Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Szembeszállt a postarablóval a sorban álló asszony

Egyszer már kifosztották azt az asszonyt, aki pénteken szembeszállt a rablóval a becsehelyi postán, Zala megyében. A bátor asszony éppen pénzt akart feladni, amikor megjelent a fegyveres támadó.
Gázpisztolyt fogott a nőre, aki nem ijedt meg, hanem megpróbálta kiütni a fegyvert a fiatalember kezéből. A pisztoly elsült, az asszony megsérült, a támadó pedig elszaladt, de nem sokkal később elfogták a rendőrök.

Kérte a pénzt, és én nem adtam neki. Lehet, hogy nem én voltam a célpont, hanem a posta lett volna, csak közbejöttem. Megpróbáltam elütni a kezéből a pisztolyt, elsőre nem sikerült. Másodszorra, amikor rám szegezte a pisztolyt, akkor meglőtt - mesélte a történteket szombaton az otthonában lábadozó asszony a Független Hírügynökség tudósítójának. A rendőrség szerint a gázpisztoly valószínűleg véletlenül sült el, az asszony viszont azt állítja, hogy szándékosan lőtt rá a fiatalember.

A nő nem először lett bűncselekmény áldozata. Tavaly kifosztották a házukat. Ékszereket, takarékbetétkönyvet vittek el - azóta sem tudni, hogy kik. Most mindenképp meg akarta védeni a pénzét, mint mondta: "onnan vettem a bátorságot, úgy gondoltam, amiért én dolgoztam, az az enyém'. A támadó végül üres kézzel, futva menekült el a postáról. Az asszonyt mentő vitte kórházba, mert a lövéstől megégett az arca. Közben a postások a rendőrséget is riasztották. A támadót fél órán belül elfogták a rendőrök. A gázpisztolyt is megtalálták nála. A fiatalembert őrizetbe vették, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását. Fegyveres rablás kísérletével gyanúsítják.

Olvasóink írták

 • 12. flexsnake 2009. február 01. 16:51
  „A kutyát nem lövik le. Rablásnál meg vannak bizonyos szabályok hogy mikor lehet kilőni az elkövetőt. Általában nem szokták ha nem muszáj. Szegeden a legnagyobb esélye arra hogy lelőjék az öreg tatának volt aki a központi otp-t rabolta ki. Ő nem szarozott, azzal indított mikor belépett hogy rálőtt az őrre. Az egy dolog hogy gázfegyver volt, de akkor még azt senki nem tudta. Fegyveres rablóval szemben nem szabad hősködni, de ha egy mórhoz hasonló eset ahol sorban végzik ki melletted az embereket, nem sokat lehet szarozni.”
 • 11. StatusQuo 2009. február 01. 10:35
  „Méghogy véletlenül sült el! Rendőrbácsik kérem ez a lehető legostobább feltételezés ugye?”
 • 10. nagypappa 2009. február 01. 04:26
  „Az egész önvédelmi fegyver tartás egy marhaság. (nem azonos a szolgálati fegyver fogalmával)
  Ha valakit meg akar támadni egy fegyveres van ideje rá felkészülni. Addig míg az áldozatnál legyen bármilyen szuper önvédelmi fegyver nincs ideje felkészülni a támadás kivédésére.

  Azt meg, hogy amatőrként akár gázpisztollyal, akár golyóssal, az ember elkezdjen egy bankrablásnál hadonászni, tragikus következménye lehet.
  Mivel nem tudja a rabló, de biztonsági, rendőr sem, kinek az oldalán áll, lelövik mint a kutyát.

  EZ NEM AZONOS A GYÁVASÁGGAL!

  Attól függetlenül minden elismerésem a hölgy bátorságáért.”
 • 9. EAM 2009. február 01. 02:39
  „5. "Sziti"-nek!

  En, Csongradig meg sem allnek.....!”
 • 8. EAM 2009. február 01. 02:36
  „Kedves .suhym"!
  En is gondolkodtam (gondolkodtunk), hogy most elmenjek (elmenjünk-e9
  a bankba,(bankunkba), mert mi lesz, ha
  kirabolnak engem (bennünket??
  DE
  ma nem megyek oda.
  R-go: nem leszek aldozat!!
  Nincs harag ugye??

  Szia”
 • 7. EAM 2009. február 01. 02:30
  „3.,suhym":
  Ebböl nem kapok elrget:
  DE.
  R-go:

  Inkognito, ergo sum!!

  Szia”
 • 6. flexsnake 2009. január 31. 22:03
  „4. hozzászólás hazaipalya 2009.01.31. 20:52
  Párszor volt hasonlóhoz szerencsém. Egyetlen alkalommal jutott ki az elkövető az ajtón :) De két esetben én sem tudtam eldönteni hogy esélyes-e hogy a stukker egy golyós lőfegyver mert az ellen sokat nem ér ha felkészült az ember. Egy ilyen helyzetben az ember képes logikátlanul dönteni. Ezért kell rá felkészülni. És az nem mamuskának a dolga. Elsősorban a biztonságiak dolga lenne, de azokra inkább nem bíznám az életem :D Elnézést az itt kommentelő vagyonőröktől de sajnos a képzés egy nagy nulla. Bátor dolog szembeszállni egy fegyveres rablóval, de szart sem ér ha az ember hullazsákban megy ki. A pénz biztosítva van, a tettest úgyis elkapják, az emberélet az elsődleges.”
 • 5. Sziti 2009. január 31. 21:29
  „Elszaladna achilleus is meg én is.”
 • 4. hazaipalya 2009. január 31. 20:52
  „fleksz elszaladna mint egy nyuszi”
 • 3. .suhym. 2009. január 31. 20:46
  „Biztos igazatok van,
  DE
  nem tudhatjátok/tudhatjuk, hogy egy hasonló szituációban mit tennétek/tennénk.”
 • 2. achilleus 2009. január 31. 18:53
  „flexsnake 2009.01.31. 18:37
  Teljes mértékben egyetértek.”
 • 1. flexsnake 2009. január 31. 18:37
  „A gázfegyverek csövébe nézve egy Y alakú dolog látható, ez megakadályozza hogy szilárd anyagot lőjön ki. Ha közvetlen közelről belenéz akkor láthatja. A gázfegyver is tud viszont nagyon csúnya sérüléseket okozni, sőt még halálos is tud lenni extrém körülmények között. Fegyveres rablóval szemben ellenállást tanúsítani felelőtlenség. Nem csak önmaga sérülhetett volna meg de a közelben lévő emberek, arról nem is beszélve ha a fegyver egy golyós maroklőfegyver akkor akár halált is azonnal okozhatott volna. Nem a sértet feladata lett volna. Egyszer majd belefut egy komolyabb stukkerbe és nézhet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hasba lőtte magát egy férfi Gyálon

A 35 éves férfi az eset után saját maga értesítette a mentőket, akik kiérkezésüket követően azonnal… Tovább olvasom