpróbán megbukott buszokat azóta kijavíttatták, és már megvan a műszaki engedélyük.

Olvasóink írták

  • 1. rvil 2008. augusztus 05. 08:19
    „Ismerős a hangnem...Dübörög a gazdaság meg minket irigyel egész európa...Ha nincs öszöd még ma sem tudunk semmit..Ha nincs a NKH ma is fékhibás busszal közlekednénk...lesujtó”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terhes kismama halt meg Maglódnál

Egy terhes kismama halt meg abban a balesetben, ami hétfőn, valamivel este hat óra előtt történt a… Tovább olvasom