Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Távozott a kórházból az ittasság gyanújába keveredett orvos

Győr - Távozott a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházból az ittasság gyanújába keveredett orvos, még csütörtökön. A doktor még az ellene folyó fegyelmi vizsgálat lezárulta előtt, közös megegyezéssel hagyta el az intézményt.
Így már soha nem derül ki hivatalosan, hogy az orvos valóban ivott-e ügyeleti idejében. Korábban két család is azt állította, hogy az orvos ittasan vizsgálta meg hozzátartozójukat. Ugyanazon a napon, néhány órán belül mindkét szívinfarktusos beteg meghalt.

A főorvosokból álló fegyelmi bizottság csütörtökön szerette volna utolsó alkalommal meghallgatni az érintett orvost, de ő ügyvédjén keresztül még a meghallgatás előtt megegyezett a kórház jogi képviselőjével, hogy önként feláll és távozik az intézményből. A kórház ezt elfogadta, így lezárult az ügy, és a törvények értelmében a fegyelmi eljárás sem folytatódik. Az orvos közalkalmazotti jogviszonya augusztus 21-gyel megszűnt az intézményben - tájékoztatta a Független Hírügynökséget pénteken Varga Gábor, a kórház főigazgatója.

Mint arról a Független Hírügynökség korábban már beszámolt, idén júniusban két szívinfarktusos beteg halt meg az intézményben. A hozzátartozók - egymástól függetlenül azt állították, hogy az ügyeletes orvos ittasan vizsgálta meg a beteget, és a családtagokkal összefüggéstelenül, mindenféle együttérzés nélkül beszélt. Az ittasság igazolására a hozzátartozók a helyi biztonsági szolgálat jelenlétében kétszer is szondát fújattak az orvossal. Úgy tudni, hogy a szondákat a kórház páncélszekrényében őrzik. Mivel a boncolás egyik esetben sem mutatott ki orvosi mulasztást, ezért az ügyben büntető eljárás nem indult, csak fegyelmi vizsgálat. Az orvost az ügy kirobbanása után a kórház főigazgatója felfüggesztette az állásából.

Az eset kapcsán a főigazgató zéró toleranciát hirdetett az intézményben, folyamatosan ellenőrzik a kórházban az alkoholfogyasztást. Az hivatalosan nem derült ki, hogy az orvos valóban ivott-e az ügyeleti ideje alatt. Mivel már nem folytatnak ellene fegyelmi eljárást, az orvos máshol elvileg tovább praktizálhat.

Olvasóink írták

 • 4. jellembeli hiba 2008. augusztus 23. 21:36
  „igazad van ez egy ujabb nagy arculvágása az igazságnak és a tisztességnek!! de magyarországon ma ez a tiszetesség működik az egész igazságrendszerben és kormányban!!gusztustalan és szégyenletes!!”
 • 3. klj_54 2008. augusztus 23. 16:20
  „Már megint egy doktorátussal rendelkező csavargónak lett igaza:(
  Ki a fene az a tetű, hogy így kijátssza a törvényeinket?
  Ha én eltaponék valakit valahol, akkor gondolkodás nélkül becsuknának!
  Úgyhogy tőlem senki ne várja el egy többszörös gyilkos dícséretét!”
 • 2. web 2008. augusztus 23. 00:00
  „Hát nem igenis fegyelmit kellett volna indítani!Remélem a praxisát is visszaadta önként vagy legföljebb máshol folytatja amit félbe hagyott.Nem elég mulasztás ha már ittasan áll munkába valaki!!!A többivel mi lesz?Tessék mutatni még egy olyan munkahelyet ha ittasan áll munkába valaki,közös megegyezéssel távozhat!”
 • 1. egz magzar 2008. augusztus 22. 18:26
  „Jaaaa , hogy közös megeggyezéssel? Még jo hogy igy végkielégitést kap. Én a munkahelyemról 15 év után nem tudtam eljönni közös megegyezzéssel, igy mindent elbuktam amit addig össze szedtem.. és nem ittam soha a munka idömben.. ez nagyon jó szegény ittas doktorbácsi...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bróker-botrány: Jövő csütörtökön várható ítélet

Augusztus 28-án várható első fokú ítélet a K&H ügyben a Fővárosi Bíróságon - derült ki a pénteki… Tovább olvasom