Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Romlott Magyarország versenyképességi mutatója

Az Amerikai Egyesült Államok vezeti a svájci Világgazdasági Fórum (VF) legújabb versenyképességi rangsorát az intézet szerdán közzétett éves Globális versenyképességi jelentése szerint.
Magyarország a tavalyi 41. helyről a 47. helyre csúszott vissza az idén. A kelet-európai térség államai közül romlott többek között Csehország, Szlovákia, Lengyelország helyezése is, a kis balti államok közül csak Livánia lépett előre egy hellyel. Oroszország ugyancsak egy hellyel az 58.-ra lépett elő.

Az évente kiadott Global Competitiveness Report (Globális versenyképességi jelentés) 2007-2008-as rangsora 131 ország mutatóit vizsgálta. Az idei rangsorban az Egyesült Államokat Svájc, Dánia, Svédország, Németország, Finnország majd Szingapúr követte. Kína és India továbbra is az élen járnak a nagy fejlődő országok között. Több közel-keleti és észak-afrikai ország is a rangsor felső felébe sorolódott, úgyis mint Izrael, Kuwait és Tunézia.

"Az egyes országok gazdaságpolitikájában, különös tekintettel a makrogazdasági szintre, szerepelnie kell azoknak a prioritásoknak, melyek a leginkább képeznek húzóerőt a versenyképesség terén," közölte Michael E. Porter, a jelentés egyik társszerzője és a Harvard Business School professzora a jelentésről kiadott sajtóközleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zárva lesznek november elsején az üzletek

November elsején zárva lesz az üzletek többsége. A benzinkutak, virágboltok, édességboltok, valamint… Tovább olvasom