Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Közös fotón Gyurcsánnyal a csepeli gyilkosság gyanúsítottja

A párt kerületi taggyűlése hétfőn dönt arról, hogy kizárja-e az MSZP-ből Deme Gábort, a szerdai csepeli kettős gyilkosság egyik gyanúsítottját. Deme a szocialista párt tagja, illetve a csepeli önkormányzat pénzügyi bizottságának külső szakértője.
A posztról csak akkor lehet eltávolítani, ha maga mond le - mondta Tóth Mihály Csepel polgármestere. A Deme Gábor korábbi kizárásáról szóló sajtóértesülések tehát tévesek - tette hozzá a politikus.

Mint ismert, Deme Gábor a szerdai, csepeli kettős gyilkosság egyik gyanúsítottja. A férfit az igazgató elküldte a munkahelyéről szerdán, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolából, ahol gazdasági igazgató-helyettes volt. Aznap a biztonsági őri feladatokat is ellátó gondnokot is elbocsájtották. Az igazgató gyanúja szerint 3-4 millió forintot tüntetett el a két férfi. A gazdasági igazgató-helyettes emiatt szerda estére megbeszélt egy találkozót Takács Józseffel, aki az alapítványi iskola, és a csepeli önkormányzat MSZP-frakciójának helyettes vezetője is volt. A férfi elhívta az egyik tanár kollégáját is a megbeszélésre. A gazdasági igazgató-helyettes sem érkezett egyedül: a szintén elbocsájtott, egyébként büntetett előéletű biztonsági őrrel - gondnokkal - érkezett.

Hétfőn dönthetnek Deme Gábor kizárásáról.
Hétfőn dönthetnek Deme Gábor kizárásáról.
Forrás: www.deme.hu

A négy férfi csaknem félórát beszélgetett, majd a gyanú szerint a biztonsági őr lelőtte az igazgatót, majd a vele lévő tanárt is, végül belelőtt saját tenyerébe, hogy alibit igazoljon. A rendőröknek azt mondta, hogy egy álarcos támadó végzett az áldozatokkal, ráadásul az egyik 16 éves tanulóra próbálta terelni a gyanút. Az igazgató-helyettes elvitte magával a biztonsági kamerák felvételeit tároló szervert és állítása szerint a Dunába dobta.

A gyilkosságot az igazgató zsebében lévő diktafon hangfelvételen rögzítette. A biztonsági kamerák videofelvételeit tartalmazó szervert egyelőre nem találták meg a rendőrök. Az a hely, ugyanis, ahol a gazdasági igazgatóhelyettes állítása szerint a Dunába dobta, vastagon be van fagyva, így ott nem kerülhetett a vízbe. A férfi egy másik helyet is mutatott a rendőröknek, de egyelőre ott sem találták meg az adathordozót.

Az iskolában egyébként pénteken sincs tanítás az ügy miatt, ahogy csütörtökön sem volt. A kettős gyilkosság gyanúsítottjainak előzetes letartóztatásáról pénteken dönt a bíróság.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. flexsnake 2009. január 10. 17:40
  „47. hozzászólás hazaipalya 2009.01.10. 15:52

  43nak:de ez most más,a Magyar Gárda Mozgalom nem hasonlithato semelyik korábbi akármihez.Kenyeret osztanak meg árviz idején segitenek stb..Ez a kurmány mikor osztott kenyeret?

  Ja, ciános kenyeret meg a folyókat elterelik a cigók háza felé...Hagyjuk már ezt a niggermosdatást.Neonáciknak nincs helye demokratikus államban.a nácikat meg ne a kormányhoz hasonlítsd mert ennyi erővel az eszkimókat is párhuzamba állíthatod a zulukkal :D
  Ilyen sok itt a jobboldali agymosott? :D”
 • 49. flexsnake 2009. január 10. 17:35
  „41. hozzászólás hazaipalya 2009.01.10. 13:03

  ,,hol élsz hogy nem ismered pl. Vona Gábort? Fél év és ismerni fogod ."


  Benne lesz a kékfényben? :D
  Elég szánalmas egy alak a náci csapatával :D”
 • 48. flexsnake 2009. január 10. 17:32
  „29. hozzászólás achilleus 2009.01.09. 19:13

  flexsnake 2009.01.09. 18:45
  Hangfelvétel van a gyilkosságról! Mi kell még?
  Persze már lassan mszp-s specialitássá válik az ilyen típusú bűnjelek kimagyarázása.
  Néha már nevetséges, hogy egyesek mit be nem vesznek!


  Te most mszp-s vagy vagy miért emlegeted?Egy hangfelvétel elég gyenge bizonyíték ha az nem ellenőrzött körülmények között készült.Adj egy hangmintát és bármit megcsinálok neked gépen.A bíroság kicsit másképpen itéli meg a bizonyítékokat mint azt egyszerű ember teszi.Ezzel kívánják kizárni a manipulált bizonyítékokat.
  A képviselőről kiderült hogy nem szemtanú mivel nem volt jelen a gyilkosságnál, nem látta.
  Ködös az egész és ahhoz kellenek a videofelvételek hogy legyen elég bizonyíték.Szerintem az elkövetőn kívűl mindenkinek az az érdeke hogy elég legyen a bizonyíték ahhoz hogy 2év mulva ne a gyerekünk sulijában legyen az egyik gondnok a másik meg gazdasági igazgató...”
 • 47. hazaipalya 2009. január 10. 15:52
  „43nak:de ez most más,a Magyar Gárda Mozgalom nem hasonlithato semelyik korábbi akármihez.Kenyeret osztanak meg árviz idején segitenek stb..Ez a kurmány mikor osztott kenyeret?”
 • 46. achilleus 2009. január 10. 15:03
  „qa 2009.01.10. 14:55
  Nem éppen témába vágó, de legalább igaz!”
 • 45. qa 2009. január 10. 14:55
  „Ahhoz, hogy itt bármi elindulhasson a fejlődés irányába legalább az alábbi dolgokat kellene azonnal meglépni a pozícióban lévő hatalmi ágnak:

  1 - A jelenlegi szociális rendszer azonnali felszámolása és újraépítése (az állami bevételek több mint 1/3-a megy a szociális rendszerbe: segélyek, rokkantnyugdíjak, nyugdíjak, stb. Ez nagggyon durva arány Sokkoló!) Nem csoda, hogy sokan nem akarnak dolgozni? Hisz az állam eltart mindenkit, ha dolgozik, ha nem. Csak egy szám: ~800 ezer rokkantnyugdíjas van ma Magyarországon. Ez a rokkantak országa.

  2 - Az adórendszer azonnali megreformálása. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az előző pont és ez közt erős a kollerráció. Ugyanis, ha kevesebb ember "él ingyen", akkor több ember megy el dolgozni. Ha több ember dolgozik, növekszik az adóbevétel is. R-go, ha csökkennek a szociális kiadások, valamint növekednek az adóbevételek, akkor a költségvetés is stabilabb lesz. Pl. nem lesz hiány, amely az eurobevezetés - maastrichti kritáriumok - egyik alapkövetelménye.)

  Csak egy a bibi, hogy ezt egyetlen politikai párt sem fogja bevállalni. Miért is? Mert sikerült annyira elqrni 20 év alatt ezt az egészet, hogy egy választási győzelemhez szükséges többség él segélyből, rokkantnyugdíjból, stb. Ki szavazna arra a pártra, amely a fentiekkel reklámozza magát? A munkából élők és normálisan gondolkodók azok valószínűleg igen. De ha nem vettük volna észre, akkor ez a kör mára már szépen lassan kisebbségbe került a szintén egyenlő arányú szavazati joggal rendelkező eltartottakhoz képest. A segélyből, rokkantnyugdíból, a meglévő szociális háló nyújtotta kedvezményekből élő szavazó "polgárok" azok nem.

  Innenstől kezdve valóban le lehet húzni a rolót. Nem látok kiutat ebből az ördögi körből. Ahhoz egy másik rendszerváltás kellene, hogy itt rendbe rakja valaki a dolgokat, de az is lehet, hogy azt is ugyanúgy elqurnánk, mint ezt a mostanit. Van hozzá érzékünk, nem kevés.”
 • 44. achilleus 2009. január 10. 14:48
  „A deme.hu-n még tart a fórum: pl.
  demeczusi ma 11:48 | Válasz | #228
  Kicsit félretéve a komcsizást, ejtenék pár szót magáról az esetről is: Megosztom veletek a saját elméletemet, az eseményekről amit az eddigi cikk alapján összeraktam. (Tévedés joga fenntartva.)
  Deme és a gondnok elmentek tárgyalni az ügyeikről. A tárgyalás viszonylag békés hangnemben zajlott, már már olyan megoldással kecsegtetett ami a sikkasztók számára is adhatott volna kiutat a helyzetből. (pl. megtérítik a kárt és nem lesz feljelentés) Ekkor Deme sarkon fordult és kiment (talán ez lehetett a jel), a gondnok pedig mészárlásba kezdett. Először meglepetésszerűen lelőtte - egy vagy két lövéssel - az igazgatót, majd az életéért rimánkodó másik tanárra támadt újabb két vagy három lövéssel. Talán ebben az esetben nem volt az első lövés de a gyilkos hidegvérrel bevégezte azt amit elkezdett. És ezt követően jött az utolsó, immár saját magának szánt golyó.Véleményem szerint a rendőrök a fentebb leírtak miatt mondhatták, hogy nem volt esélyük, mert a lövöldözés a látszólagos egyezség ellenére, oktalanul, a helyzetben váratlanul és érthetetlenül tört ki. Ezek az emberek ölni jöttek és az sem érdekelte őket, hogy a vakond odaadta nekik az ásóját. Deme gátlástalanságára utal (vagy ő még nem tud a tanár zsebébe rejlő diktafonról?!), hogy a magnófelvétel ellenére továbbra is tagad és a felelősséget igyekszik másra hárítani. Igazi, aljas, undorító féreg! Ha kényszer hatására működött csupán együtt a gondnokkal, akkor a ,,kiszabadulását" követően miféle kényszer hatására kezdett a rendőrök előtt megtévesztő színjátékba. Mert a korábbi híradások szerint meglepte főnöke halálhíre és malacszerű visítással fogadta a tragikus eseményeket."”
 • 43. KolompárRómeó 2009. január 10. 13:38
  „41. hozzászólás hazaipalya 2009.01.10. 13:03

  A nevet hallottam. És tudom, hogy Jobbik. Ennyi.

  Amúgy meg sajnos azért vagyok szkeptikus, mert az ország arról híres, hogy ha vannak is jó ötletek, hasonló forradalmárok, akkor ha netán cselekvési pozícióba is kerülnek, szép lassan elkurvulnak és ők is ugyanazt csinálják tovább, mint elődeik.

  Pl. nagy HÖK-ös foradalmárokat idomítottak már be fentről, előbb-utóbb kaptak valami államtitkárságot és szépen ők is beálltak a sorba a lopás, rablás és hazudozás egységébe.”
 • 42. comet 2009. január 10. 13:09
  „már megint Fleto és a bűnözők. Az olajos ügyekben is felmerült a neve valamelyik kft-je által, a Zushlag is megpóbálta bemószerolni, sokak a rejtelmes Kulcsár ügyes Gyurcsányiban is őt sejtik, akinek az aktáit véletlenül megsemmíttették a vizsgálat lezárása előtt stb.
  Gyurcsány vitathatatlanul népszerű a bűnözők között, a kérdés csak az, hogy azok keresik az ő társaságát vagy fordítva?”
 • 41. hazaipalya 2009. január 10. 13:03
  „hol élsz hogy nem ismered pl. Vona Gábort? Fél év és ismerni fogod .”
 • 40. hazaipalya 2009. január 10. 12:57
  „pedig a Bethlen Gábor program az elmult 20 év legjobb programja.A jobbik.hu oldalrol letöltheted csak h jobban képben legyél. Elsö sikerük máris megvolt ferencvárosban kiderültek a csalások és ez még csak a kezdet!”
 • 39. KolompárRómeó 2009. január 10. 12:27
  „36. hozzászólás hazaipalya 2009.01.10. 06:39:

  Legyen igazad.

  A közös "gazdálkodással" egyetértek. Ha valamelyik oldal ki akarná borítani a bilit, megtehetné. De akkor ugyanezt kapná viszont. Kisebb maszatolások vannak, de a nagy dolgokat kölcsönösségi alapon visszatartják.

  A Jobbikról nem tudok nyilatkozni, nem ismerem semmilyen "program"ját, képviselőjét.”
 • 38. achilleus 2009. január 10. 11:43
  „Ha a pénzmosás megáll, akkor bizony az a helyzet, hogy az a pénz a pártkasszába került, a későbbi gyilkosok pedig megdézsmálták. Nyilván ha ez kiderül, akkor vége a karrierjüknek, ez már egyeseknek elég ok lehet ...”
 • 37. achilleus 2009. január 10. 11:10
  „"2009-01-10 10:46
  Csepeli gyilkosság: megvizsgálják az iskolát működtető alapítvány gazdálkodását
  A rendőrség kiterjeszti a csepeli kettős gyilkosság nyomozását az iskola és az intézményt működtető alapítvány gazdálkodásának ellenőrzésére az egyik kormányközeli napilap információi szerint.
  A civil szervezet pénzügyi hátteréről kevés adat jelent meg nyilvánosan, az interneten néhány pályázaton elnyert összeg található meg. Az önkormányzat az iskola működtetéséhez anyagilag nem járul hozzá, de az intézményben nincs tandíj. Maradna az állami normatíva, amiből a Népszabadság összeállítása szerint nem lehetne fenntartani az intézményt. A napilap névtelen forrása nem zárta ki, hogy az alapítvány egyes vezetői pénzmosásra használták az iskolát."

  A gyilkosság leszámolásos jellege (ami nekem már első hozzászólásomban kifejezetten) feltűnt, valószínűsíti ez utóbbi lehetőséget. Remélem a hangfelvételből ki fog derülni, hogy "üzleti" leszámolás történt-e.”
 • 36. hazaipalya 2009. január 10. 06:39
  „kolompar,de lesz!csak akarni kell ,pontosan ugy ahogy a Jobbik akarja! a komcsikat el kell zavarni ,elszámoltatni ,mert most az látszik h a idesz is lepaktált velük ,jut a pénzböl nekik is elven . amugy uj pártelmökkel nagy sikert aratna a idesz ,de igy nem fog! tisztujitás kellene .”
 • 35. jozicsenko 2009. január 09. 22:41
  „fáradt vagyok:
  sztálin kivégeztette Trockijt (tudom, bérgyilkosokkal) és egy halom embert, mindenkit, aki az útjában volt”
 • 34. jozicsenko 2009. január 09. 22:40
  „Sztálin kivégeztette Trockijt és egy mindenkit, aki az útjában volt

  Tőle tanult Rákosi, aki kivégeztette Rajkot

  a hagyományt folytatta Kádár, az ő áldozata volt pl Nagy Imre

  mit vártok attól a párttól, ahol hagyomány a saját politikai oldal tisztogatása?

  gyilkosok, rablók, hazaárulók

  nem lesz belőlük soha tisztes ember

  az áldozat családjának meg részvétem, mezei iskolaigazgatóként ma is élne”
 • 33. Power 2009. január 09. 20:26
  „Már előre látom, hogy ezért is Orbán lesz a felelős.”
 • 32. achilleus 2009. január 09. 20:19
  „Vajh´ ezek mikor kezdik el egymást ölni?

  Az alábbiakban az utóbbi évek legviharosabb botrányait idézzük fel, amelyek az SZDSZ által vezetett tárcákhoz köthetők.

  Villaépítés: 2003-ban Magyar Bálint (SZDSZ) oktatási miniszter nem tudott elszámolni egy 93,5 millió forintért megvásárolt budaligeti ingatlan vételárának tetemes részével. A tárcavezető röviddel azelőtt vett föl kölcsönt a villára, hogy a kormány az állami támogatású hitel maximális összegét 30 millió forintról 15 millióra csökkentette.

  Cisco-ügy: Az oktatási tárca egy utólag több ponton jogellenesnek minősített szerződést kötött a Cisco amerikai céggel, ami korábban a tengerentúlra utaztatta Magyart és több vezető tisztségviselőjét.

  Sulinet: Az SZDSZ-es oktatási miniszter 2003 nyarán menesztette Majsai Gábor informatikai biztost, s pár nap múlva utódját, Koltai Pétert, miután dokumentumokkal igazoltuk: a tender előkészítésében is részt vett a tárca munkatársa, aki a Sulinet-program sokmilliárdos üzletében érdekelt Elender Kft. egyik alapítójának vendégeként nyaralt Balatonkenesén.

  Kakaóbiztos számítógépek: Darabonként több mint egymillió forintért vásárolt 2004-ben 269 IBM KidSmart típusú óvodai számítógép-konfigurációt a Kovács Kálmán (SZDSZ) vezette informatikai tárca. A magas ár melletti egyik fő érv az volt, hogy a gépek "kakaóbiztosak", de kiderült, 4-5 ezer forintért kapható olyan billentyűzet, ami ezzel a képességgel bír.

  Autópályapénzek: 2004-ben pattant ki az M6-os autópálya-tender körüli botrány. Kiderült, az autópálya építését 125 milliárd forintért elnyerő M6 Duna Autópálya Konzorcium két tagja korábban korrupciós gyanúba keveredett osztrák és német állami építkezéseknél. Bár Medgyessy Péter exminiszterelnök augusztus elején az autópálya-tender kivizsgálására utasította Csillag István SZDSZ-es gazdasági minisztert, ő azonban a kérés dacára kihirdette az eredményt. A szakértői jelentés megkérdőjelezte a győztes társaság ajánlatát, és megállapította: az állam irreálisan nagy kockázatot vállal, ha ez a konzorcium építi meg a sztrádát.

  a Kóka-villa: A költségek leírása végett családi vállalkozása mögé bújva építi föl a Normafánál luxusvilláját Kóka János gazdasági miniszter. A villa elkészülte után becslések szerint 300 millió forintot érhet, ráadásul magát az ingatlant Kóka nem tüntette föl a vagyonnyilatkozatában.

  Szoftver a vizitdíj-automatába: Kóka volt cége, a Meditcom Orvosi Informatikai és Szolgáltató Kft. értékesítheti a vizitdíj-automaták szoftverét. Az SZDSZ 2004 októberéig volt résztulajdonosa a Meditcomnak, és csak miniszteri kinevezése után hagyta ott a céget.

  Off-shore-panama: Pár hónap alatt közel hárommilliárd forintot profitálhattak egy informatikai cég továbbadásán ciprusi off-shore cégek mögött meghúzódó vállalkozók, akik Kóka Jánoshoz köthetők. Az üzlet Kóka sógora, családi ügyvédje, vitorlázótársa és a tárcája érdekkörébe tartozó állami óriáscégek közreműködésével köttetett."

  Az SZDSZ nevű csoportot mindmáig nem oszlatta fel a hatóság. Pedig az alkotmány 29. paragrafusának (1) bekezdése kimondja: "Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki (...) őrködik az államszervezet demokratikus működése felett." Az 51. paragrafus (3) bekezdése pedig rögzíti: "Az ügyészség közreműködik annak biztosításában, hogy mindenki megtartsa a törvényeket. Törvénysértés esetén - törvényben meghatározott esetekben és módon - fellép a törvényesség védelmében."

  Mind a köztársasági elnöknek, mind az ügyészségnek feladatuk ellátásához busás pénzösszeget folyósítanak a magyar adófizetők.”
 • 31. KolompárRómeó 2009. január 09. 19:58
  „Szánalom az ország! Pénzügyi bizottság elnöke sikkaszt, majd amikor kiderül, gyilkol. Tök mindegy, hogy maszopos, vagy fideszes.

  Ebből az országból SOHA nem lesz semmi! A rolót le lehet húzni. Vagy el lehet szarakodni pár évtizedig dél-amerikai stílusban, szarházibbnál szarházibb jobb- és baloldali vezetők foszotogatása, kísérletezgetése közepette.

  A nép vagy éhendöglik, vagy megfogadja feri tanácsát és elmegy, vagy adócsal, hogy valami neki is maradjon.

  Sajnálom. Egy jó hely lehetett volna. De már nem lesz.”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét magyar érme lett az év érméje

Újra a magyar érme győzött az év érméje internetes szavazáson. Az ezüstből készült 5000 forintos a… Tovább olvasom